PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

12.6. PöU - Ulvila 0 - 2 (2 - 3, 2 - 6)

Miehet kohtasivat keskiviikkona toistamiseen tällä kaudella sarjakärki Ulvilan Pesäveikot. Tällä kertaa Pöytyän kotiottelu pelattiin poikkeuksellisesti Raumalla, tämä peli oli osa Pöytyän Urheilijoiden ja Rauman Feran välistä yhteistyösopimusta. Kenttätapahtumat aloitettiin Pöytyän sisävuorolla Niko Julinin voitettua hutunkeiton. Kotijoukkue aloitti pelin terävästi ja sai aikaan ajolähtötilanteita, joista ensimmäinen ei vielä täysosumaa tuottanut. Seuraavalla yrityksellä Marlo Jaakkolan saumalyönti riitti kotiuttamaan Jere Harjuvaaran ja Pöytyä siirtyi 1-0-johtoon.Tasoittavalla isännät saivat pidettyä Ulvilan nollilla ja sisäpelin hyvin aisoissa. Toisessa vuorossa Pöytyän punavalkoisten sisäpelissä tilanteiden rakentelu oli tahmeaa. Ulvila puolestaan tuli omalla sisävuorollaan tasoihin polttolinjaan lyödyllä hermopallolla. Kolmas vuoropari mentiin ilman täysosumia. Pöytyällä oli sisävuorossaan kotiutustilanteita, mutta ratkaisevilla hetkillä lyönnit karkasivat kopeiksi tai paloiksi. Ulkopeli joukkueella toimi varsin mallikkaasti. Päätösvuoroparissa Pöytyä lähti hanakasti hakemaan jaksovoittoa itselleen ja joukkue sai jälleen sisäpelinsä hyvin pyörimään ja kotiutustilanteita aikaiseksi. Onnistumiset tuntuivat kuitenkin olevan kiven alla, kun etenijää ei saatu kotipesään ennen palloa kahdella ensimmäisellä yrityksellä. Kolmas kerta sanoi kuitenkin toden, kun Jaakkola upotti lyöntinsä vastustamattomasti väliin ja kotiin johtojuoksun kirmasi Joonas Peltomäki. Tasoittavallaan Ulvila sai heti lentävän lähdön, kun se sai luotua takatilanteen lyönnin mentyä läpi kolmospuolelta. Tasoitus 2-2:een syntyi lyönnillä kopparin eteen. Painostus jatkui ja ratkaisu syntyi onnekkaasti, kun kahden palon tilanteessa etenijä irtosi koppilyönnillä kolmoselta  ja korkea lyönti ui onnekkaasti väliin. Näin Ulvila voitti avausjakson kirvelevästi juoksuin 2-3.

Toisen jakson alkuun vierailijat siirtyivät 0-1-johtoon, kun lyönti kakkossaumaan oli riittävä. Pöytyän sisäpeli takkuili ensimmäisessä vuorossa, eikä etenijää saatu kolmospesälle. Ulvila teki seuraavassa vuorossa kaksi juoksua lisää. Kotijoukkue kavensi numerot 1-3:een, kun polttoheitto meni kolmospesältä harhaan ja Arttu Kaurila spurttasi kotipesään. Kolmannessa vuorossa Ulvila teki jälleen kaksi juoksua, kun joukkueen lyöjäjokeri Petri Kulmala tinttasi pallon kolmosluukusta läpi ja peliväline meni Rauman kentän avaralla kolmospuolella kauas. Pöytyän sisäpeli oli läpi toisen jakson vaikeaa, eikä joukkue saanut luotua kotiutuspaikkoja ensimmäisen jakson tavoin. Viimeisessä vuoroparissa kumpikin joukkue onnistui tekemään yhden juoksun. Antti Hamporin lyönti upposi kakkospuolelle ja Jere Harjuvaara toi kotipesään Pöytyän 2-6-kavennuksen. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu pöytyäläisille, kun Ulvila vei toisen jakson nimiinsä samoin lukemin ja voitti koko ottelun jaksoin 0-2. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Marlo Jaakkola ja Joonas Peltomäki.

Pöytyän parhaana palkittu Marlo Jaakkola tuskaili sisäpelin tehottomuutta.

  • Meillä on vielä tekemistä sisäpelin kanssa. Nyt tulee paljon huonoja lyöntejä ja takapaloja. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli jonkinlaiset saumat, mutta toisella jäimme jalkoihin. Tiesimme, että vastustajalla on viisi kovaa pelaajaa, jotka tekevät tilanteet ja emme saaneet heitä kiinni. Vastustaja löi tänään hyvin. Ensimmäisellä jaksolla kolmostilanteet menivät 10-4 meille, tuolla suhteella ei luulisi häviävän jaksoa, niin kuitenkin kävi, summasi Jaakkola.

Pöytyän pelinjohtaja Markus Wirzenius oli mietteliäs tappion jälkeen.

  • Ensimmäisellä jaksolla olimme kuskin paikalla, mutta emme pystyneet ottamaan voittoa. Toista jaksoa Ulvila oli kuskin paikalla ja otti voiton siitä. Ensimmäinen jakso oli meidän etsikkoaika ja se olisi pitänyt voittaa. Pelissä näkyy myös se, että meillä on nyt vaikeampi ajanjakso ja muutama tappio alla. Ulvila porskuttaa voitosta voittoon, jokainen ymmärtää mikä merkitys sillä muutaman pelin taustalla on. Nyt pitää saada sisäpeli auki ja päästä takaisin voittokantaan toivottavasti jo viikonlopun tuplareissulla, totesi Wirzenius.

Pöytyän miesten kausi jatkuu tulevana viikonloppuna vierasotteluilla pohjoisessa, kun joukkue kohtaa lauantaina Simon Kirin ja sunnuntaina Oulun Lipon. Seuraava kotiottelu pelataan vasta sunnuntaina 30.6. Ylivieskaa vastaan.

  • Jere HellstenPeli pelattiin Raumalla Topteam-Areenalla

Aikalisällä mietittiin kotiustusratkaisua...

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi