Menu

8.8. PöU - MansePP 0 - 2 (4 - 8, 0 - 7)

Keskiviikkona Kumilan Kymppi- Katto Areenalla kohtasivat toisilleen kaksi tuttua joukkuetta, kun Pöytyä isännöi sarjakolmosta Manse PP:tä Tampereelta. Kotijoukkueella oli ottelussa paljon panosta pudotuspelipaikan suhteen. Kotijoukkue aloitti ottelun hyvin omalla sisävuorollaan ja teki kaksi juoksua. Ottelun avausjuoksu syntyi Marlo Jaakkolan välilyönnillä, sillä kotipesään ehti etenijäjokeri Arttu Kaurila. Toinen juoksu näki päivänvalon, kun Risto Kiviharjun lyönti kakkospuolelle livahti läpi Mansen ulkokentältä ja kotiin sai taivaltaa Tapio Mäkipää. Vierailijat kuitenkin vastasivat Pöytyän hyökkäykseen välittömästi omalla tasoittavallaan. Mansen ensimmäinen lyöjä täräytti pallon välittömästi kakkospuolelta läpi ulkokentän hienoisella avustuksella. Tuloksena lyönnistä oli kunnari tyhjään kenttään. Näin Kyrön Kulta-Kellon lahjoittama kunnarikello matkasi Tampereelle. Lukemat tasoittuivat 2-2:een, kun polttoheitto kotipesään lipesi yli lukkarin räpylän. Toisessa vuoroparissa Pöytyä jäi ilman juoksuja. Manse puolestaan onnistui kertaalleen juoksunteossa koppareiden eteen suunnatulla lyönnillä. Kotijoukkue nostatti kolmannen vuoron alkuun tunnelmaa siirtymällä 4-3- johtoon. Tasoituksen taiteili Ville Harju pomppivalla ja pyörivällä lyönnillä ykkösrajaan ja juoksun kotiin toi Niko Julin. Johtojuoksu syntyi Joona Salmen kovalla kolmospuolen lyönnillä ja Mattias Kitola spurttasi kotipesään. Ilo johtoasemasta oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä tamperelaiset takoivat tasoittavallaan viisi juoksua, niihin kuului myös Ville Hotakaisen tekemä kunnari, joka syntyi kolmospuolen aidan ylittäneestä lyönnistä. Pöytyä ei omalla neljännellä vuorollaan saanut juoksuja aikaan. Näin Manse voitti avausjakson numeroin 4-8.  

Toinen jakso alkoi myös pöytyäläisittäin murheellisesti, kun Tampere teki kolme juoksua avausvuorossaan. Punavalkoiset jäivät yrityksistä huolimatta nollille. Toisessa ja kolmannessa vuorossa vierailijat tekivät yhteensä vielä neljä juoksua, Pöytyän jäädessä edelleen ilman onnistumisia. Suuri ero tulostaululla ja onnistumisten puute söivät myös vähitellen terävintä yritystä pois kotijoukkueen pelistä. Viimeinen vuoropari ottelusta pelattiin nollilla. Näin Tampere voitti myös toisen jakson selvin 0-7- lukemin ja koko ottelun jaksoin 0-2. Tappio löi kovan kolauksen Pöytyän kaudelle. Otteluisännät Tili- Kankare ja Yläneen Tilikeskus palkitsivat Pöytyän parhaina pelaajina Tapio Mäkipään ja Arttu Kaurilan. Ykköspalkittu Mäkipää summasi pelin kulun tyhjentävästi.

  • Tultiin peliin hyvällä sykkeellä ja saatiin parin juoksun etumatka, mutta Manse tuli tasoihin. Saimme pelin pidettyä tasaisena ensimmäisen jakson puoliväliin , jonka jälkeen vastustaja meni menojaan. Toisella jaksolla ei onnistuttu sisäpelissä oikeastaan ollenkaan.

Pöytyän pelinjohtajan Markus Wirzeniuksen kasvoilta huokui pelin jälkeen pettymys.

  • Vähän jäi huono maku lopusta, että annettiin lukemien mennä rumiksi. Toisella jaksolla kentällä ei ollut kuin yksi joukkue. Vastustajalle annettiin ensimmäiset juoksut ”ilmaiseksi” molemmilla jaksoilla. Lisäksi ottelussa tuli ikävä loukkaantuminen ja joukkueelta tuntui loppuvan usko kesken, että ottelua voidaan edes voittaa. Loppupeli oli vähän pelailua, mikä harmittaa kotiyleisön edessä. Ottelu oli meille tyypillinen peli kärkijoukkuetta vastaan, ensimmäinen jakso tapellaan hyvin mukana ja toisella jaksolla ei saada sisäpeliä auki, päätti Wirzenius.

Tappiosta huolimatta Pöytyällä säilyi yhä ohuet teoreettiset mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin. Tämä toki edellyttää joukkueelta puhdasta kolmen pisteen voittoa lauantaina sarjakakkoselta Siilinjärveltä sekä muiden joukkueiden apua.

- Jere Hellsten


Pöytyä jäi ottelussa vähän telineisiin                                             Kuva: Timo Kesti

Sami Virron syöttöliike aiheutti taas "parran pärinää"                             Kuva: Timo Kesti

Suosittele meitä