PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

17.7. PöU - Vähäkyrö 2 - 1s (1 - 0, 0 - 10, 3 - 0)

Miesten ykköspesisjoukkue kohtasi keskiviikkona Kumilan Kymppi- Katto Areenan vaihtelevassa säässä Vähäkyrön Viestin .Ottelun avausvuoropareissa molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia rakentaa kotiutustilanteita. Sisäpelin haastavuutta kuvastaa parhaiten se, että ensimmäisen jakson puolivälissä oli koko ottelussa nähty vain yksi kolmostilanne. Kolmannessa vuorossa vierasjoukkue sai aikaan ajolähtötilanteen, jonka kuitenkin Pöytyän ulkokenttä pystyi nollaamaan. Yksi vahvan ulkopelin kulmakivistä oli etukenttää suvereenisti hallinnut Erik Lahti. Kotijoukkue sai myös tasoittavallaan aikaan muutaman kotiutuspaikan, mutta ottelun avausjuoksu jäi vielä odottamaan itseään. Päätösvuoroparissa Vähäkyrö sai luotua pientä painostusta, mutta isännät selvittivät yritykset ilman takaiskuja. Tasoittavalla vuorolla ratkaisua ei tarvinnut kauan odottaa, sillä Pöytyän ensimmäinen lyöjä Teemu Utunen jysäytti pallon takakentältä läpi ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Näin avausjakson voitto kirjattiin Pöytyälle niukasti juoksuin 1-0.

 Jaksotauon jälkeen punavalkoiset aloittivat sisävuorolla, mutta yhtään täysosumaa ei syntynyt. Vähäkyrö sen sijaan aloitti toisen jakson räväkästi, kun joukkue iski kolme juoksua, joista kaksi syntyi takakentän läpilyönnillä. Toisessa vuoroparissa Pöytyä ei onnistunut yrityksistä huolimatta avaamaan juoksutiliään toisella jaksolla. Vierasjoukkue puolestaan jatkoi omalla tasoittavallaan juoksutehtailuaan ja teki kuusi juoksua lisää, vuoroon mahtui muun muassa kaksi kunnaria, kun pallo lyötiin kahdesti kakkospuolelta läpi. Lukemat toisen jakson puolivälissä olivat pöytyäläisittäin varsin lohduttomat 0-9. Suuri tappioasema tuntui vievän paljon energiaa pois Pöytyän pelistä, eikä joukkue enää saanut juurikaan toisella jaksolla tilanteita aikaiseksi sisäpelissä. Kolmannessa vuoroparissa vieraat onnistuivat vielä kerran juoksunteossa ja iskivät näin kympin täyteen tulostaululle. Toinen jakso siis päättyi Vähäkyrön selvään voittoon juoksuin 0-10. 

Edessä oli jälleen Pöytyän miehille ikävän tuttuun tapaan voittajan hakeminen supervuoroparista, jonka kotijoukkue aloitti tällä kertaa sisävuorolla. Pöytyän punavalkoiset saivat kärkietenijöillään aikaan kolmostilanteen, kun tuli Jere Harjuvaaran vuoro astella lyömään. Harjuvaara tinttasi lyöntinsä takakentälle, jossa pallo pomppasi kakkoskopparin yli ja jatkoi matkaansa maisemiin. Lyönnillä kotiin kirmasi Arttu Kaurila ja lyöjä itse kiersi kunnarin. Läpilyönti toi jälleen uutta sytykettä isäntien peliin vaisun toisen jakson jälkeen, kun Lahti vielä onnistui kotiuttamaan välilyönnillään kunnarisankari Harjuvaaran olivat lukemat 3-0 vieraiden tullessa tasoittavalleen. Pöytyä oli omassa ulkopelissään todella energinen ja päättäväinen, eikä antanut Vähäkyrölle pienintäkään mahdollisuutta tasoitukseen. Pöytyä voitti supervuoron juoksuin 3-0 ja koko ottelun jaksoin 2-1.  Näin punavalkoiset katkaisivat myös tuskallisen pitkäksi venyneen tappioputkensa ja nappasivat kaksi pistettä sarjataulukkoon. Voitto nosti Pöytyän sarjan kahdeksanneksi. Pöytyän parhaina pelaajina otteluisäntä Agrikumppanit palkitsi etukentällä varmasti palloja napsineen Erik Lahden ja avausjakson kunnarilla ratkaisseen Teemu Utusen.

Pöytyän ykköspalkittu Erik Lahti korosti voiton merkitystä itseluottamukselle, mutta harmitteli mystistä toisen jakson kirousta.

  • Oli ihan hyvä peli itseltä tänään, mutta enemmän harmittaa tuo älyttömän huonosti pelattu toinen jakso. En tiedä mikä siinä on, mutta joka pelissä tapahtuu kaikkea ihan ihmeellistä. Pelasimme taas ensimmäisellä jaksolla hyvää ulkopeliä. Onnistuimme kerrankin kääntämään Superin itsellemme. Tekee itseluottamukselle hyvää voittaa, totesi Lahti

Pöytyän pelinjohtaja Markus Wirzenius oli helpottunut voittopelin jälkeen

  • Kaikkein tärkeintä, että voitto kairattiin. Yhden pisteen pelejä on tullut jo yhteen kesään riittävästi. Millään muulla ei ole väliä kuin sillä, että tänään pystyttiin voittamaan ja joukkueen ilme oli hyvä. Harjuvaaralta hieno lyönti supervuorossa, mutta tilanne vaati vielä hyvä ulkovuoronkin, joka pelattiin hyvällä ilmeellä, sanaili Wirzenius.

Pöytyän miesten ottelut jatkuvat lauantaina 20.7. Ulvilassa. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 28.7. kello 17, kun Pöytyä kohtaa Kumilassa Puijon Pesiksen.

- Jere Hellsten
Teemu Utusen kunnari ratkaisi avausjakson      Kuva: Paula Pellonperä

Jere Harjuvaaran kunnarilla 1+1 ja Supervuoron voitto      Kuva: Paula Pellonperä

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi