PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

17.7. PöU - kinnari 0-1 (3-8, 1-1)

 Pöytyän miesten joukkue kohtasi lauantaina aurinkoisella kotikentällään Suomensarjan etelälohkon nelospaikalla majailleen Kinnarin Pesiksen Järvenpäästä. Kuudetta sijaa hallussaan pitävä kotijoukkue pystyi jälleen toisella jaksolla taistelemaan tosissaan viimeiseen asti jaksovoitosta ja toisella juoksu-ero oli suurehko vieraiden hyväksi. Yrityksestä jäi Pöytyälle edellisten otteluiden tapaan vain luu käteen, kun Järvenpää nappasi voitosta kaksi sarjapistettä mukaansa lukemin 0-1 (3-8,1-1).

 Kamppailun ensimmäiset onnistumiset nähtiin heti avausvuoroparissa Kinnarin onnistuttua, kun kotiutuslyönti pomppi kolmospuolella polttolinjassa vieraille suotuisasti. Pöytyä pystyi omalla tasoittavallaan mainiosti vastaamaan, kun punavalkoiset rakentelivat heti kärjestä tilanteen päälle. Kaksi ensimmäistä yritystä ei tuottanut tulosta, mutta kolmannella kerralla onnisti Rasmus Toivosen toimitettua pallon kolmospuolelle väliin ja Miko Hännikäinen rynnisti kotipesään. Kotijoukkue pystyi pitämään paineen ulkokentällä ja siirtyi 2-1-johtoon, kun Niklas Kilpi haastoi lyönnillään polttolinjan ja saatteli Lauri Kallion kotipesään. Lyöty juoksu oli nuorelle Kilvelle uran ensimmäinen Suomensarjassa. Toisessa vuoroparissa Järvenpää laittoi isomman vaihteen päälle ja teki peräti kuusi juoksua. Tasoitus 2-2:een syntyi ajotilanteessa kakkosjatkelyönnillä, myöhemmin samassa lyönti jysäytettiin vielä kauas kakkospuolen pusikkoon kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti. Tästä intoutuneena vieraat pyörittivät todella pitkää sisävuoroa haastavissa olosuhteissa ja onnistuivat vielä kahdesti juoksunteossa ja vuoron päätteeksi numerot tulostaululla olivat 2-7. Tasoittavalla Pöytyä rakensi ajolähdön, mutta kaventavaa juoksua ei nähty. Kolmannessa vuoroparissa oli molempien joukkueiden osalta hiljaista, mutta päätösvuoroparissa kumpikin joukkue onnistui kertaalleen niittaamaan juoksun. Järvenpään täysosuma nähtiin jälleen polttolinjan haastaneella lyönnillä. Pöytyän kavennus 3-8:aan syntyi Marlo Jaakkolan mailasta ja Lauri Kallio pääsi karkaamaan kotipesään. Punavalkoiset pystyivät vielä jatkamaan hyökkäystä rakentamalla viimeiselle lyöjälle palottoman ajolähdön. Tilanne kuitenkin kuihtui pahasti epäonnistuneeseen kotiutukseen, joka meni etukentälle kopiksi sinetöiden vieraiden jaksovoiton.

 Ottelun toinen jakso oli tasaisen tiukkaa vääntöä, jossa molempien joukkueiden ulkopelaaminen pystyi tylsyttämään sisäpelien metkut. Pöytyä pääsi muutamia kertoja yrittämään kotiutuksia ajolähdöistä, mutta ne kilpistyivät kerta toisensa jälkeen paloon. Isäntien ulkopelaaminen oli tehokasta, eikä Kinnarille jäänyt juurikaan mahdollisuuksia. Jakson ensimmäiset juoksut nähtiin vasta päätösvuoroparissa. Pöytyä pystyi punnertamaan itsensä 1-0- johtoon, kun Arttu Kaurila sivalsi kahden palon tilanteessa pelivälineen kakkoskopparin eteen ja Kilpi riensi kotipesään, juoksu oli myös C-ikäisen ensimmäinen tuotu Suomensarjassa. Tasoittavalla kotijoukkue lähti puolustamaan johtoaan, puolustus lähtikin hyvin liikkeelle Pöytyän tehtailtua etenijöistä kaksi ripeää paloa. Järvenpää onnistui kuitenkin saamaan tilaisuuden tasoitukseen ja käytti sen, kun lyönti meni kopparin eteen ja polttoheitto ei tarttunut kotipesässä lukkarin räpylään. Vierailijat hakivat vielä kolmen pisteen voiton varmistavaa juoksua, mutta Pöytyä pystyi estämään sen. Pöytyän parhaana pelaajana palkittiin Miko Hännikäinen. Ottelun tulos ei muuttanut joukkueiden sijoituksia sarjataulukossa.

Pöytyän miesten pelit jatkuvat torstaina 29.7. vieraskentällä Eurajoella. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 31.7. kello 16.00. Kumilan Kymppi-Katto Areenalla espoolaista Otakoppia vastaan.

 

- Jere Hellsten

Kuvat: Timo Kesti

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi