Menu

20.5. PöU - Ylivieska 1 - 0 (3 - 3, 3 - 3, 1 - 0)

Pöytyän miesten ykköspesisjoukkue lähti otteluun Ylivieskaa vastaan metsästämään kauden avausvoittoaan. Ottelu sai varsinaisen salama-alun. Pöytyä teki ensimmäisen juoksunsa koko ottelun toisella lyönnillä, kun Mattias Kitolan välilyönti riitti ja Toni Pomell juoksi kolmoselta kotiin. Kotijoukkue sai juoksun jälkeen luotua lisää painetta vastustajan ulkokentälle, mutta lisäjuoksuja ei avausvuorossa syntynyt. Pöytyän ulkokenttä onnistui nollaamaan Ylivieskan yritykset. Toisessa vuoroparissa Pöytyä sai heti luotua ajolähtötilanteen kakkoskärjestään. Tilannetta asettui ratkomaan ensimmäisenä Marlo Jaakkola, joka ei erehtynyt, vaan painoi ensimmäisellä pystymailalyönnin kylmästi väliin ja kotiin riensi Niko Julin. Heti perään Jaakkolan lyönti painui jälleen ulkokentän ulottumattomiin ja juoksun toi Joona Salmi. Enempää juoksuja isännät eivät saaneet aikaan. Ylivieska onnistui omalla tasoittavallaan tekemään juoksun näppilyönnillä kakkosrajaan. Jakson puolivälissä lukemat olivat 3-1 Pöytyälle. Tämän jälkeen kotijoukkueen pelaaminen muuttui vaikeaksi ja loppuvuorot eivät valtavasti hyviä tilanteita pöytyäläisille tarjonneet. Ylivieska puolestaan onnistui ensin kaventamaan ja neljännessä vuorossa tasoittamaan tilanteen 3-3:een. Ensimmäinen jakso myös päättyi näihin tasalukemiin.

Tauon jälkeen vääntö jatkui tasaisena. Ylivieska onnistui tekemään ensimmäisessä vuorossaan yhden juoksun. Pöytyän punavalkoiset onnistuivat tasoittavallaan kahdesti, kun ensin Kankaanpään Mailan kaksoisedustuspelaaja Arttu Vilander kotiutti Pomellin, ja perään lyöjäjokeri Jaakkola täräytti kovan lyönnin polttolinjaan ja kotipesään ennen palloa ehti Kitola. Toisessa vuorossa vierailijat saivat pelin tasoihin etukentän näppilyönnillään. Pöytyä pääsi jälleen johtoon kolmannessa vuorossa, kun tulikuuman Jaakkolan kumuralyönnille löytyi tilaa kakkosjatkeelta ja kotipesään kirmasi Julin. Toisen jakson viimeisessä vuorossa Pöytyä oli jo yhden palon päässä ottelun voitosta, kunnes Ylivieskan viimeinen lyöjä löi kovan lyönnin polttolinjaan ja tällä etenijä ehti kolmospesältä kotiin. Tilanne oli jälleen tasan 3-3. Pöytyällä oli vielä mahdollisuus ottaa jaksovoitto omalla tasoittavallaan. Se ei kuitenkaan onnistunut useista ajotilanteista huolimatta. Toinen jakso päättyi myös 3-3- lukemiin. Vuorossa oli voittajan etsiminen supervuoroparista, jossa Pöytyän ulkokenttä piti hyvin eikä vastustaja saanut yhtään juoksua. Isännät saivat oman sisäpelinsä pyörimään ja onnistuivat luomaan heti kärjestä ajotilanteen. Ensimmäinen yritys ei tulosta tuottanut. Toisena juoksun tekoa pääsi yrittämään Ville Harju, jonka lyönti kakkosjatkeelle oli ulkokentälle ottamaton ja voittojuoksun kotipesään toi Mattias Kitola. Otteluvoitto ja kaksi sarjapistettä jäivät näin Pöytyälle.

Voitosta huolimatta Pöytyän pelinjohtaja Markus Wirzenius löysi pelistä parannettavaa.
”Voitto on voitto. Se on positiivinen asia, muuten positiivisia asioita pelistä joutuu vähän hakemaan. Olen pettynyt siihen, miten muutama sisävuoromme tänään sukelsi. Ensimmäiset kaksi pistettä kuitenkin. Tästä lähdetään jatkamaan.”

Pöytyän ykköspalkittu neljä juoksua lyönyt Marlo Jaakkola oli tyytyväinen voittoon, mutta myönsi että parannettavaa jäi.
”Lähdimme joukkueena hakemaan kolmea pistettä, joten kaksi pistettä on pieni pettymys, mutta voitto on voitto Henkilökohtaisesti on ollut viimeiset pari peliä melkoista pään seinään hakkaamista, mutta onneksi nyt tuli onnistumisia”.

Jere Hellsten

Suosittele meitä