PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

13.7. pumu - pöu 2-0 (6-5, 18-1)

Pöytyän miesten Suomensarjajoukkue jatkoi tiistaina otteluitaan etelälohkossa, kun se matkusti Helsingin Meilahteen lohkokolmosen Puna-Mustien vieraaksi. Ensimmäisellä jaksolla Pöytyän joukkue taisteli jaksovoitosta tiukasti loppuhetkille saakka, mutta se ei riittänyt voittoon. Tauon jälkeen punavalkoiset joutuivat kokeneen isäntäjoukkueen todella pahaan myllytykseen, josta oli lopulta seurauksena pöytyäläisille nöyryyttävät tappiolukemat ja täydet sarjapisteet jäivät pääkaupunkiin jaksoin 2-0 (5-4, 18-1).

Pöytyä sai otteluun hyvän lähdön, kun joukkue onnistui ensimmäisessä sisävuorossaan tekemään kaksi juoksua. Avausjuoksu nähtiin, kun Joonas Porela kiiruhti kotipesään harhaheitolla. Vierailijat saivat jälkeen luotua vielä ajolähdön, josta Marlo Jaakkola onnistui kakkospuolen lyönnillään kotiuttamaan Tapio Mäkipään. Puna-Mustat pystyi omalla tasoittavallaan tekemään myös kaksi juoksua, ne syntyivät näpillä ja lyönnillä polttolinjaan. Toisessa vuoroparissa Pöytyä rakensi kotiutuspaikan, mutta se ei tulosta tuottanut. Helsinkiläiset pääsivät siirtymään 3-2-johtoon, kun kotiutuslyönti meni kolmoskopparin eteen. Pöytyän sisäpeli oli kolmannessa vuorossa tahmeaa ja joukkue jäi siinä onnistumisia vaille. Puna-Mustat puolestaan jatkoi tasaista tahtiaan ja naputti tulostaululle yhden lisäjuoksun pitkällä näpillä ykkösrajaan. Vierailijat lähtivät viimeisessä vuoroparissa kuromaan johtoa umpeen ja pystyivätkin viime hetkillä rakentamaan kärjestä ajotilanteen, josta Mäkipää pääsi armotta rankaisemaan kotiuttamalla ensin Valtteri Syrjälän. Tasoitus 4-4:ään syntyi vielä samassa lyöntivuorossa Mäkipään pomputettua Porelan kotipesään. Pöytyä pääsi vielä yrittämään johtojuoksun tekoa, mutta saalis jäi olemattomiin. Puna-Mustat satsasi tasoittavalla kaikki paukkunsa kärkietenijöihin, joilla se pystyikin kehittelemään ajotilanteen. Ensimmäisen kotiutusyrityksen Pöytyän ulkokenttä pystyi selvittämään, mutta toinen yritys tuotti jakson voittojuoksun lyönnin pompattua ikävästi kakkoskopparin räpylästä kentän pintaan.

Toisen jakson alkuun Puna-Mustat sai räjähtävän startin, kun joukkue pystyi iskemään viisi juoksua pitkän painostuksen jälkeen. Tasoittavalla Pöytyä ei pystynyt rakentamaan tilanteita ja jäi näin myös ilman juoksuja. Toisessa vuoroparissa isännät onnistuivat kahdesti juoksunteossa ja numerot tulostaululla olivat jo 7-0. Pöytyän punavalkoiset eivät saaneet yrityksistä huolimatta sisävuorollaan kiriään käyntiin. Puna-Mustat painoi puolestaan seuraavassa vuorossa kaasun lopullisesti pohjaan ja teki jälleen kuusi juoksua lisää ja tulos oli jo hurja 13-0. Onnistumisiin kuului muun muassa kunnarin ja kaksi tavallista juoksua tuottanut takakentän puhkaisu. Helsinkiläiset löivät palloa tehokkaasti ulkopelaajien väliin ja pitivät vierailijoita pitkään ulkokentällä lämpimässä kelissä. Pöytyä oli omassa sisävuorossaan jo lannistettu ja jäi jälleen nollille. Viimeisessä vuorossa kotijoukkue rummutti viisi juoksua muun muassa harhaheittojen ja läpilyöntien siivittämänä. Täysin ilman juoksua Pöytyä ei toisellakaan jaksolla jäänyt, sillä Jaakkolan näppi avitti Arttu Kaurilan kotipesään. Tämä täysosuma oli kuitenkin laiha lohtu jakson tapahtumiin nähden. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Tapio Mäkipää ja Henri Holmberg.

Seuraava kotiottelu pelataan Kumilan Kymppi- Katto Areenalla lauantaina 17.7. kello 16.00, tuolloin vieraaksi saapuu Kinnarin Pesis Järvenpäästä.

 

- Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi