Pöytyän naisilla hieno kausi - Rauma Ykköspesikseen

Keskiviikkona 24.8. pelattiin Kumilan Kymppi-Katto Areenalla ratkaiseva kolmas ottelu noususta Ykköspesikseen. Kauden yleisöennätys lähes tuplaantui, 341 henkeä kannusti kotijoukkuetta hienosti jännittävässä pelissä Rauman Feraa vastaan. Loppunumerot 0-2 (4-5, 1-5) Feralle vastaavat hyvin ottelun kulkua, raumalaiset olivat tällä kertaa parempia.  Kolmostilanteet menivät Raumalle 10-18.

Rauman aloitettua juoksulla per vuoropari kahdessa ensimmäisessä vuorossa aloitti Pöytyä takaa-ajon toisen vuoroparin tasoittavalla kun hienon ottelun pelannut Johanna Lehtonen saatteli Terhi Värrin ykköpesältä kotiin asti. Kolmannessa vuoroparissa kotijoukkue nostatti katsomon tunnelmaa  nousemalla 3-2 johtoon hienoilla lyönneillä, lyöjinä Essi ilmanen kertaalleen ja Johanna Lehtonen kahdesti. Juoksujen tuojina Elisa Pauna kahdesti ja Kaisa Pauna kerran. Viimeisessä vuoroparissa Rauma kuitenkin teki vielä väkisin kolme juoksua ja kun Pöytyän tasoittavalla syntyi vain yksi kavennus päättyi jakso vieraille 4-5.

Toisella jaksolla Rauma ratkaisi pelin toisessa vuoroparissa tehden neljä juoksua ja siirtyen jo 0-5 johtoon. Pöytyän jakson ainoa juoksu tuli kolmannessa vuorossa Petra Kaitosen lyönnillä, tuojana Essi Ilmanen.

Palkitut: 1. Johanna Lehtonen (3/0, 5/8)  2. Elisa Pauna (0/2, 5/9)

Tilastot

Pöytyän nuori naisjoukkue pelasi todella hienon kauden ylittäen kaikki odotukset. Kauden 20 ottelusta tuli 17 voittoa ja 3 tappiota. Ensin kauteen lähdetään kokeneempina ja vuotta vanhempina hakemaan menestystä.
Pöytyäläiset menestyivät hienosti pudotuspelien sisäpelitilastoissa: Elisa Pauna voitti etenijätilaston 12 tuodulla, Essi Ilmanen oli tehotilaston toinen lukemilla 17 (6+11) ja lyöjätilaston 4. 11 lyödyllä juoksulla. Elisa oli tehotilastossa sijalla 9. Kärkilyöntitilastosta löytyy sijalta kolme Kaisa Pauna (28 kärkilyöntiä).  Tilastot löytyvät täältä ja otteluvideo Youtubesta

Kuvat: Paula Pellonperä