Menu

Hamina jakson verran parempi

Pöytyän Urheilijoiden miesten joukkue aloitti talvikautensa kohtaamalla superpesikseen nousseen Haminan Palloilijat, jotka olivat hankkineet kourallisen uusia miehiä riveihinsä. Pöytyän kapteeniksi kaudelle 2018 valittu Valtteri Virtanen aloitti voittamalla hutunkeiton ja johdatti joukkonsa aloittavaan sisävuoroon. Ottelun ensimmäinen jakso oli joukkueelle vaikea. Muutamia tilanteita saatiin sieltä täältä ja Marlo ”Hovi” Jaakola antoi kumuralyöntinsä puhua  juoksun arvoisesti. Sisäpeli tarjoili muitakin pieniä valon pilkahduksia paremmasta, kun Pasuri ja Harju paukuttivat halliläpilyönnit mieheen, ikävä kyllä vain 0- ja 1-tilanteissa. Ensimmäisen jakson ulkopeli muistutti hyvin pitkälti sisäpeliä. Yksittäisiä hyviä suorituksia nähtiin, mutta paljon helppoja virheitä, joista kaveri kiitti ja kuittasi. Hamina marssi lopulta 5-1 voittoon ensimmäisellä jaksolla.

Toisella jaksolla päästiin peliin mukaan alusta asti ja se näkyi selvästi joukkueessa. Vastustaja oli päättänyt selvästi yrittää lyödä naulan arkkuun heti toisen jakson alussa, kun se lähti aktiivisesti hyökkäämään kolmella lentomerkillä takatilanteessa. Pöytyän räpylä kesti paineen helposti. Pöytyä oli päättänyt vastata Haminan huutoon, ja teki sen yhden juoksun verran paremmin. Pesät täyteen Valtteri Virtaselle, joka kotiutti Joona Salmen hienolla hyökkäyksellä, 0-1 Pöytyälle. Ottelua edettiin tasaisissa merkeissä aina toisen jakson loppuun, kunnes Pöytyän ulkopeliin tuli musta hetki. Vuoroa ei saatu poikki millään, minkä seurauksena Hamina siirtyi 3-1 johtoasemaan. Viimeisen tasoittava oli erittäin vahva Pöytyältä. Ensin keula esiin, sitten pesät täyteen ja sitten alettiin lyödä ukkoa tupaan. Ensin Valtteri Virtanen lyö pallon vastustamattomasti väliin, sitten Marlo Jaakola laittoi ulkokentän paineeseen onnistuneesti, tilanne nopeasti 3-3. Ajot saivat jatkoa, yhdellä palolla, ja lyömään asteli Angervisto. Nuori mies oli sentin päässä ratkaista toisen jakson voiton, kun Harjun Ville viiletti kohti kotia, mutta varmalta juoksulta vaikuttanut kotiutusnäppi sentin viivasta ohitse.  Ajolähtö saatiin säilytettyä, ja vielä kerran päästiin yrittämään Harjun kotiutusta, mutta Haminan 3-koppari Hämäläinen esitteli hyvää heittokättään ja päätti toisen jakson lukemiin 3-3.

Kaiken kaikkiaan reissusta saatiin lähteä hyvillä mielin bussiin ja kotia kohti. Pelissä nähtiin paljon palavereissa käytyjä asioita, sekä ulkopelissä että sisäpelissä, joista allekirjoittanut tykkäsi. Kahdeksan päästettyä juoksua, halli selityksistä huolimatta, on kuitenkin liikaa ja tähän tulee kiinnittää huomiota. Peliä tulee analysoida nyt joukkueen kesken, ja analyysin avulla voidaan tehdä tarkennuksia loppukevään painopisteisiin ja ohjelmiin.

MW


Kuva: Jouni Mäkelä

Suosittele meitä