Lasten Lumipäivät Haukkavuoressa 3.2.2018!

30.1.2018

Lasten Lumipäivät Haukkavuoressa 3.2.2018

Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä Lasten Lumipäivät -projekti on jatkoa entiselle Lasten Mäkiviikolle. Lasten Lumipäivillä tarjotaan lapsille mahdollisuus liikkua ja kokeilla hyppäämistä sekä hiihtoa turvallisesti ja innostavasti. Lisäksi mukana tarkkuusharjoitteita sisältävä toimintapiste sekä lumipelejä.

Lasten Lumipäivät koostuu alakouluille suunnitellusta ohjelmasta. Alakoululaiset pääsevät osallistumaan kiertueelle tapahtumapäivien kautta. Tapahtumapäivät koostuvat rastipisteistä, joiden kautta lapset pääsevät tutustumaan lajeihin ja saavat nauttia positiivisista kokemuksista lumiiliikunnan parissa kisamakkaroita unohtamatta. Päiväkohtaiset ohjelmat toteutetaan yhdessä paikallisten mäki-, hiihto- ja ampumahiihtoseurojen kanssa. Lasten Lumipäivien laaja-alaista toimintaa on mahdollistamassa Lapland Hotels, Audi, Atria sekä Protect Our Winters (POW).

Vuonna 2014 Kansainvälinen Hiihtoliitto (FIS) palkitsi Lasten Mäkiviikko -kiertueen kolmanneksi parhaana lasten talviliikunta projektina osana FIS:n Snow Kidz-ohjelmaa. Snow Kidz on osa FIS:n isompaa kampanjaa, jonka tavoitteena on tuoda lapset lumille ja lumiliikunnan pariin (Bring Children to the Snow). Palkitsemisen avulla FIS:n tarkoituksena on tutustua ja tukea eri maiden parhaita projekteja sekä jakaa tietoa jäsenmailleen, miten hiihtolajien juniorityötä voidaan edesauttaa. Lasten Lumipäivät liittyy liittojen laajempaan Lumilajit Liikuttavat -hankkeeseen ja jatkaa Lasten Mäkiviikon viitoittamalla tiellä laajenpana kokonaisuutena lapsille ja perheille. Ja nyt keväällä 2016 FIS palkitsi koko Lumilajit Liikuttavat-hankkeen voittajaksi samaisessa Fis Snow Kidz Award-kilpailussa ja tätä titteliä Tuisku saa seuraavat kaksi vuotta kantaa.

Lasten Lumipäivät rantautuvat Pöytyälle Haukkavuoreen 3.2.2018 klo 10-14. Tapahtuma on non-stop tyyppinen, eikä vaadi ennakkoon ilmoittautumista.
Tapahtumassa ohjelmassa erilaisia suksitaituruusrasteja niin maastohiihdon, mäkihypyn, suksicrossin sekä ampumahiihdon osa-alueilla.
Tapahtuman aikana lapsille ilmainen suksien kertavuokra.
Lasten suosikki Tuisku-maskotti on paikalla koko tapahtuman ajan!
Tapahtumassa tarjolla makkaraa sekä mehua. Kahvio ja lettumyynti myös avoinna!

Lämpimästi tervetuloa koko perheen kanssa!

Suosittele meitä