SUOMALAINEN URHEILU LOISTAA TÄHTISEUROINA!

Pöytyän Urheilijat Hiihto on saanut olympiakomitean myöntämän tähtitimerkin lapset ja nuoret osiosta ensimmäisten suomalaisten maastohiihtoseurojen joukossa vuonna 2017!

Tähtiseura-ohjelma on uusi seuratoiminnan laatuohjelma, jonka tavoitteena on kehittää suomalaista seuratoimintaa. Toiminnan tunnuksena toimii Tähtimerkki, joka kertoo, että seura on kehittynyt tasolle, jossa seuratoimintaohjelmassa määritellyt laatutekijät toteutuvat.

- Tähtiseurat? 

  • Suomalainen urheiluseuratoiminta on ainutlaatuinen vahvuus kansallisesti ja kansainvälisesti
  • Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat luoneet laatuohjelman, jonka tarkoituksena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelma tunnuksena toimii Tähtimerkki.
  • Olympiakomitean uudistunut toimintaympäristö mahdollistaa täysin uudenlaisen konseptin, jolla voidaan entistä paremmin edistää seuratoiminnan kehitystä maanlaajuisesti eri lajeissa ja kohderyhmissä
  • Pienessä maassa aktiivisesti yhdessä toimiminen on paras mahdollinen tapa luoda yhteisöllisyyttä, kehittyä, ja saavuttaa menestystä
  • Tarkoituksena on luoda alusta, joka mahdollistaa eri asteisen ja jatkuvan kehityksen seuratoiminnassa

Jotta seura saa Tähtiseura-tunnuksen, sen täytyy täyttää Tähtiseurojen vaatimat kriteerit. Yhteisiä kriteerejä kaikilla laji- ja osa-alueilla ovat yhteistyö muiden tahojen kanssa, johtaminen ja hyvä hallinto, osaamisen kehittäminen, uudistumiskyky sekä viestintä ja toimintatavat. Lisäksi osa-alueilla Lapset & Nuoret, Aikuiset sekä Huippu-urheilu on omat kriteerinsä.

Tähtseurakriteerit

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa