Menu

10.6. PöU - Kuopio 1 - 2 (10 - 4, 0 - 5, 0 - 1)

Miesten Ykköspesisjoukkue sai sunnuntaina vieraakseen Puijon Pesiksen Kuopiosta. Ottelusta oli odotettavissa tasaista vääntöä. Molempien joukkueiden otteet olivat ailahdelleet alkukaudesta. Vierasjoukkue aloitti ottelun terävästi ja onnistui avausvuorossa tekemään kolme juoksua ja nollaamaan isäntäjoukkueen. Toisessa vuorossa vierailijat onnistuivat vielä kertaalleen. Ensimmäisen jakson puolivälissä lukemat olivat 0-4 Puijolle. Kolmannessa vuorossa kotijoukkue Pöytyä sai sisäpelinsä pyörimään. Hurmoksen aloitti Toni Pomell, jonka painava välilyönti pomppasi juuri vierailijoiden kakkoskopparin edestä yli ja pallo vieri kauas kentän ulkopuolelle. Tällä lyönnillä kotiin ehtivät Niko Julin ja Joona Salmi ja lyöjä itse kiersi vielä kunnarin. Tällä tempulla Pomell sai Kyrön Kulta-Kellon lahjoittaman Citizen Eco Drive- kellon ranteeseensa. Hetkeä myöhemmin Ville Harju kotiutti vielä kunnarintekijän ja peli oli tasan 4-4. Pöytyän raju hyökkäys ja kunnarit eivät tähän vielä loppuneet, kun Risto Kiviharju jysäytti pallon kakkoskopparin eteen ja pallo pomppasi jälleen kopparin yli. Kiviharju kiersi kunniaa ja kotipesään ehti myös Valtteri Virtanen. Ensimmäisen kunnarin lyönyt Pomell ilmeisesti ajatteli, että ei kahta ilman kolmatta ja täräytti pallon tuttuun paikkaan kakkoskopparin eteen ja vuoron kolmas kunnari oli tosiasia. Pöytyän tyrmäävän sisävuoron päätyttyä lukemat olivat 10-4 Pöytyälle. Tästä näytöksestä eivät puijolaiset enää avausjaksolla toipuneet ja kotijoukkue onnistui nollaamaan heidät loppujaksolla täysin. Pöytyä ei hyvästä painostuksesta huolimatta pystynyt kartuttamaan enää juoksutiliään. Näin avausjakso päättyi 10-4- kotivoittoon.

Toiselle jaksolle vierailijat tulivat samalla tavalla kuin ottelun alkuun ja tekivät avausvuoroon kolme juoksua. Pöytyän toisen jakson sisäpelissä ensimmäisen jakson hurmos tuntui olevan enää pelkkä muisto vain. Pelaaminen muistutti ikävän paljon alkukaudella nähtyä peliä, jossa tilanteiden rakentaminen on vaikeaa ja ratkaisun paikoissa lyönnit eivät ole riittäviä tai ne karkaavat kopeiksi vastustajan ulkokentälle. Pöytyän juoksusarakkeeseen kirjattiin toisen jakson päätteeksi pyöreä nolla. Puijon onnistuttua loppujaksolla vielä kahdesti olivat jakson päätösluvut 0-5. Edessä oli supervuoropari, jonka kuopiolaiset aloittivat sisävuorolla. Puijo sai omalla vuorollaan luotua ajolähtötilanteen tuomaripäätöksen avustuksella, joka herätti runsaasti tunteita niin kentän kuin katsomonkin puolella. Ensimmäisen yrityksen Pöytyän ulkokenttä vielä kesti, mutta toinen yritys toi Puijolle juoksun. Enempää juoksuja savolaiset eivät onnistuneet supervuorossa tekemään. Pöytyä tuli omalle tasoittavalleen nälkäisenä, mutta toisella jaksolla päätään nostanut sisäpelin tehottomuus kiusasi kotijoukkuetta myös supervuorossa. Pöytyän yritykset jäivät ponnettomiksi, eikä tarvittavaa juoksua syntynyt. Näin ottelun voitto matkasi Kuopioon lukemin 1-2.

- Kyllä meidän peli on tällä hetkellä tosi tukkoista. Jos yhteen vuoroon tehdään kymmenen juoksua ja loput ollaan nollilla, niin eihän se hyvä juttu ole, totesi kaksi kunnaria lyönyt ja Pöytyän parhaana palkittu Toni Pomell pelin jälkeen.

Pöytyän pelinjohtaja Markus Wirzenius oli mietteliäs hävityn pelin jälkeen

- Joukkuetta vaivasi yhtä vuoroa lukuun ottamatta läpi pelin laaduttomuus lyöntipelaamisessa . Yhteen pisteeseen voi olla  tyytyväinen, kun katsoo ottelua kokonaisuutena. Emme pelanneet tässä pelissä hyvin, totesi Wirzenius

Pöytyän miehet jatkavat otteluitaan ensi viikonloppuna tuplavierasotteluilla, joissa kohdataan Ylivieska ja Kempele. Kotiottelut jatkuvat Kymppi- Katto Areenalla juhannusviikon keskiviikkona 20.6, jolloin vieraaksi saapuu paikallisvastustaja Jokioisten Koetus.

-Jere Hellsten


Tiukkaa keskittymistä ottelussa                                                                  Kuva: Timo Kesti

Toni Pomell oli kovassa vireessä iskien samassa vuorossa 2 kunnaria!     Kuva: Timo Kesti

Tilastot
 

Suosittele meitä