PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

PöU - Oulun Lippo 1 - 2s (3 - 2, 2 - 6, 0 - 1)

Pöytyän miesten ykköspesisjoukkue pelasi kauden ensimmäinen kotiottelunsa lauantaina, vastaansa kotijoukkue sai Oulun Lipon, joka putosi viime kauden päätteeksi pois Superpesiksestä. Oululaisten lukkarina toimii tällä kaudella todellinen pesislegenda Toni Kohonen. Pöytyä näytti kuitenkin heti, ettei joukkue tullut otteluun kumartelemaan kuvia. Isännät loivat kärjellään ajolähtötilanteita ja tekivät avausvuoroon kaksi juoksua. Ensin Antti Hamporin lyönti riitti kotiuttamaan Jere Harjuvaaran, seuraavaksi Marlo Jaakkola kumautti tylysti pallon väliin ja Joona Anttila kipitti kotipesään. Lippo sai tasoittavallaan aikaiseksi yhden juoksun, mutta vuoroon mahtui myös Pöytyän lukkarin Joona Iivosen tekemät kaksi paloa taktisten väärien jälkeen. Toisessa vuoroparissa Pöytyä ei saanut sisävuorollaan peliä pyörimään ja Lippo puolestaan onnistui omalla vuorollaan tasoittamaan 2-2:een. Pöytyän punavalkoiset siirtyivät kuitenkin seuraavassa vuorossa takaisin johtoon, kun Joona Anttilan taidokas vaihtolyönti tuotti ongelmia oululaisten kolmoskopparille ja Niko Julin käytti tämän haparoinnin ovelasti hyväkseen ja tikkasi kotipesään. Kotijoukkue sai täysosuman jälkeen aikaan muutaman ajolähtötilanteen, mutta ne eivät tulosta tuottaneet. Päätösvuoroparissa Pöytyä jäi sisäpelissä vaille kotiutuspaikkoja ja keskittyi ulkopelissä puolustamaan tiukasti johtoaan. Lippo sai tehtyä kärjellään ajolähtötilanteen. Isännät taistelivat kuitenkin loistavasti joukkueena ja pitivät vieraat nollilla. Näin Pöytyä voitti avausjakson komeasti 3-2.Viimeisen ulkovuoron helmiä olivat Aleksanteri Haukan ja Erik Lahden tekemät palot kotipesään.

 Toisen jakson avausvuoroparissa kumpikin joukkue loi hyviä kotiutuspaikkoja, mutta tulosta ei syntynyt. Toisessa vuorossa alkoi tapahtua. Lippo onnistui omalla vuorollaan tekemään kolme juoksua, yksi onnistumisista tuli korkean kakkosrajapompun turvin. Pöytyä kuitenkin kavensi lukemaan 1-3:een Joona Anttilan onnistuttua kotiuttamaan Joonas Peltomäen. Kolmas vuoropari mentiin jälleen täysin ilman juoksuja. Päätösvuoroparissa Lipon lukkari Toni Kohonen näytti Kumilan yleisölle viitteitä huipputaidoistaan ja täräytti todella leikkaavan lyönnin kakkospuolelle. Tällä lyönnillä syntyi kaksi juoksua ja vieraat onnistuivat tämän jälkeen vielä kertaalleen ja lukemat taululla olivat 1-6. Pöytyän joukkue vaikutti viimeisessä sisävuorossa jo lannistuneelta, vaikka Antti Hamporin välilyönti saattelikin Niko Julinin kotipesään ja viimeisteli jakson päätösnumeroiksi 2-6. Edessä oli supervuoro, jonka isäntäjoukkue aloitti sisältä. Toisen jakson lopun huono vire tuntui vaivaavan Pöytyää myös supervuorossa, eikä joukkue saanut kunnon tilanteita aikaan ja jäi nollille. Oululaiset puolestaan saivat ajolähtötilanteen päälle heti kärjestä ja pesislegenda Kohonen ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan saatteli lyönnillään etenijän kotipesään. Näin ottelun voitto ja kaksi sarjapistettä matkasi siis Ouluun lukemin 1-2. Kotijoukkueelle taistelu toi yhden pisteen sarjataulukkoon Pöytyältä parhaina pelaajina palkittiin Niko Julin ja Jere Harjuvaara.

Pöytyän ykköspalkittu Niko Julin harmitteli ottelun jälkeen joukkueen pelitunteen puutetta toisella jaksolla

  • Ensimmäisellä jaksolla tekeminen oli parempaa ja olimme pelin sisällä. Pelitunne ja ulkopeli olivat riittävällä tasolla. Ulkopelin avulla käänsimme jakson itsellemme. Toisella jaksolla tunne ei ollut sielläpäinkään, missä sen pitäisi olla ja sisäpelin tasokin romahti ensimmäisestä jaksosta, totesi Julin.

Pöytyän pelinjohtaja Markus Wirzenius oli tyytyväinen ottelun starttiin ja sarjapisteseen.

  • Meillä oli hyvä lähtö ja lataus peliin. Joukkue oli valmistautunut hyvin. Vastustajan kärkipelaajat pääsivät hieman liikaa mellastamaan. Jotenkin tuntui, että jaksotauolla kopissa epäonnistuttiin ja toisella jaksolla lyötiin ”toivotaan-toivotaan lyöntejä”, emmekä olleet oma-aloitteisia ja aktiivisia lyöntipelissä. Pelin lopun lässähtämisestä huolimatta, olen kuitenkin todella tyytyväinen yhteen sarjapisteeseen, joka on iso piste meille, päätti Wirzenius.

- Jere Hellsten




Lukkarit keskustelevat pelin jälkeen :)      Kuva: Timo Kesti

Pesäpallolegenda fanien parissa

Pesäpallolegenda Toni Kohonen jakoi pelin jälkeen faneille nimmareita      Kuva: Timo Kesti

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi