Menu

25.5. Vähäkyrö - PöU 2 - 1 (2 - 1, 0 - 3, 2 - 0)

Miesten ykköspesisjoukkue reissasi perjantaina Vähäkyröön pelaamaan paikallista Viestiä vastaan. Ottelun alku oli todellista ulkokenttien juhlaa, eikä kumpikaan joukkue saanut hyödynnettyä omia tilaisuuksiaan tehdä juoksuja. Pöytyällä oli hankaluuksia rakentaa tilanteita, kun lyönnit karkasivat joko kopeiksi tai paloiksi. Ottelun juoksuhanat saatiin auki vasta kolmannessa vuorossa, jossa Vähäkyrö onnistui kahdesti ensin saumalyönnillä, sitten välilyönnillä. Kotijoukkue asetti näin Pöytyälle kovan haasteen avausjakson viimeiseen vuoroon. Vieraat hyökkäsivätkin tosissaan ja onnistuivat avaamaan juoksutilinsä, kun Ville Harju kotiutti pomppulyönnillä Joona Salmen. Pöytyä sai vielä mahdollisuuden jakson tasoitukseen, mutta jakson tasoitus ei onnistunut, vaan jakso päättyi Vähäkyrön 2-1- voittoon.

 Toiselle jaksolle Pöytyä tuli uudella ilmeellä ja sai heti luotua kärjellään ajolähtötilanteen ensimmäinen yritys ei tulosta tuottanut, mutta tilanne jatkui. Ville Harju onnistui omassa ajotilanteessaan loistavasti puhkaisten Vähäkyrön kentän kolmospuolen ja kotiin saivat lönkötellä Mattias Kitola ja Valtteri Virtanen. Pöytyä sai vielä avausvuoroon kolmannen juoksun, kun Tapio Mäkipää onnistui puolestaan kotiuttamaan Harjun. Lukemat olivat avausvuoron jälkeen 0-3 Pöytyälle. Nämä lukemat jäivät myös koko jakson loppulukemiksi. Molempien joukkueiden ulkopelaaminen oli tarkkaa ja näin lisäjuoksut jäivät kummaltakin joukkueelta tekemättä. Pöytyän voitettua toisen jakson oli edessä supervuoropari, jonka Vähäkyrö aloitti sisävuorolla ja pelasi vakuuttavan tylysti, loi hyvin tilanteita ja teki kaksi juoksua. Vierailijoilla oli omalla vuorollaan mainio mahdollisuus nousta kamppailuun voitosta, kun joukkue loi yhdellä palolla ajolähtötilanteen. Haaveet otteluvoitosta kuitenkin haudattiin ajolähdössä tulleen kahden palon myötä. Tappiosta huolimatta Pöytyälle matkasi yksi sarjapiste.

Pöytyän parhaana palkittu, kolme juoksua lyönyt Ville Harju oli pettynyt mies ottelun jälkeen.

” Ihan hirveä määrä tehtiin virheitä ottelussa. Ei vastustajan hirveästi tarvinnut paloja tehdä, kun olimme lyömässä. Ei tällaisen pelin jälkeen voi jäädä hyvä maku”, kommentoi Harju.

Pöytyän pelinjohtaja Markus Wirzenius ei myöskään riemusta hihkunut ottelun päätyttyä.

” Vastustaja löi ratkaisun paikoissa laadukkaita lyöntejä, mutta ottelu kaatui meidän omaan sisäpeliin. Varsinkin avausjaksolla tuli paloja, jotka hankaloittivat paljon pelaamista. Toisella jaksolla pelasimme yhden hyvän sisävuoron, jonka jälkeen palasimme avausjakson tasolle. Eikä yhdellä vuorolla voi voittaa ottelua”.

Pöytyän miesten ottelut jatkuvat sunnuntaina 3.6, jolloin Kumilan Kymppi- Katto Areenalla vierailee Ulvilan Pesäveikot. Ottelu alkaa kello 16.


Kyrölän kenttä on osoittautunut vaikeaksi paikaksi vieraille.

Suosittele meitä