PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

11.7. Kirittäret - PöU 1-2 (6-5, 4-11, 0-0s, 1-2k)

Pöytyän naisten Ykköspesisjoukkue teki viikon tauon jälkeen paluun pelikentälle, kun se sai Jyväskylän Hippoksella vastaansa Jyväskylän Kirittärien kakkosjoukkueen, joka on etelälohkossa neljäntenä. Nopean ja vaisun alun jälkeen avausjaksolla alkoi tapahtua ja hallintajaksot vuorottelivat kummallakin joukkueella. Neljännen vuoroparin tasoittavalla Pöytyä joutui jälleen kohtaamaan viime peleistä tututun ilmiön, kun se menetti kolmen juoksun johtoasemansa monien käänteiden jälkeen. Toiselle jaksolle kentälle saapui ärsytetty pöytyäläisryhmä, joka vei peliä selvästi ja peittosi kotijoukkueen isolla juoksuerolla. Ottelun ratkaisua haettiin lopulta pitkän kaavan kautta kotiutuslyöntikisasta, jossa Pöytyä oli etevämpi ja nappasi kaksi pistettä lisää sarjataulukkoon voittolukemilla 2-1 (6-5, 4-11, 0-0, 1-2).Voiton ansiosta Pöytyä jatkaa etelälohkossa toisena.

Ottelun alussa kenttätapahtumat olivat molemmilla joukkueilla vähissä ja pelin avausjuoksu nähtiin vasta kolmannessa vuoroparissa, kun Petra Kaitonen kotiutti näppilyönnillä Terhi Värrin. Tasoittavalla Jyväskylä siirtyi 2-1- johtoon, kun lyönti meni kahden palon tilanteessa takakentältä läpi ja tuloksena oli kunnari ja yksi tavallinen juoksu. Päätösvuorossa Pöytyän pelinjohto otti kovan riskin, kun se jätti peräti viisi lyöjää välistä ja pelin tekeminen jäi pienen porukan harteille. Riski kuitenkin kannatti, kun ensin Kaitonen toimitti lyöntinsä kopparin eteen ja Kaisa Pauna toi tasoituksen kotipesään. Tämän jälkeen Aurora Frantsila kumautti lyönnin koppareiden ulottumattomiin ja kauas maisemiin, lyöjä kiersi sen turvin kunnarin ja kotipesään juoksut toivat myös Sanni Kyläpekka ja Minttu Reunanen. Pöytyä siirtyi 2-5-johtoon, tasoittavalla Kirittäret saivat rakennettua palottoman ajolähdön, josta syntyi kavennusjuoksu 3-5:een näppilyönnillä. Pyöritys jatkui ja seuraava kavennus nähtiin vapaataipaleella kahden väärän syötön jälkeen. Pöytyä pystyi tiukassa tilanteessa tekemään jo kaksi paloa, kunnes heitto meni kakkospesältä pahasti harhaan ja sen avustuksella etenijät karkasivat jakson voittojuoksut kotipesään.

Toisen jakson avausvuoroparissa Jyväskylä siirtyi 1-0- johtoon etukentän surriaisella, mutta tasoittavalla Pöytyän punavalkoiset saivat koneet todenteolla käyntiin, kun joukkue pyöritti pitkää sisävuoroa ja iski taululle viisi juoksua. Tehtailun aloitti Kaitonen, joka pamautti läpilyönnin kakkosrajasta ja kotiin karkasivat Pauna ja Kyläpekka. Seuraavaksi Essi Ilmanen sivalsi pallon kakkoskopparin eteen ja Reunanen kiiruhti kotiin. Pelin pyöriessä hyvin Reunanen taiteli näpin kakkosrajaan ja Värri porhalsi kotiin. Vuoron viimeinen juoksu syntyi Frantsilan lyönnillä polttolinjaan, kun Kyläpekka pinkoi kotiin. Toisessa vuoroparissa Pöytyä nollasi kotijoukkueen ja pyöritti sisäpeliä mallikkaasti tekemällä neljä juoksua. Juoksutalkoot aloitettiin kunnarilla, kun Värri täräytti pallon takaa läpi ja kiersi kunniaa tyhjään kenttään. Seuraavasta juoksusta vastasi Frantsila, jonka näpäytys oli riittävä Paunalle. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, Veera Toikka kotiutti edellisen juoksun lyöjän pallon kimpoiltua sopivasti etukentällä. Lukemat muuttuivat 1-9:ään, kun Aholan siskosten yhteistyö toimi Venla löi ja Vilja toi juoksun kotiin. Kolmannessa vuoroparissa Kirittäret teki yhden kaventavan juoksun, joka syntyi kunnarilla. Pöytyä vastasi tähän kahdella lisäjuoksulla, ensin Kyläpekka hyödynsi harhaheiton ja sen jälkeen Kaitonen saatteli Ilmasen kotipesään. Päätösvuorossa Jyväskylä haki kavennusta ja pystyikin tekemään kaksi juoksua, ne eivät kuitenkaan riittäneet, vaan edessä oli Supervuoropari.

 

Supervuorossa kumpikin joukkue pelasi tarkkaa peliä, eikä tilanteilla herkuteltu, kun juoksuja ei Superissa nähty haettiin voittajaa kotiutuslyöntikisasta. Jyväskylä aloitti kisan sisävuorolla, Pöytyän ulkokenttä pystyi torpedoimaan Kirittärien neljän ensimmäisen parin yritykset. Viides pari kuitenkin tuotti tulosta ja Pöytyä lähti omaan vuoroonsa takaa-ajajana. Pöytyän ensimmäinen pari epäonnistui, mutta toinen ratkaisi pitkän pelin punavalkoisille Kaitosen läväytettyä pallon takakentältä läpi Kyläpekka kiisi kotiin ja lyöjä itse kiersi kunnarin. Pöytyän parhaana palkittiin Terhi Värri.

Samat joukkueet kohtaavat toisensa uudestaan heti sunnuntaina 18.7. kello 13.00. Kumilan Kymppi-Katto Areenalla.

 

-          Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi