PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

19.6. Hamina - PöU 2 - 0 (7 - 0, 8 - 7)

Miesten ykköspesisjoukkue pelasi keskiviikkona ennen juhannustaukoa vierasottelun Haminan Palloilijoita vastaan. Pöytyän kokoonpano oli kokenut paljon muutoksia tähän otteluun. Ykköspesisdebyyttinsä kamppailussa teki B-juniori-ikäinen seuran oma kasvatti Oskari Kallio. Comebackin Pöytyän punavalkoiseen miehistöön teki Joona Salmi. Hamina aloitti pelin sisävuorolla ja sai aikaan kaksi juoksua. Pöytyän sisäpeli oli avausvuoroparissa haastavaa ja sai vain yhden kotiutusyrityksen, mutta jäi ilman tulosta. Kotijoukkue jatkoi toisessa vuorossa vahvasti ja teki kolme juoksua, jotka syntyivät muun muassa välilyönneillä ja harhaheitolla. Vierailijoiden sisäpeli oli edelleen takkuista, joukkue jäikin koko ensimmäisellä jaksolla ilman juoksuja, vaikka tilanteita alkoikin tulla hieman enemmän jakson edetessä. Pöytyän kärkipelaajilla oli haasteita sisäpelissä ja peli pyöri enemmän kakkoskärjestä. Hamina onnistui päätösvuorossa juoksunteossa kahdesti ja sinetöi samalla avausjakson loppulukemiksi Pöytyäläisittäin tylyt 7-0.

Jaksotauon jälkeen kentälle palasi sisuuntuneempi Pöytyä, joka sai luotua avausvuorossa kakkoskärjellään ajolähdön muun muassa läpilyönnin avustuksella. Ajolähtöä asettui purkamaan viime peleissä hyvässä lyöntivireessä ollut Antti Hampori, joka painoi vastustamattomasti pallon väliin ja kotiin sai juosta Heikki Rasilainen. Kotijoukkue onnistui tasoittavallaan tekemään myös yhden juoksun. Toisessa vuoroparissa alkoi todella tapahtua. Ensin Pöytyä loi sisävuorollaan ajolähtötilanteen, josta Hampori paiskasi pallon jälleen kylmästi väliin kotiuttaen Jere Harjuvaaran. Todellinen täysosuma syntyi, kun Hampori pyssytti viuhuvan lyönnin kakkosrajasta läpi kauas Valleille asti. Tuloksena lyönnistä kaksi tavallista juoksua, tuojina Atte Brandt ja Erik Lahti, sekä Hamporille itselleen kunnari. Lukemat tulostaululla olivat tässä vaiheessa 1-5. Hamina kuitenkin kiri tasoittavallaan ensin rinnalle välilyönnin ja kolme juoksua tuottaneen takakentän läpilyönnin turvin, joka livahti harmillisesti juuri kopparin räpylän alta. Kotijoukkue siirtyi vuorossa vielä 6-5- johtoon vapaataivaljuoksulla. Kolmannessa vuorossa Pöytyä sai aikaan yhden kotiutusyrityksen, mutta se ei tuottanut tulosta. Pääosaan vuorossa nousi kuitenkin tuomarityöskentely, joka aiheutti epäselvyydellään puhetta läpi ottelun. Hamina lisäsi johtoaan 8-5:een omalla tasoittavallaan. Pöytyän punavalkoiset hyökkäsivät viimeisessä vuorossaan tosissaan. Tilanne näytti jo kuihtuvan kahteen paloon, joukkue sai kuitenkin luotua ajolähtötilanteen, josta Atte Brandt täräytti pallon kolmospuolelta läpi ja kotiin kirmasivat Joona Salmi ja Niko Julin. Lukemat tulostaululla kaventuivat 8-7:ään. Harmillisesti nämä jäivät myös jakson loppulukemiksi, kun tasoitusjuoksua ei enää päästy yrittämään. Näin Hamina voitti koko ottelun jaksoin 2-0. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Antti Hampori ja Joona Iivonen. Pöytyä on juhannustauolle lähdettäessä sarjataulukossa yhdeksäntenä 13 pisteellä.

Sekä Pöytyän pelinjohtaja Markus Wirzenius että parhaana palkittu Antti Hampori olivat tyytyväisiä joukkueen taisteluun toisella jaksolla:

  • Ensimmäisellä jaksolla Hamina ei tarvinnut hirveää esitystä, vaikka voittivatkin selkeästi. Meillä oli aika kokoon parsittu kokoonpano ja annettiin juoksut aika helpolla. Puhuimme tauolla, että pystymme silti laittamaan kampoihin, vaikka olemme pelissä ”puolikkaisella” joukkueella ja onnistuimme siinä. Haminan toisen jakson läpilyönti ei olisi saanut mennä läpi, lyönti oli yhden juoksun arvoinen ei missään nimessä kolmen. Kaveri pääsi sillä mukaan peliin. Olen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen toisella jaksolla. Pelipäivän aamuna kahden pelaajan lisenssiä korotettiin Maakuntasarjasta Ykköspesikseen, jokainen voi siitä päätellä lähtökohdat, totesi Wirzenius.

  • Ensimmäisellä jaksolla saatiin kyllä tilannetta sisäpelissä, mutta itsellä ei käynyt keppiin, eikä tulitukeakaan oikein tullut ja nolla tuli tauluun. Kaveri löi hyvin, vaikka räpylästäkin annettiin. Toisella jaksolla aloin pelaamaan röyhkeästi tappia vastaan ja alkoi käymään keppiin. Läpärissä sieppari tuli aika lähelle ja oli mielestäni aika ”itsemurha” päästää meikäläinen tinttaamaan siihen jalkoihin. Ei riittänyt tänään pisteille, mutta laitettiin hyvin kampoihin toisella jaksolla, summasi Hampori.

Pöytyän miesten ottelut jatkuvat sunnuntaina 30.6. kello 15 kotipelillä Ylivieskan Kuulaa vastaan.

- Jere Hellsten
Antti Hampori oli jälleen hyvässä lyönnissä

Oma kasvatti, vielä B-ikäinen Oskari Kallio hoiti tonttinsa hienosti

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi