Menu

24.8. Oulu - PöU 1 - 0 (2 - 2, 2 - 1)

Pöytyän miehet pelasivat seuran historian ensimmäisen Superpesis-ottelun torstaina Oulussa. Joukkue lähti matkaan jo keskiviikkoiltana, ja yöpyi Äänekoskella. Valmistautuminen ja keskittyminen otteluun onnistuivat hienosti, ja Superpesiksen suurseuroihin lukeutuva Oulu laitettiin todella ahtaalle.

 

Pöytyän ulkopeli oli koko ottelun ajan rautaista, ja se antoi mahdollisuuden todelliseen suuryllätykseen. Oulu ei saanut rakennettua palottomia ajotilanteita ennen kuin toisen jakson loppupuolella, ja niiden torjumisessakin Pöytyä kakkospalkitun lukkari Joona Iivosen johdolla onnistui hienosti.

 

Avausjaksolla Oulu pääsi johtoon kiinniottovirheen avittamana, ja siirtyi Hannu Huuskosen lyönnillä toisessa vuoroparissa 2-0 johtoon. Pöytyän selkäranka ei kuitenkaan nitkahtanut, ja kolmannen vuoroparin tasoittavalla syntyi seuran ensimmäinen Superpesis-juoksu. Asialla tuttu parivaljakko: Marlo ”Hovi” Jaakkola löi ja Mikko Pauna toi. Viimeisen vuoroparin tasoittavalle mentiin Oulun johtaessa 2-1. Kapteeni Miikka Riikosen koukkunäpillä Pöytyä tasoitti, ja sai vielä mahdollisuuden voittojuoksuunkin, mutta tilanne kuivui takatilanteessa tulleeseen kopinnostopaloon.

 

Tosisella jaksolla vieraat nousivat tasatilanteeseen 1-1 kolmannessa vuoroparissa, kun loistavan ottelun pelannut ykköspalkittu Valtteri Virtanen kotiutti yllätysotolla  Paunan. Jakson ja ottelun ratkaisu tuli sitten viimeisen vuoroparin tasoittavalla. Pöytyä torjui hienosti sekä Antti Korhosen että Matti Korhosen kotitusyritykset. Hannu huuskonen onnistui lopulta kahden palon tilanteessa lyömään pallon merkistä väliin Waltteri Hämäläisen hienosta venytyksestä huolimatta, näin Oululle ensimmäinen voitto ottelusarjasta.

Tilastot

 

Ottelusarja jatkuu Supersunnuntaina 27.8. kello 17 Kymppi-Katto Areenalla, kaikki mukaan kannustamaan kotijoukkue voittoon tässä Pöytyän tulevaisuusmatkan tapahtumassa, jossa mukana vahvasti myös otteluisäntä TOK Sale Kyrö & Pöytyä

Kapteenit V-P Jokinen ja Miikka Riikonen hutunkeitossa

Oulun komealla Mustapekka Stadionilla oli 884 henkeä - Sunnuntaina Kumilassa pyritään samaan! 

Suosittele meitä