Menu

6.5. PöU - UPV 2 - 0 (3 - 2, 4 - 3)

Miesten ykköspesisjoukkue päätti kevään harjoitusottelut Ulvilaa vastaan Kymppi-Katto Areenalla. Ottelussa oli ilmassa revanssihenkeä, sillä samat joukkueet kohtasivat jo viikkoa aikaisemmin. Tuolloin ottelu päättyi Ulvilan voittoon. Vierasjoukkue tuli myös tähän otteluun hyvällä otteella ja sai ensimmäisessä vuorossaan aikaan monta ajolähtötilannetta. Nämä tilanteet toivat vieraille yhden juoksun. Kotijoukkueen vastausta saatiin odottaa toiseen vuoropariin, jossa Tapio Mäkipää täräytti pallon läpi Ulvilan 2-puolelta. Tällä lyönnillä kotipesään ehti joukkueen lukkari Joona Iivonen. Ensimmäisen jakson puolivälissä lukemat tasattiin 1-1. Vierailijat onnistuivat kolmannessa vuorossa myös puhkaisemaan isäntien kakkospuolen ja siirtyivät 1-2-johtoon. Omalla tasoittavalla vuorollaan Pöytyä ei juoksunteossa onnistunut, vaikka esimerkiksi Iivosen lyönti livahti läpi Ulvilan kolmospuolelta. Viimeisessä vuoroparissa Pöytyä onnistui pitämään Ulvilan nollilla. Ulkopelisuoritukset huipentuivat Pöytyän takakentän tekemään paloon kotipesään Mikko Talvitien hyvän välilyönnin jälkeen. Omalle sisävuorolleen kotijoukkue tuli väkevästi ja järjesteli välittömästi pesät täyteen kärjestä. Ratkaisijan viittaa aseteltiin ensimmäisenä Ville Harjun hartioille. Hän kiitti vastuusta ja jysäytti pallon kolmospuolelta koppareiden ulottumattomiin. Kotiin kiiruhtivat Toni Pomell ja Mattias Kitola ja ensimmäinen jakso päättyi isäntäjoukkueen 3-2- voittoon.

Avausjakson lopun hyvä ote jatkui myös tauon jälkeen. Pöytyä teki omaan avausvuoroon kolme juoksua. Juoksutehtailun aloitti Valtteri Virtanen kotiuttamalla näppilyönnillä Pomellin. Toisen juoksun lahjoittivat vierailijat omalla harhaheitollaan. Tästä lahjasta kiitti Mäkipää. Pöytyän kolmannen juoksun löi avausjakson ratkaisija Harju ja kotiin tikkasi kovassa pelivireessä ollut Pomell. Ulvila sai omalla tasoittavallaan aikaan yhden juoksun. Tämä kavennusjuoksu kuitattiin Pöytyän puolelta jo seuraavassa vuorossa, kun Arto Pasuri löi ja jälleen Toni Pomell toi. Lukemat olivat kahden vuoron jälkeen 4-1. Ottelu vaikutti jo olevan vain loppuvihellystä vaille valmis, mutta Ulvila tuli omaan viimeiseen sisävuoroonsa näyttämään oman taistelutahtonsa ja latoi taululle vielä kaksi kavennusjuoksua. Joukkue pääsi yrittämään jakson tasoitusta, mutta epäonnistui ja jaksovoitto kirjattiin Pöytyälle luvuin 4-3 ja koko ottelu 2-0.

Pöytyän pelinjohtaja Markus Wirzenius oli tyytyväinen näkemästään.

”Tehtiin tasonnostoa viime viikosta. Saatiin sisäpeliä vähän aukeamaan. Ulkopelissä 0- tilannepeli on hyvää. Yksittäisiä helppoja virheitä tuli, mutta ne otetaan pois ennen kauden alkua.”

Lauantaina 12.5 Tampereelta alkavaan sarjakauteen pelinjohtaja lähtee luottavaisena.

”Huomaa, että asioita on käsitelty palavereissa ja jokainen pelaaja tietää mitä kentällä pitää tehdä. Uskon, että olemme valmiita lauantaina”, päättää Wirzenius.

Pöytyän kokoonpano Ulvila-ottelussa:

1 Pomell 3p
2 Kitola 2p
3 Virtanen 2v
4 Harju 3k
5 Pasuri 1v
6 Kiviharju S
7 Angervisto 3v
8 Iivonen L
9 Rasilainen 2k
10 Jaakkola
11 Mäkipää
12 Kaurila

- Jere Hellsten


Kapteeeni Valtteri Virtanen rakensi hienosti peliä numerolla 3                   Kuva: Timo Kesti

Toni Pomell pelasi hienon ottelun linjassa ja kärkenä tuoden 4 juoksua                 Kuva: Timo Kesti

Suosittele meitä