PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

11.8. PöU - Joko jun.  1-2 (2-4, 4-1, 1-0s)

Miesten Suomensarja jatkui Kumilassa tiistaina, kun etelälohkossa kuudentena oleva Pöytyä sai vieraakseen seitsemäntenä majailevan Jokioisten Koetus Juniorit. Kummaltakin joukkueelta pudotuspelit ovat jo karanneet, mutta putoamisestakaan ei ole suurta vaaraa. Kamppailusta muotoutui tasainen vääntö, jossa kotijoukkue pystyi avausjakson tappion jälkeen kääntämään toisen jakson edukseen ja nappaamaan voiton sekä kaksi sarjapistettä Supervuorossa lukemin 2-1 (2-4, 4-1, 1-0).

 Ottelun avausvuoropari oli pöytyäläisittäin lupaava, kun ensin omassa sisävuorossaan isännät siirtyivät 1-0-johtoon Marlo Jaakkolan lyönnin upottua sopivasti kolmospuolelle ja Arttu Kaurila pinkaisi sen turvin kotipesään. Tasoittavalla Pöytyän ulkopeli toimi armottomasti, eikä Jokioinen saanut etenijää kertaakaan edes kakkospesälle. Seuraavassa vuoroparissa kotijoukkue onnistui kertaalleen juoksunteossa, kun Kaurilan lyönti polttolinjaan kimpoili sopivasti ulkokentän räpylöissä, jotta Joonas Porela pääsi porhaltamaan kotiin. Jokioinen pystyi heti oman sisävuoronsa alussa tasoittamaan numerot 2-2:een, kun lyönti livahti räpylöiden kautta läpi kakkospuolen pusikkoon ja tuloksena oli kunnari ja yksi tavallinen juoksu. Tästä vieraat saivat uutta energiaa ja rakensivat kotiutuspaikkoja, joista syntyi vielä kaksi juoksua lisää. Pöytyä lähti sisävuorossaan kuromaan Jokioisten johtoa umpeen, mutta hyökkäys jäi hampaattomaksi, kun tilanteenrakentelussa oli erittäin pahoja vaikeuksia. Tasoittavalla vierailijat rakensivat useita ajolähtötilanteita, mutta Pöytyän punavalkoiset pystyivät nollaamaan kaikki kotiutusyritykset. Viimeisessä vuoroparissa Pöytyä haki vielä täysosumia ja pystyikin nihkeän vääntämisen jälkeen kehittämään ajolähdön, kiri suli lopulta nollille lyönnin mentyä kopiksi etukentälle ja sen seurauksena taululle kirjattiin ratkaisevat kaksi paloa.

Toisella jaksolla juoksuhanat pysyivät molempien joukkueiden yrityksistä huolimatta kiinni aina toisen vuoroparin lopulle asti, jolloin Pöytyä pystyi paukuttamaan neljä juoksua tulostaululle. Juoksukarkelot aloitti Jaakkolan sivallus, joka läpäisi vieraiden takakentän kakkospuolelta ja kotipesään kiiruhtivat Jero Talvinen ja Tapio Mäkipää. Isäntien painostus jatkui ja seuraavaksi Antti Tuuppa tälläsi pallon väliin Henri Holmbergin sännätessä kotipesään. Johtolukemat 4-0;aan iski Oskari Kallio kakkospuolen välilyönnillä ja kotiin spurttasi Kaurila. Kolmannessa vuoroparissa Jokioinen onnistui tekemään yhden kaventavan juoksun, tasoittavalla Pöytyän yritykset jäivät jälleen hieman piippuun. Päätösvuoroparissa kotijoukkue kuitenkin jatkoi pelin alusta tuttua tiukkaa ulkopeliä, eikä jättänyt vastustajalle mahdollisuuksia ja varmisti näin samalla jaksovoiton.

Ottelun voittajaa lähdettiin hakemaan Supervuorosta, jonka Jokioinen aloitti sisältä. Pöytyän ulkokentän tahti ei pienen tauon aikana muuttunut, vaan joukkue jätti vieraat kylmästi ilman juoksuja. Sisäpeliin isäntien pelinjohto teki pieniä muutoksia. Ne tuntuivat toimivan, kun punavalkoiset rakensivat heti kärjestä ajolähdön ja Jaakkola pääsi niittaamaan lyöntinsä polttolinjasta läpi aina koppareille saakka Valtteri Syrjälän syöksähtäessä voittojuoksun kotipesään. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Arttu Kaurila ja Miko Hännikäinen.

Pöytyän miesten seuraava peli on vuorossa torstaina 12.8. kello 18.00., kun Kumilaan vieraaksi saapuu Manse PP Tampereelta.

- Jere Hellsten

 

Kuvat: Timo Kesti

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi