PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

30.6. PöU - Ylivieska 1 - 2s (2 - 1, 3 - 13, 0 - 2)

Miesten ykköspesisjoukkue pelasi sunnuntaina pitkän tauon jälkeen kotiyleisönsä edessä aurinkoisella Kumilan Kymppi-Katto Areenalla. Kotijoukkueen vieraaksi saapui sarjassa Pöytyän perässä kymmenentenä majaillut Ylivieskan Kuula. Kamppailu oli tasaisessa sarjatilanteessa molemmille joukkueille tärkeä. Pöytyä aloitti ottelun hyvällä ulkovuorolla, jossa vierailijat jätettiin vaille mahdollisuuksia. Tasoittavallaan isännät onnistuivat avaamaan juoksutilinsä, kun Marlo Jaakkolan lyönti meni kakkospuolelta läpi ja Arttu Kaurila sai juosta kakkospesältä aina kotiin asti. Toinen vuoropari mentiin ilman juoksuja. Pöytyän ulkopeli pystyi edelleen pitämään Ylivieskan aisoissa, sisäpelissä kotijoukkue pystyi luomaan muutaman kotiutustilanteen. Ylivieska onnistui kuitenkin seuraavassa vuoroparissa luomaan pienen painostuksen ja tasoittamaan juoksut 1-1:een, kun kotiutuslyönti putosi juuri kopparin eteen. Punavalkoinen kotijoukkue meni uudelleen johtoon tasoittavalla, kun kahden palon tilanteessa Antti Hamporin sivallus meni myös kakkospuolelta läpi ja Erik Lahti toi johtojuoksun kotiin. Päätösvuoroparissa vierasjoukkue haki tasoitusta tosissaan ja sai muutaman tilaisuuden, mutta Pöytyän tiivis ulkopeli onnistui tylsyttämään vieraiden yritykset. Pöytyä voitti vähäjuoksuisen avausjakson numeroin 2-1.

 Jaksotauon jälkeen isännät aloittivat sisävuorolla, jossa joukkue sai aikaiseksi pari ajolähtötilannetta, mutta juoksuja ei syntynyt. Tasoittavasta vuorosta tuli pöytyäläisittäin sysimusta, kun Ylivieska teki peräti kymmenen juoksua. Vuoroon mahtui muun muassa kaksi peräkkäistä takakentän läpilyönneillä syntynyttä kunnaria. Kunnarilyönnit loivat vierailijoille onnistumisen kierteen, jossa jokainen pelaaja tuntui onnistuvan hyvillä lyönneillä. Ylivieska pääsi pyörittämään sisäpeliään peräti kolme lyöntikierrosta. Vastaavasti pitkä ulkovuoro ja iso tappioasema tuntuivat syövän paljon energiaa kotijoukkueen pelistä. Toisessa vuorossa vierasjoukkue kuritti jälleen Pöytyän koppareita kahden juoksun läpilyönnillä. Toisen jakson puolivälissä numerot tulostaululla olivat tyrmäävät 0-13. Kotijoukkue teki kolmannessa vuorossa toisen jakson avausjuoksunsa, kun ensin Hamporin lyönti kotiutti Kaurilan. Hetkeä myöhemmin Jaakkolan välilyönti saatteli Lahden kotipesän turvaan. Päätösvuoroparissa Pöytyä onnistui juoksunteossa kertaalleen Hamporin lyötyä Lahden kotiin. Toinen jakso päättyi Ylivieskan selvään voittoon 3-13.

 Ottelun voittajaa lähdettiin ratkomaan supervuoroparissa, jonka Pöytyä aloitti sisävuorolla. Kotijoukkue sai hieman otetta peliinsä ja sai luotua pari kotiutustilannetta, mutta ratkaisulyönnit tuottivat lopulta vain palot kotipesään. Tasoittavalla vierasjoukkue rakensi tilanteita ja loi painetta ulkokentälle. Ottelun ratkaisu syntyi, kun polttoheitto meni kolmospesältä harhaan ja vieraat tekivät sen avulla kaksi juoksua. Näin Ylivieska voitti ottelun jaksoin 2-1 ja nappasi kaksi sarjapistettä.  Pöytyälle jäi tästäkin ottelusta pisteitä vain yksi. Tämä oli  joukkueelle jo 7:s yhden pisteen ottelu, kun otteluita on takana yhteensä 13. Otteluisäntä Insinööritoimisto H. Kiiski Oy palkitsi Pöytyän parhaina pelaajina Joona Iivosen ja Arttu Kaurilan. Pöytyän sijoitus ei tappiosta huolimatta muuttunut, vaan punavalkoiset pysyttelevät sarjataulukossa edelleen yhdeksäntenä.

Pöytyän ykköspalkittu Joona Iivonen kehui avausjakson peliä, mutta harmitteli toisen jakson alkua.

  • Ensimmäinen jakso oli tasaista peliä ja meiltä yksi kauden parhaista jaksoista ulkopelissä. Tehtiin tarvittavat juoksut ja voitettiin jakso. Toinen jakso alkoi valitettavasti vähän heikommin ja vastustaja sai kierrettyä kunnareita ja se oli siinä. Superissa saatiin taas tilannetta. Tasoittavalla tuli harmittava harhaheitto ja voitto vastustajalle. Ylivieskassa saadaan ottaa revanssi, päätti Iivonen.

Pöytyän pelinjohtaja Markus Wirzenius kaipasi joukkueelta parempaa otetta ratkaisuhetkillä.

  • Ensimmäinen jakso oli ihan ok, ei mitään ihmeellistä. Sisäpeli oli aika nihkeää , mutta tehtiin tarvittava. Toisella jaksolla Ylivieskalta hyvä alku. Hyviä lyöntejäkin oli paljon, ei ollut pelkästään meidän huonoutta missään nimessä. Siihen olen pettynyt, että superissa ei pystytty kampeamaan voittoa. Näitä yhden pisteen pelejä alkaa olla jo tarpeeksi, totesi Wirzenius

Pöytyän miesten ottelut jatkuvat vasta 12.ja 13.7 vieraspeleillä Kuopiossa ja Sotkamossa. Seuraava kotiottelu on vuorossa keskiviikkona 17.7. kello 18. Tuolloin Kumilaan vieraaksi saapuu Vähäkyrön Viesti.

  • Jere HellstenEtenijäjokeri Arttu Kaurila oli hyvässä vireessä      Kuva: Paula Pellonperä

Kaarella tiukkoja ilmeitä.      Kuva: Paula Pellonperä

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi