PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

2.6. Hyvinkää - PöU 2-1 (5-3, 7- 8, 2-0s)

Pöytyän miesten kausi Suomensarjan etelälohkossa pyörähti käyntiin keskiviikkona, kun joukkue matkusti Hyvinkäälle Tahkon vieraaksi. Lämpimässä kelissä ja avaralla kentällä pelattu ottelu tarjoili runsaasti tilanteita ja juoksuja. Pöytyän punavalkoiset pystyivät kasaamaan itsensä ensimmäisen jakson tappiosta ja nappasivat toisen jakson nimiinsä. Ottelun ratkaisseessa Supervuorossa Hyvinkää oli terävämpi kuittaamalla voiton ja kaksi sarjapistettä lukemin 2-1(5-3, 7-8, 2-0). Pöytyä joutui puolestaan tyytymään yhteen pisteeseen.

Heti pelin avausvuorossa kotijoukkue siirtyi 3-0-johtoon, kun kaksi juoksua syntyi kakkospuolen läpilyönnillä ja kolmas täysosuma nähtiin välilyönnillä. Pöytyän kiri starttasi toisessa vuoroparissa, kun Tapio Mäkipää tälläsi pelivälineen kakkospuolelle ja Heikki Rasilainen toi juoksun kotiin. Hyvän ulkovuoron jälkeen punavalkoiset nousivat kolmannen vuoroparin alussa jo juoksun päähän, kun Veikka Hurmeen lyönti meni sopivasti kopparin eteen ja Valtteri Syrjälä spurttasi kotiin. Tasoittavalla Hyvinkää repäisi jälleen kaulaa ja muutti lukemat 5-2:een, kun kopinnostolyönti upposikin väliin ja tuotti pahoja vaikeuksia takakentälle. Päätösvuorossa Pöytyä onnistui vielä kertaalleen juoksunteossa, kun Marlo Jaakkolan sivalluksella Joel Ilola ehti kotipesän turvaan.

Toisen jakson Pöytyä aloitti väkevästi, kun ensin joukkue pystyi pysäyttämään isäntien yritykset ja tehtaili omalla sisävuorollaan peräti viisi juoksua. Juoksuhanat avasi Oskari Kallio, jonka lyönti upposi kakkospuolelle ja Ilola kiiruhti kotipesään. Seuraavaksi numerot muuttuivat jo 0-4:ään, kun Rasmus Toivonen pamautti lyöntinsä kolmosluukusta läpi ja sen turvin syntyi kunnari ja kaksi tavallista juoksua, jotka toivat Arttu Kaurila ja Joonas Porela. Hetkeä myöhemmin Jaakkola sijoitti lyöntinsä tarkasti kakkosjatkeelle ja kotiutti kunnarintekijän. Toisessa vuoroparissa Hyvinkää hilasi itsensä jo kahden juoksun päähän, mutta Pöytyä vastasi omalla tasoittavallaan tekemällä kaksi juoksua lisää, kun Mäkipää kotiutti Ilolan ja Porela puolestaan Rasilaisen. Seuraavassa vuoroparissa kotijoukkue nousi jälleen punavalkoisten kantaan, kun kakkosrajasta läpi mennyt lyönti tuotti kolme juoksua ja lukemat olivat 6-7.Pöytyä pystyi tasoittavallaan tekemään yhden juoksun lisää, kun Ilolan lyönti meni väliin ja Toivonen sai juosta kotiin. Päätösvuorossa Tahko pystyi nousemaan vielä kerran juoksun päähän, mutta Pöytyä onnistui kuitenkin lopulta estämään tasoitusaikeet ja edessä oli Supervuoropari.

Hyvinkää onnistui omalla sisävuorollaan tekemään kaksi juoksua, joista ensimmäinen syntyi kunnarilla tyhjään kenttään, kun lyönti lipsahti takakentältä läpi. Kunnarintekijä saateltiin kotipesään kakkosrajanäpillä. Pöytyän sisävuoro oli puolestaan tukkoista pelaamista ja kotijoukkue tekaisi etenijöistä kolme nopeaa paloa. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Rasmus Toivonen ja Miko Hännikäinen.

Pöytyän miesten kausi jatkuu sunnuntaina 13.6. vierasottelulla Järvenpäässä. Ensimmäinen kotiottelu on vuorossa torstaina 17.6. kello 18.00, kun Kumilassa vierailevat Helsingin Punamustat.

- Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi