PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

1.7. pöU - Pumu 2 - 1 (0 - 3, 3 - 0, 1 - 0s)

Miesten Suomensarjassa Pöytyän joukkueella oli keskiviikkona edessään kotiavaus, kun Kumilan Kymppi- Katto Areenalle vieraaksi saapui Punamustat Helsingistä. Pöytyä aloitti ottelun sisävuorolla, jossa se pääsi kertaalleen yrittämään kotiutusta, mutta tilanne ei tuottanut toivottua tulosta. Punamustat puolestaan siirtyivät tasoittavallaan 0-1- johtoon, kun joukkueen lyöjäjokeri löysi lyönnilleen tilaa keskeltä kenttää. Toisessa vuoroparissa kotijoukkueen sisäpeli kulki samalla kaavalla kuin ensimmäisessä, punavalkoiset käyttivät koko lyöntikierroksen, mutta tilanteiden rakentelu oli edelleen hankalaa. Helsinkiläiset puolestaan lisäsivät juoksusaldoaan yhdellä kolmospuolen lyönnin onnistuttua. Seuraavassa vuoroparissa punavalkoisten sisäpeli oli edelleen todella tukkoista ja tahmeaa. Punamustat naputtivat jälleen yhden juoksun taululle kakkospuolen läpilyönnillä. Päätösvuoroparissa isännät metsästivät tosissaan avausjuoksua, mutta onnistumiset jäivät yrityksistä huolimatta edelleen piippuun ja Punamustat nappasivat näin kaikin puolin nihkeän ensimmäisen jakson voiton juoksuin 0-3.
Jaksotauolta kentälle palasi selvästi tappiosta sisuuntunut pöytyäläisryhmä, joka aloitti heti terävällä ulkovuorolla nollaten vieraiden yritykset. Omalla sisävuorollaan kotijoukkue sai sisäpelinsä rullaamaan ja kotiutustilanteita syntyi. Painostus tuotti myös tulosta, kun Marlo Jaakkolan kumuralyönti ylitti etupelaajan ja Niko Julin ehti sen turvin tuomaan ensimmäisen juoksun kotipesään. Toisessa vuoroparissa punavalkoinen isäntäjoukkue jatkoi tehokasta ulkopeliä ja jätti Punamustat vaille kotiutusmahdollisuuksia. Tasoittavalla Pöytyä jatkoi pirteää sisäpelinsä pyörittämistä, mutta täysosumia ei kuitenkaan nähty. Kolmannessa vuorossa helsinkiläiset jäivät edelleen aseettomiksi Pöytyän vahvan ulkopelin edessä. Tasoittavalla kotiyleisö pääsi tuulettamaan kahta pöytyäläisjuoksua. Ensin Julinin lyönti polttolinjaan saatteli Arttu Kaurilan kotiin. Pyöritys jatkui ja kahden epäonnistuneen kotiutuksen jälkeen oli onnistumisen vuoro, kun Jaakkola kiskaisi pallon vastustamattomasti väliin Julinin kiiruhtaessa lukemat 3-0:aan. Päätösvuoroparissa Pöytyä jatkoi edelleen tarkkaa ulkopelaamista ja Punamustien juoksusaldo jäi toisella jaksolla nollaan. Huomioitavaa on myös se, etteivät helsinkiläiset päässeet yrittämään kotiutusta kertaakaan koko jaksolla.
Pöytyän voitettua toisen jakson numeroin 3-0, edessä oli supervuoropari, jonka vierailijat aloittivat sisävuorolla. Punamustat hyökkäsivät tosissaan ja saivat rakennettua ajolähtötilanteilla painostusta kotijoukkueen ulkokentälle. Pöytyä selvitti kuitenkaan paineen ja pystyi pitämään vieraat nollilla. Tasoittavalla isännät jatkoivat toisella jaksolla hyvin pyörinyttä sisäpeliään. Kärkietenijät rakensivat heti ajolähtötilanteen, joka kuitenkin kuihtui ratkaisulyönnin mentyä kopiksi. Pöytyä ei kuitenkaan tästä lamaantunut, vaan loi uuden ajolähdön jota ratkomaan siirtyi Antti Tuuppa. 17- vuotias nuorukainen kiitti pelinjohtoa vastuusta tälläämällä pallon aivan kolmoskopparin eteen ja Niko Mäki sai kiiruhtaa voittojuoksun kotipesään. Pöytyä nappasi 2-1- voitolla kaksi sarjapistettä ja tärkeän päänahan yhdeltä etelälohkon ennakkosuosikilta. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Antti Tuuppa ja Niko Julin.
Pöytyän miesten ottelut jatkuvat lauantaina 11.7 Hyvinkäällä. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 19.7. kello 17.00, kun Kymppi-Katto Areenalla vastaan tulee Lammin Luja.


- Jere Hellsten


Antti Tuuppa onnistui hienosti ratkaisupaikassa. Kuva: Timo Kesti

Tällä miehistöllä napattiin kauden avausvoitto Kuva: Timo Kesti

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi