PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

12.8. PöU - Espoo  0-1 (3-3, 3-7)

Naisten Ykköspesiksen runkosarjan päätösviikonloppu käynnistyi Pöytyän osalta lauantaina Kumilassa, jonne vieraaksi saapui etelälohkon seitsemännellä sijalla oleva Espoon Pesis. Lohkovoiton aiemmin viikolla varmistanut Pöytyä lepuutti mittelössä muutamia vakiokokoonpanon pelaajia, joka avasi näytönpaikkoja vuorostaan muille. Kotijoukkueen esitys oli läpi ottelun nihkeä ja onnistumiset olivat kiven alla. Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen Espoo onnistui Pöytyää paremmin kotiutuksissa ja nappasi sen myötä voiton sekä kaksi sarjapistettä punavalkoisten jäädessä nollille lukemin 0-1 (3-3, 3-7).

Pöytyä pystyi avaamaan juoksutilinsä ensimmäisessä sisävuorossa, kun vaikean startin jälkeen kakkoskärjestä rakentui tilanne ja lopulta Siiri Riitamaa sai vapaataipaleella kävellä avausjuoksun kotipesään. Espoo vastasi väkevästi omalla tasoittavalla, kun se iski peräkkäisillä onnistumisilla kaksi juoksua. Ensimmäinen juoksu syntyi näpillä kakkosrajaan ja toinen puolestaan sivalluksella kolmosjatkeelle. Toisessa vuoroparissa ei juoksuja nähty, vaikka Pöytyä loi painostuksen ja pääsi pari kertaa yrittämään etenijää kolmoselta kotiin. Punavalkoinen kotijoukkue nousi tasoihin 2-2:een seuraavassa sisävuorossa, kun kärkietenijät täyttivät pesät ajolähtöön. Minttu Reunanen kiitti näpäyttämällä pallon kakkosrajaan ja Terhi Värri pinkaisi kotipesään. Tasoittavalla Pöytyä pystyi ulkopelissä pitämään espoolaiset nollilla. Viimeisessä vuoroparissa punavalkoisten sisäpeli ei lähtenyt kunnolla pyörimään, mutta joukkue sai loihdittua tukalassa tilanteessa kuitenkin kotiutuspaikan Petra Kaitoselle, joka toimitti kierteisen näppilyönnin ykkösrajaan Kaisa Paunan kiiruhtaessa johtojuoksun kotiin. Tasoittavalla Espoo pystyi läpilyönnin vauhdittamana saamaan nopeasti aikaan ajolähdön, jonka lopputuloksena lukemat tasoittuivat 3-3:een. Kotiutuslyönti suunnattiin kolmospuolelle ja polttoheitto karkasi ohi kotipesästä. Harhaheitolla yritettiin myös toista juoksua, mutta se yritys päättyi paloon. Vierailijat saivat vielä harhaheittojen avittamana yhden kotiutuspaikan, mutta se ei tuottanut juoksua. Ensimmäinen jakso päättyi lopulta tasapeliin.

 Toisen jakson avausvuoroon Espoo hyökkäsi ja teki lyöntivuorollaan kolme juoksua, täysosumat syntyivät välilyönneillä. Tasoittavallaan Pöytyä rakensi heti tilanteen päälle ja Kaitonen tälläsi lyönnin kakkospuolelle, jonka turvin Värri kiihdytti kotiin 1-3-kavennuksen polttoheiton mentyä vielä harhaan kotipesästä. Kotijoukkue jatkoi painostustaan vimmatusti, mutta lisäjuoksuja ei nähty. Toisessa vuoroparissa Espoolle riitti kolmeen juoksuun yksi onnistuminen, kun lyönti painui ajolähdössä koppareiden välistä takakentältä maisemiin ja tuloksena oli kunnari ja kaksi tavallista juoksua. Numerot tässä vaiheessa olivat Pöytyän kannalta murheelliset 1-6. Tasoittavalla Pöytyällä oli vaikeuksia rakentaa tilanteita. Pöytyän ulkopeli pystyi kolmannessa vuorossa pitämään Espoon lyönnin riittävästi aisoissa, ettei juoksuja nähty. Omalla sisävuorolla punavalkoiset saivat jälleen nopeasti tilanteen aikaan. Ensimmäinen yritys tuotti tulosta Reunasen lyönnin upottua sopivasti kenttään Värri toi juoksun kotiin. Pöytyä jatkoi rummutusta sinnikkäästi, mutta yritykset päättyivät toistuvasti paloon kotipesään. Viimeisessä vuoroparissa Espoo teki yhden juoksun lisää, kun lyönti sujahti kakkospuolelta läpi. Pöytyän punavalkoisten sisävuorossa toistui tuttu kaava, tilanne saatiin aikaan ja yksi kavennusjuoksukin, mutta peräkkäiset onnistumiset puuttuivat. Päätöslukemat 3-7:ään syntyivät Reunasen kotiuttaessa Paunan. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Terhi Värri ja Minttu Reunanen.

Naisten runkosarja tulee päätökseen Kumilassa Sunnuntaina 15.8. kello 16,00 , kun vastaan asettuu kärkijoukkueisiin kuuluva Pesäkarhut Akatemia Porista.

-          Jere Hellsten

Kuvat: Paula Pellonperä

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi