PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

2.6. PöU - Hamina 0 - 1 (4 - 5, 4 - 4)

Pöytyän miesten ykköspesisjoukkue kohtasi sunnuntaina kotikentällään sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvan Haminan Palloilijat. Kamppailu aloitettiin juhlavasti, kun otteluisäntänä toimineen Pöytyän seurakunnan kuoro lauloi kesän alun kunniaksi suvivirren. Ottelun kenttätapahtumat lähtivät ryminällä käyntiin, kun vierasjoukkue onnistui tekemään kaksi juoksua pomppulyönneillä. Pöytyä pystyi vastaamaan hyvin vierailijoiden alkuun ja loi kotiutustilanteen. Isäntien avausjuoksu syntyi, kun Marlo Jaakkolan lyönti meni kolmospuolelle väliin ja Arttu Kaurila pinkoi kotipesään. Pöytyä siirtyi heti perään 3-2-johtoon, kun Antti Hamporin raju tykitys kakkosluukkuun oli ulkokentälle ottamaton ja pallo jatkoi matkaansa pusikkoon. Kotiin lyönnillä ehtivät Jere Harjuvaara ja Tapio Mäkipää.  Vauhdikkaan avausvuoroparin jälkeen juoksutehtailu hieman rauhoittui, eikä kotijoukkue saanut luotua montaa kotiutuspaikkaa. Päätösvuoropariin lähdettiin Haminan 3-5-johdossa, jossa Pöytyän ulkokenttä nollasi vastustajan yritykset tehokkaasti ja ryhtyi omalla tasoittavallaan havittelemaan jakson tasoitusta. Isäntäjoukkue sai aikaiseksi kotiutuspaikan hyvässä lyöntivireessä olleelle Antti Hamporille, joka onnistui kakkossaumalyönnillään saattelemaan Niko Julinin kotipesään. Tasoitusta kotijoukkue ei enää harmikseen päässyt yrittämään. Ensimmäinen jakso päättyi Haminan niukkaan 4-5-voittoon.

Toisen jakson alussa ottelu oli varsinaista ulkopelien juhlaa, erityisesti Pöytyän ulkokenttä suoritti hyvin Haminan kovan painostuksen alla. Toisen jakson ensimmäiset juoksut nähtiin vasta kolmannessa vuoroparissa, jolloin Pöytyän punavalkoiset siirtyivät 1-0- johtoon, kun Tapio Mäkipään pomppulyönti keskelle kenttää riitti tuomaan Joonas Peltomäen kotiin. Jatkoa seurasi, kun Arttu Kaurilan korkea lyönti tuotti vaikeuksia vieraiden kakkoskopparille ja Jere Harjuvaara karkasi juoksun kotiin. Hamina siirtyi kuitenkin tasoittavallaan 2-3-johtoon, kun Pöytyällä viime kauden pelannut Ville Harju puhkaisi lyönnillään takakentän ensin kahden juoksun arvoisesti ja seuraavaksi Lassi Vuorelan kotiutuslyönti putosi väliin. Toisen jakson päätösvuoropari sisälsi tunteita ja draamaa. Tapahtumaketju lähti liikkeelle vaihtolyöntinäpistä, jonka Haminan lukkari Matias Hangasmaa nappasi kopiksi. Ottelun tuomaristo kuitenkin tulkitsi Hangasmaan olleen lyöntisektorissa liian aikaisin ja tilanteesta tuomittiin vapaataival. Tämän jälkeen Hangasmaan heitto meni pahasti kakkospesältä harhaan ja syvälle  Kumilan kentän pusikkoon. Pöytyän etenijät käyttivät sekavan tilanteen ovelasti hyväkseen ja kotipesään juoksut kirmasivat Niko Julin ja Aleksanteri Haukka. Näin Pöytyä siirtyi 4-3- johtoon. Epäselvä tilanne sai vierasjoukkueen tunteet kuumenemaan ja suut käymään ottelun tuomariston suuntaan. Kotijoukkue ei onnistunut enää tämän jälkeen tekemään lisää juoksuja ja siirtyi ulkokentälle puolustamaan johtoaan. Hamina hyökkäsi tasoittavallaan kovaa ja sai aikaan monia kotiutusyrityksiä, joista ensimmäisen Pöytyän ulkokenttä onnistui torjumaan, mutta Mikko Mahlamäen lyönti kolmossaumaan toi jakson tasoihin 4-4:ään. Enempää juoksuja ottelussa ei enää nähty. Hamina voitti ottelun jaksoin 0-1 ja otti Kumilasta mukaansa kaksi sarjapistettä , isäntien jäädessä hyvästä taistelusta huolimatta tyhjin käsin. Otteluisäntä Pöytyän seurakunta palkitsi kotijoukkueen parhaina pelaajina Antti Hamporin ja Erik Lahden. Ykköspesiksen sarjataulukossa Pöytyä on tällä hetkellä kuudentena.

Kolme juoksua ottelussa lyönyt Pöytyän ykköspalkittu Antti Hampori tiivisti Pöytyän ottelun ongelmakohdat napakasti

  • Ulkopelissä tehtiin liikaa virheitä ja sisäpelissä ei saatu tarpeeksi kotiutusyrityksiä, kiteytti Hampori.

Pöytyän pelinjohtaja Markus Wirzenius oli tyytyväinen otteluun tappiosta huolimatta.

  • Joukkueella ei ollut helppo lähtötilanne otteluun, koska joukkueen kokoonpano eli vielä viikonlopun aikana. Ihan ok suoritus saatiin haasteisiin nähden, toki aina voi jossitella tilanteita. Joukkueen ulkopelin takatilannepelaaminen on hyvällä mallilla ja Hampori löi tänään hyvin ja tarvittavat juoksut, jotta pysyttiin pelissä mukana, mutta meistä ei ollut tänään voiton ottajaksi, päätti Wirzenius.

Pöytyän miesten ottelut jatkuvat keskiviikkona 5.6. Laukaan Urheilijoita vastaan Jyväskylässä. Seuraava kotiottelu on vuorossa sunnuntaina 9.6. kello 17, kun Kymppi -Katto Areenalla vierailee Sotkamon Jymy 2.

- Jere Hellsten

Pöytyän ulkopeli oli vahvaa      Kuvat: Paula Pellonperä

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi