PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

10.7. pöu - tahko o-2 (1-3, 0-4)

Lauantaina Kumilan Kymppi-Katto Areenan helteisissä olosuhteissa nähtiin miesten Suomensarjaa, kun otteluun neljän pelin voittoputkessa saapunut Pöytyän joukkue kohtasi Hyvinkään Tahkon. Kotijoukkueen kokoonpano ja ulkopelijärjestys kokivat runsaasti muutoksia edellisiin otteluihin verrattuna, sillä viisi Pöytyän pelaajaa aloitti varusmiespalveluksensa aiemmin viikolla. Lämpimässä kelissä juoksut olivat tiukassa. Avausjaksolla Pöytyä haastoi vierailijoita hyvin, mutta toisella jaksolla kotiutuspaikat jäivät vähiin ja kotijoukkue jäi kokonaan ilman täysosumia. Näin Tahko kuittasi Kumilasta täydet kolme pistettä lukemin 0-2 (1-3, 0-4) ja jatkaa etelälohkon kakkosena. Pöytyän sijoitus sarjataulukossa on tällä hetkellä kuudes.

Ottelun ensimmäisessä vuoroparissa Hyvinkää pystyi rakentelemaan muutaman ajolähdön, josta se onnistui kertaalleen juoksunteossa hidastetulla lyönnillä polttolinjaan. Tasoittavalla Pöytyä pystyi luomaan painetta ulkokentälle ja pääsi yrittämään kolmesti etenijää kotipesään, mutta kaikki yritykset päättyivät paloon. Toisessa vuoroparissa Pöytyän punavalkoisten yritys palkittiin, kun joukkue nollasi ensin ulkopelillään hyvinkääläisten yritykset ja hyökkäsi lyöntivuorollaan rajusti kärjestä. Tasoitus 1-1:een syntyi, kun Tapio Mäkipää iski ajolähtötilanteessa pomppulyönnin keskelle kenttää ja Valtteri Syrjälä pinkaisi kotipesään. Kotijoukkueella oli myös paikkansa siirtyä johtoon, mutta juoksuja ei kuitenkaan nähty. Hyvinkää puolestaan siirtyi johtoon seuraavassa vuoroparissa kakkospesän tienoille suunnatulla lyönnillä. Tasoittavalla Pöytyän yritykset jäivät vaisuiksi. Päätösvuoroparissa Vierasjoukkue siirtyi 1-3-johtoon, kun kotiutuslyönti upposi koppareiden eteen. Isäntien sisävuorolla tilanteen rakentamisessa oli hankaluuksia ja lopulta joukkue pääsi vain kerran yrittämään etenijää kolmoselta kotiin, mutta tuokin yritys päättyi kotiyleisön harmiksi paloon.

Toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossa Pöytyän lupaavat tilanteet tyrehtyivät Hyvinkään lukkarin tekemiin paloihin kärkkyneistä etenijöistä. Tasoittavalla Tahko iski painostuksen jälkeen juoksijan kahdesti kotipesään. Toisessa vuoroparissa Pöytyän tekeminen oli tukkoista ja vaikeaa, Hyvinkää lisäsi johtoaan 0-3:een, kun lyönti sujahti kakkoskopparin eteen. Kolmannessa vuoroparissa toistui sama kaava, kotijoukkue tuskaili ja hakkasi päätä seinään sisäpelissä ja Tahko naputti taululle yhden juoksun, tällä kertaa kakkosrajanäpin turvin. Neljännessä vuorossa Pöytyä yritti avata vielä jakson juoksutiliään, mutta tulokset jäivät jälleen laihoiksi. Avausjuoksu oli lähellä syntyä harhaheiton avittamana, mutta etenijä kuitenkin paloi kotipesään. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin lukkarin tontin haltuun ottanut Antti Tuuppa sekä Tapio Mäkipää.

Pöytyän miesten kausi jatkuu tiistaina 13.7. vieraspelillä Helsingin Punamustia vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan Kumilan Kymppi- Katto Areenalla lauantaina 17.7. kello 16.00, tuolloin vieraaksi saapuu Kinnarin Pesis Järvenpäästä.

- Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

Kuvat: Timo Kesti

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi