Menu

28.4. PöU - JoKo 1 - 0 (3 - 2, 2 - 2)

Päkän muistoturnauksen toisessa ottelussa miteltiin miesten aluemestaruudesta. Pöytyän vastustajaksi otteluun saapui Ykköspesikseen viime kauden päätteeksi noussut Jokioisten Koetus. Ottelu alkoi molemmilta joukkueilta räväkästi, kun ensin vierailijoiden Miro Tiala löi pallon yli Pöytyän koppareiden ja juoksi kunnarin. Isännät vastasivat tähän omalla tasoittavallaan, kun Mattias Kitolan tiukka sivallus läpäisi Jokioisten 2- puolen ja kunnari oli tosiasia. Näin tilanne oli 1. vuoroparin jälkeen 1-1. Jokioinen siirtyi 1-2 johtoon omalla toisella vuorollaan. Kotijoukkueen vastaus odotti kuitenkin kolmannessa vuorossa, jossa tulosta tuli kahden juoksun verran. Ensin joukkueen lukkari Joona Iivonen kotiutti välilyönnillä etenijäjokeri Arttu Kaurilan, ja painostuksen jatkuessa Kitola löi painepallon, joka pomppi vierasjoukkueen räpylöissä ja Iivonen ehti kotipesään siirtäen Pöytyän 3-2-johtoon. Viimeisessä vuorossa Pöytyän ulkokenttä onnistui nollaamaan vastustajien aikeet ja jaksovoitto kirjattiin näin pöytyäläisille.

 Tauon jälkeen Pöytyä palasi kentälle hyvällä otteella ja sai monia hyviä onnistumisia peräkkäin. Painostus oli lopulta kahden juoksun arvoinen, kun ensin kokonaisuudessaan hyvän ottelun pelannut Tapio Mäkipää kotiutti Joona Salmen ja perään Arto Pasurin välilyönti riitti saattelemaan Valtteri Virtasen kotipesään. Pöytyällä oli myös muita kotiutusmahdollisuuksia, mutta ne eivät tulosta tuottaneet. Jokioisten Antti Hamporin painava lyönti sujahti kakkospuolelta takaa läpi. Lyönnillä syntyi kaksi juoksua ja toisen jakson puolivälissä lukemat olivat tasan 2-2. Läpilyönnin jälkeen Pöytyän sisäpeli oli nihkeää ja kotiutusyrityksetkin jäivät vaisuiksi. Ulkopeli joukkueella sen sijaan piti hyvin ottelun loppuun saakka. Vierailijat saivat viimeisessä vuorossa vielä kotiutusmahdollisuuden, jonka isännät kuitenkin onnistuivat nollaamaan. Toinen jakso päätettiin tasalukemiin 2-2. Näin myös miesten Varsinais-Suomen aluemestaruus jäi Pöytyälle.

- Jere Hellsten


Joona Iivonen oli tehokas lautasen äärellä                                                        Kuva: Timo Kesti


Lautanen ja pokaali jäivät Pöytyälle                                                                    Kuva: Timo Kesti

Suosittele meitä