Naiset kävivät aamulla Espoossa, miehet illalla Raumalla

Naiset olivat aamuvirkkuina Espoossa

Espoon Pesis – PöU 1-1 (3-4, 3-0)

Pöytyän naisten ykköspesisjoukkue suuntasi aikaisin lauantai-aamulla Espooseen, jossa se kohtasi harjoitusottelussa Ykköspesikseen täksi kaudeksi nousseen Espoon Pesiksen. Aikainen aloitus ei Pöytyän joukkuetta tuntunut haittaavan, sillä Espoo jätettiin avausvuorossa nollille ja vähille kotiutustilanteille. Vierasjoukkueen sisäpeli puolestaan pyöri suhteellisen hyvin ja ajolähtötilanteita syntyi, Pöytyä siirtyikin 0-1- johtoon, kun Petra Kaitonen onnistui kotiuttamaan Elisa Paunan näppilyönnillä. Toisessa vuoroparissa kumpikin joukkue teki yhden lisäjuoksun. Espoon avausjuoksu syntyi kakkospuolen läpilyönnillä. Pöytyän juoksun löi Sylvi Pellonperä ja toi Aino Tanhua. Seuraavia täysosumia saatiinkin odottaa avausjakson päätösvuoropariin, jonka aloittavalla Espoo siirtyi 2-3- johtoon, kun lyönti karkasi kakkospuolelta takaa läpi ja kaksi juoksua oli tosiasia. Pöytyä sai kuitenkin kotijoukkueen orastavan myllytyksen poikki ja siirtyi omalle tasoittavalle vuorolleen. Vieraat saivat omalla vuorollaan luotua ajolähtötilanteen, jonka ensimmäinen yritys tuotti kaksi paloa.  Pöytyä ei tästä lannistunut, vaan jatkoi pelaamista ja palkinto yrityksestä tuli, kun Terhi Värrin sivallus upposi kakkospuolen takakulmaan ja kotipesään lyönnillä ehtivät Tanhua ja Elisa Pauna. Näin tiukka avausjakso päättyi Pöytyän voittoon lukemin 3-4.

Toisen jakson alussa vierailijat saivat luotua ajolähtötilanteen, mutta se ei tulosta tuottanut. Espoo puolestaan oli selvästi sisuuntunut avausjakson tappiosta ja joukkue latoi avausvuoroonsa kolme juoksua. Tämän jälkeen myös Pöytyän sisäpeli muuttui tukkoiseksi, eikä joukkue saanut luotua kotiutuspaikkoja. Toista jaksoa ehdittiin pelata vain puoleenväliin, koska peliin varattu halliaika päättyi. Näin Espoo voitti toisen jakson lukemin 3-0 ja koko ottelu päättyi tasalukemiin 1-1.