Menu

KaMa - PöU 2 - 0 (3 - 1, 4 - 1)

Pöytyän ykköspesismiehet aloittivat kevään harjoitusottelunsa Kankaanpäässä, kun vastaan asettui Superpesis-joukkue Kankaanpään Maila. Ottelun alku oli vierailijoille vaikea, eikä tilanteita onnistuttu luomaan omalla sisävuorolla. KaMa puolestaan onnistui aloittamaan juoksunteon heti avausvuorossa, kun Kari Kellokoski näpäytti Mikko Paunan kotipesän suojaan.

Pöytyän osalta sisäpelin tukkoisuus ja tilanteen rakentamisen vaikeus vaivasivat joukkuetta pitkään avausjaksolla. Vierailijoiden parasta antia avausjaksolla oli hyvin toiminut ulkopeli, jonka toimivuuteen pienen särön pääsi tuottamaan lyöjäjokeri Petteri Kortelainen, jonka lyönti livahti takakentältä ja tuotti kaksi juoksua toisessa vuoroparissa. Pöytyän sisäpeli lähti käyntiin neljännessä vuorossa, kun joukkue onnistui luomaan ottelun ensimmäisen kolmostilanteensa. Se käytettiin heti hyväksi, kun Marlo Jaakkolan vihainen sivallus upposi isäntien ulkokenttään ja kotipesään kiisi Arttu Kaurila. Enempää tulosta viimeinen vuoropari ei kuitenkaan tuonut, vaan joukkueet poistuivat pukusuojiin KaMan voitettua avausjakson 3-1.

Toisen jakson ensimmäisen ulkovuoron Pöytyä pelasi taistellen tylsyttäen vastustajan ajolähdön ja nappaamalla ”kärpäsen” ykköspesältä. Omalla sisävuorolla tulosta ei kuitenkaan tullut. Toisella sisävuorolla KaMa näytti tylyytensä ja siirtyi 2-0- johtoon. Pöytyää ensimmäisellä jaksolla vaivannut tilanteen teon vaikeus nosti päätään myös toisella jaksolla. Paikkoja oli enemmän, mutta tulokset jäivät pääosin laihoiksi. Pöytyän paidassa ulkodebyyttinsä tehnyt Tommi Angervisto kuitenkin onnistui kotiuttamaan joukkueen kapteenin Valtteri Virtasen kolmannessa vuoroparissa ja tilanne kaventui 3-1:een. KaMa onnistui lisäämään johtoaan 4-1:een viimeisellä vuorollaan. Vierasjoukkue sai tasoittavalla vuorollaan ajotilanteen päälle, mutta tilanne kuivui kokoon ratkaisevan lyönnin mentyä kopiksi. Päätösvihellyksen jälkeen taululla olivat KaMan jaksovoittolukemat 4-1 ja samalla koko ottelu kotijoukkueelle jaksoin 2-0. Ottelun kolmostilanteet  menivät 20-5.

Pöytyän pelinjohtaja Markus Wirzenius summasi ottelua seuraavasti:
”Ensimmäinen peli ulkona on aina vähän hakemista. Näpit jäivät nyt laittomiksi ja ratkaisut jäivät sitä kautta usein viimeisen lyönnin varaan, mikä teki pelistä vaikeaa ja tukkoista. Ulkopelissä pelattiin mukiinmenevästi ja pelaajien keskinäinen kommunikaatio toimi niin sisällä kuin ulkona hyvin.”

Teemat tuleviin harjoituksiin ovat jo selvillä:
”Pienet lyönnit pitää saada ”ruutuun” paremmalla prosentilla ja ulkopelissä tutkitaan videoilta pelaajien sijoittumista.”

Treenien tuloksia päästään ihastelemaan seuraavan kerran lauantaina 28. huhtikuuta, kun Kumilan Kymppi- Katto Areenalla avataan pesäpallokausi Päkän muistoturnauksella. Tuolloin miehet kohtaavat Jokioisten Koetuksen Varsinais-Suomen aluemestaruusottelussa kello 13.00.


Niko Julin meni totutun tehokkaasti kentälle (3/4)

Arttu Kaurila esiintyi pirteästi etenijäjokerin roolissa

Suosittele meitä