PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

14.8. PöU - Manse PP 0 - 2 (0 - 2, 4 - 8)

Miesten Ykköspesisjoukkue pelasi tämän kauden viimeisen runkosarjaottelunsa keskiviikkona, kun se sai Kumilan Kymppi- Katto Areenalla vastaansa Ykköspesiksen runkosarjan selkeän voittajan ja nousunsa Superpesikseen ensi kaudeksi varmistaneen Manse PP:n Tampereelta .Päätösottelussa Pöytyällä oli vielä paljon panosta, sillä joukkue varmistaisi yhdelläkin pisteellä itse paikkansa ykköspesiksessä ensi kaudella, muuten ratkaisu jäisi muiden joukkueiden käsiin. Kamppailun avausvuoroparissa kotijoukkue aloitti pirteästi ja sai luotua pari kotiutustilannetta, mutta ne eivät toivottua tulosta tuottaneet. Tasoittavalla Manse sai myös rakennettua muutaman tilanteen, mutta Pöytyän ulkopeli kuitenkin piti pintansa. Toisessa vuoroparissa Pöytyän punavalkoisten tilanteenteko sisäpelissä vaikeutui huomattavasti, mutta joukkue onnistui ulkopelissä pitämään vierailijat edelleen nollilla. Seuraavassa vuoroparissa vierasjoukkue näytti ulkopelinsä vahvuutta, eikä isännille avautunut kotiutuspaikkoja. Tasoittavalla Manse teki kaksi juoksua lyönneillä kolmosjatkeelle ja -saumaan. Päätösvuoroparissa Pöytyä haki vielä vimmatusti täysosumia, mutta tilanteet olivat edelleen kiven alla, eikä juoksuja syntynyt. Näin Manse PP nappasi vähäjuoksuisen avausjakson itselleen lukemin 0-2.


Tauon jälkeen tamperelaiset jatkoivat painostustaan ja tekivät avausjuoksun toiselle jaksolle. Tasoittavalla Pöytyä sai luotua loppupään lyöjillään hyökkäyksen, joka tuotti myös tulosta, kun Antti Hamporin lyönti polttolinjaan saatteli Tapio Mäkipään kotipesään. Punavalkoiset siirtyivät pian 2-1-johtoon, kun Marlo Jaakkolan sivallus kakkospuolelle pomppasi ulkopelaajien yli ja meni maisemiin, kotiin tällä lyönnillä kirmaisi joukkueen toinen lyöjäjokeri Hampori. Kotijoukkue syttyi onnistumisten myötä ja pelasi johtojuoksun jälkeen pitkää sisävuoroa. Pöytyän kolmas täysosuma syntyi, kun Heikki Rasilainen tempaisi lyöntinsä kakkospuolelta läpi ja kotipesään spurttasi jälleen Mäkipää. Toisen vuoroparin alussa Manse teki yhden juoksun, kun polttoheitto meni pahasti kakkospesältä harhaan. Loput yritykset Pöytyän ulkokenttä pystyi pysäyttämään ilman takaiskuja. Tasoittavalla vuorolla myös isäntäjoukkue onnistui kerran juoksunteossa, kun kahden palon tilanteessa Mäkipään lyönti kakkospuolelle kotiutti Niko Julinin. Kolmannessa vuoroparissa vieraat takoivat tilanteen päälle ja tekivät kolme juoksua yksittäisillä lyönneillä ja siirtyivät 4-5- johtoon. Tasoittavalla sisävuorolla Pöytyällä oli useita mahdollisuuksia kartuttaa juoksutiliään, mutta ratkaisevilla hetkillä lyönnit epäonnistuivat. Päätösvuoroparissa tamperelaiset iskivät kolme lisäjuoksua ja Kumilaan saapuneet kaksi bussillista vierasfaneja saivat aihetta juhlaan. Tasoittavalla vuorolla punavalkoiset hyökkäsivät vielä tosissaan, mutta kotiyleisön harmiksi takaa-ajo ei tuottanut tulosta, vaan Manse PP vei myös toisen jakson voiton juoksuin 4-8 ja koko ottelun jaksoin 0-2. Otteluisäntä Kotimuna palkitsi kotijoukkueen parhaina pelaajina Tapio Mäkipään ja Joona Iivosen. Ottelun lopputulos tarkoitti sitä, että Pöytyän pistesaalis runkosarjan päätösottelusta jäi nollaan, mutta pöytyäläisten onneksi kierroksen muiden otteluiden tulokset olivat suotuisat, joten Pöytyä säilyttää paikkansa miesten Ykköspesiksessä myös kaudella 2020.


Pöytyän ykköspalkittu Tapio Mäkipää kehui joukkueen ulkopeliä ottelun alkupuolella.


  • Ensimmäisellä jaksolla pelasimme hienoa ulkopeliä ja oikeastaan kuusi vuoroa pystyimme pitämään paketin kasassa, sen jälkeen annoimme juoksuja räpylästä. Emme saaneet enää sisäpelissä kirittyä eroa kiinni, vaikka olimme päässeet toisella jaksolla sisäpeliin mukaan, totesi Mäkipää.

Pöytyän pelinjohtaja Markus Wirzenius oli pettynyt tappioon, mutta tyytyväinen joukkueen ilmeeseen.


  • Tietysti tulos harmittaa, mielestäni olimme pelissä hyvällä ilmeellä ja haastoimme tosissaan sarjan ylivoimaista ykkösjoukkuetta. Olen ylpeä joukkueesta, että he pystyivät kaivamaan taisteluilmeen peliin, harmittaa ettei se riittänyt. Olimme valmistautuneet hyvin peliin ja onnistuimmekin iskun paikoissa, mutta vastus oli liian kova, sanaili Wirzenius.

Niko Julin toi Pöytyän 4-2 johtojuoksun toisella jaksolla      Kuva: Paula Pellonperä

Marlo "Hovi" Jaakkola oli jälleen hyvässä kotiutusiskussa.      Kuva: Paula Pellonperä

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi