PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

12.8. Majuttaret - PöU  0-2 (2-6, 1-4)

Torstaina Pöytyän naisten Ykköspesisjoukkue matkusti Kankaanpäähän Majuttarien vieraaksi, kun vuorossa oli runkosarjan viimeinen vierasottelu. Lohkokärki Pöytyä naputteli tasaisesti juoksuja läpi ottelun ja ulkopeli oli riittävän pitävää, jotta kuudentena oleva Majuttaret kaatui puhtaasti jaksoin 0-2 (2-6, 1-4).Täysi pistesaalis varmisti Pöytyän punavalkoisille myös Ykköspesiksen etelälohkon voiton ja mainiot asetelmat tuleviin pudotuspeleihin.

Vierailijat iskivät kertaalleen heti avausvuorossa, kun kärjestä rakennettiin ajolähtö ja Petra Kaitonen niittasi pallon väliin Terhi Värrin spurtatessa kotipesään. Tasoittavalla Pöytyän ulkokenttä oli kovassa vireessä, eikä Kankaanpää saanut etenijää edes kakkospesälle. Seuraavassa sisävuorossa vierasjoukkue siirtyi 0-2-johtoon, kun Lina Oleniuksen lyönti keskelle kenttää livahti aina koppareille saakka ja Värri pääsi porhaltamaan kotiin. Majuttaret jäivät omalla lyöntivuorollaan edelleen juoksuitta. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä pääsi jälleen kahdesti juoksun makuun, ensin Minttu Reunasen tykitys pomppasi kentästä kolmoskopparin yli ja Vilja Ahola viiletti sen avulla kotipesään. Hetkeä myöhemmin Kaitonen pääsi kurittamaan kakkoskopparia, kun lyönti pomppasi hänen ylitseen. Reunanen hyödynsi tämän ja riensi kotiin. Majuttaret kavensi omalla tasoittavalla lukemiksi 2-4, kun peräkkäiset kotiutuslyönnit kakkosjatkeelle ja kolmospuolelle tuottivat tulosta. Päätösvuoroparissa Pöytyä maksoi takaisin samalla mitalla ja teki kaksi juoksua lisää. Sanni Kyläpekan lyönti läpäisi kankaanpääläisten polttolinjan, tämä riitti Värrille tuomaan juoksun kotiin. Kaitonen puolestaan onnistui lyöntikierroksen lopulla kotiuttamaan Kyläpekan ykkösrajanäpillä. Tasoittavalla Majuttaret haki vielä kavennusta, mutta Pöytyän punavalkoiset laittoivat luukut kiinni ja nollasivat yritykset varmistaen samalla jaksovoiton itselleen.

Toinen jakso alkoi samaan malliin kuin ensimmäinenkin, ensin Pöytyän ulkopeli jätti kotijoukkueen ilman onnistumisia ja sen jälkeen vieraat rakensivat kärjestä ajolähdön. Tällä kertaa jakson avausjuoksun iski Aurora Frantsila juonikkaalla kakkosrajanäpillä ja Värri kiisi kotiin. Frantsila onnistui lyöntivuorollaan saattelemaan Kyläpekan kotipesään, tulostaululla numerot vaihtuivat 0-2:een. Toisessa vuoroparissa Pöytyä jatkoi toimivaa ulkopeliä ja jätti kotijoukkueen ilman kotiutusyrityksiä. Omalla lyöntivuorollaan punavalkoiset sivalsivat vaikean alun jälkeen kaksi juoksua tulostaululle. Ensin juoksua päästiin juhlimaan, kun Olenius paiskasi lyönnin kolmospuolelta läpi ja Essi Ilmanen sai kirmata kotiin. Seuraava täysosuma oli todellinen taidonnäyte, kun Venla Ahola siirteli viimeisenä lyöjänä Kaitosen kolmella lyönnillä pesäväli kerrallaan eteenpäin aina ykköspesältä kotiin saakka. Kotiutuslyönnillä Ahola haastoi onnistuneesti Majuttarien polttolinjan. Kolmannessa vuorossa myös kotijoukkue avasi juoksutilinsä, mutta Pöytyä piti tiukasti ohjat käsissään. Tasoittavalla vieraat eivät yrityksistä huolimatta pystyneet tekemään lisäjuoksuja. Päätösvuorossa Pöytyä oli ulkopelissä tarkkana, eikä jättänyt kotijoukkueelle mahdollisuuksia takaa-ajoon. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Terhi Värri ja Petra Kaitonen.

Naisten runkosarja päättyy kotipelien tuplaan, kun ensin lauantaina 14.8. kello 13.00 Kumilassa vierailee Espoon Pesis ja Sunnuntaina 15.8. kello 16,00 vastaan asettuu Pesäkarhut Akatemia Porista.


-          Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi