Menu

29.7. PöU - Vahäkyrö 2 - 0 (8 - 1, 2 - 0)

Sunnuntaina Kumilan Kymppi- Katto Areenalla oli vuorossa tärkeä kamppailu miesten Ykköspesiksen pudotuspelipaikkoja ajatellen, kun kuudentena majaillut Pöytyä kohtasi neljäntenä olleen Vähäkyrön. Heti ottelun alusta aisti, että Pöytyä oli valmis pelaamaan ottelun voitosta. Kotijoukkue loi paljon hyviä kotiutuspaikkoja ja siirtyikin 1-0- johtoon, kun Marlo Jaakkolan kumuralyönti oli Niko Julinille riittävä. Omassa ulkovuorossaan isäntäjoukkue piti Vähäkyrön nollilla. Toisessa vuorossa kotijoukkueen juoksuhanat aukesivat kunnolla ja juoksuja taottiin viisi kappaletta. Ensin Jaakkolan painuva lyönti kakkospesän taakse saatteli kotiin Aleksi Pajuniemen ja Ville Harjun. Painostus jatkui ja etenijänä paremmin tunnettu Julin sai eteensä ajolähtötilanteen. Mies ei tästä kuitenkaan hämmentynyt vaan paiskasi pallon komeasti väliin ja juoksun kotiin sai hölkkäillä Joona Iivonen. Lyötyjen juoksujen makuun päästyään Julin kotiutti vielä Heikki Rasilaisen lyönnillä polttolinjaan. Toisen vuoron juoksutalkoot päätti Mattias Kitolan lyönti kakkoskopparin eteen, jolla kotiin ehti Joona Salmi.  Ensimmäisen jakson puolivälissä lukemat olivat 6-0 Pöytyälle. Kotijoukkue piti ottelun avausjaksoa todella tiukasti näpeissään.  Joukkueen ulkopeli oli jälleen kerran varmalla tasolla, joka onnistui hyvin tyrehdyttämään vierailijoiden hyökkäykset. Sisäpeli pyöri kotijoukkueella tämän kauden parhaimmalla tasolla. Pöytyä onnistui vielä kahdesti juoksunteossa, kun Jaakkolan kovassa iskussa ollut kumura teki tuhojaan ja kotiutti Arttu Kaurilan ja Iivosen lyömä pitkä näppilyönti saatteli Tapio Mäkipään kotipesän suojaan. Vähäkyrö sai omassa kolmannessa vuorossaan aikaiseksi yhden kaventavan juoksun. Se ei kuitenkaan riittänyt ja jaksovoitto meni kotijoukkueelle selvästi numeroin 8-1.  

Tauon jälkeen ottelu jatkui samanlaisena. Isäntien ulkopeli oli edelleen vahvassa vireessä ja sisäpelissä joukkue nakutteli hyvin tilanteita. Avausvuorossa Pöytyä siirtyi 1-0- johtoon, kun Marlo Jaakkolan lyönti puhui karua kieltä ja löysi jälleen tiensä väliin, kotipesään juoksi pirteästi kotidebyytissään esiintynyt Aleksi Pajuniemi. Toisessa vuoroparissa kotijohto kasvoi 2-0:aan, kun Iivonen kotiutti Mäkipään. Vähäkyröllä oli ottelussa paljon erimielisyyksiä ottelun tuomariston kanssa, eikä vierasjoukkue säästynytkään varoituksilta. 244- henkiseltä Kymppi- Katto Areenan yleisöltä varoitukset eivät myöskään jääneet vaille huomiota. Toisen jakson jälkimmäisellä puoliskolla ei juoksuja enää nähty. Näin Pöytyä voitti toisen jakson ja koko ottelun lukemin 2-0 ja nappasi sarjataulukkoon tärkeät kolme pistettä. Otteluisäntä Konehuolto P.Kula ja Ponsse palkitsivat Pöytyän parhaina pelaajina Marlo Jaakkolan ja Niko Julinin.

Ykköspalkittu Jaakkola oli hyvillä mielin voitetun ottelun jälkeen

” Oli hyvä peli itseltä ja ennen kaikkea koko joukkueelta. En muista onko tällaista peliä ollutkaan, jossa jokainen pelaaja lyö keskiosumia palloon. Tämä oli tärkeä voitto meille. Ensi viikonloppuna on taas kaksi kovaa peliä. Kyllä me se Playoff-paikka otetaan”, totesi Jaakkola jämäkästi.

Pöytyän pelinjohtaja Markus Wirzenius oli helpottunut taiston tauottua

” Olen todella tyytyväinen siihen millä tavalla joukkue oli valmistautunut tähän ” elämän ja kuoleman- ottelun”, jossa piti pelata kauden paras peli. Siinä onnistuttiin. Kärjen peluutukseen tehty muutos toimi myös hienosti ja Aleksi Pajuniemi pelasi myös hienon pelin niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Hän on hyvä vahvistus joukkueeseen.”, tuumaili Wirzenius.

Sarjataulukossa Pöytyän sijoitus ei voiton myötä muuttunut, mutta pudotuspelipaikka on vain yhden pisteen päässä. Pöytyän miehet jatkavat tuimaa taisteluaan ensi viikonloppuna vierasottelulla tärkeitä vastustajia Kuopiota ja Sotkamoa vastaan. Seuraava ja samalla runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan keskiviikkona 8. elokuuta. Tuolloin Kumilaan saapuu Manse PP Tampereelta.

- Jere Hellsten

Tilastot


Marlo "Hovi" Jaakkolan kumura oli kovasssa iskussa                                Kuva: Timo Kesti

Aleksi Pajuniemi teki hienon ensiesiintymisen Kumilan yleisön edessä        Kuva: Timo Kesti

Suosittele meitä