PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

5.6. Laukaa - PöU  2 - 1s (3 - 2, 0 - 3, 1 - 0)

Miehet matkustivat keskiviikkona Jyväskylän Hippokselle, jossa kohdattiin Laukaan Urheilijat. Ottelun avausvuoroparissa kumpikin joukkue sai aikaiseksi yhden kotiutustilanteen, mutta ne eivät tulosta tuottaneet. Toisessa vuoroparissa syntyi myös tulosta, kun Pöytyän pitkän painostuksen päätteeksi Marlo Jaakkola tinttasi pallon kolmospuolelle ja Pöytyän paidassa ensimmäistä kertaa esiintynyt Atte Brandt juoksi kotipesään. Laukaa pystyi tasoittamaan omalla vuorollaan 1-1 :een, kun lyönti ei aivan tarttunut syöksyneen ulkopelaajan räpylään. Kolmas vuoropari mentiin jälleen ilman juoksuja, vaikka molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa. Avausjakson ratkaisua haettiin päätösvuoroparista, jonka vierasjoukkue aloitti terävästi ja sai aikaan ajolähdön kärkietenijöillään, joista kaksi ensimmäistä kotiutusyritystä päättyivät paloon. Kolmas yritys toi kuitenkin juoksun tulostaululle Jaakkolan lyötyä pallon polttolinjaan ja Aleksanteri Haukan liidettyä kotipesään. Laukaa sai tasoittavallaan luotua myös kärkipelaajillaan ajolähdön, josta kotijoukkue tasoitti jakson 2-2 :een.  Ajotilanteen syntyä edelsi kyseenalainen tilanne, jossa pesäkilpa kääntyikin etenijän ehtimiseen kakkospesälle. Pöytyän pelinjohtaja Markus Wirzenius oli asiasta toista mieltä ja kuittasi tuomaristolta protestoinnillaan keltaisen kortin. Laukaa onnistui kääntämään ensimmäisen jakson voiton itselleen, painostus jatkui ja voittojuoksu syntyi, kun Pöytyän ulkokentän polttoheitto meni yli kotipesästä.

 Toisen jakson avausvuoroparissa kumpikaan joukkue ei saanut tulosta aikaan. Läpi ottelun molempien joukkueiden ulkopelaaminen oli varsin hyvää , erityisesti joukkueiden lukkarit Joona Iivonen ja Laukaan Heikki Rantanen pelasivat mainiosti. Pöytyän kasvatti Rantasen korkea tolppasyöttö tuntui aiheuttavan vieraille harmia. Pöytyä avasi toisen jakson juoksuhanat , kun Tapio Mäkipään lyönti kolmospuolelle riitti kotiuttamaan hyvässä juoksuvireessä olleen Aleksanteri Haukan. Kolmannessa vuorossa vieraat iskivät kaksi juoksua lisää. Ensin Jere Harjuvaara pyssytti pallon takakentälle juuri kopparin eteen ja Arttu Kaurila toi juoksun kotipesään. Hetkeä myöhemmin Mäkipään kierteinen näppilyönti kakkosrajaan saatteli Haukan kotiin ja lukemat tulostaululla olivat 0-3 Pöytyälle. Kotijoukkue hyökkäsi viimeisessä vuorossaan jälleen kovaa ja sai aikaan ajolähdön kärjestä. Ajolähtö kuivui kuitenkin karusti kasaan Joona Iivosen napattua näppilyönnin tylysti kopiksi, tuloksena tilanteesta oli lopulta kolme paloa. Näin Pöytyä voitti toisen jakson juoksuin 0-3.

Edessä oli supervuoro, jonka Laukaa aloitti sisältä. Toisen jakson lopun hyvä pöytyäläisvire hiipui supervuorossa, kun Laukaa sai läpilyönnin avulla tilanteen päälle. Tämä tilanne tuotti myös yhden juoksun, kun pallo tällättiin kopparien eteen. Vierasjoukkue lähti omalla vuorollaan hakemaan tasoitusta kynsin ja hampain, mutta ei kuitenkaan saanut sisäpeliään pyörimään ja kotiutustilanteet jäivät olemattomiin. Näin Laukaa voitti Supervuoron juoksuin 1-0 ja koko ottelun jaksoin 2-1 kuitaten kaksi sarjapistettä. Pöytyä joutui puolestaan tyytymään yhteen sarjapisteeseen.  Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Tapio Mäkipää ja Aleksanteri Haukka.

Pöytyän miesten ottelut jatkuvat sunnuntaina 9.6. kello 17 kotiottelulla, jolloin Kymppi- Katto Areenalla vieraana on Sotkamon Jymy 2 eli Jymy Jaguars.

  • Jere Hellsten

Marlo "Hovi" Jaakkola iski avausjakson molemmat juoksut Hippoksella

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi