PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

17.6. Espoo - PöU 0-2 (1-3, 4-5)

Naisten Ykköspesisjoukkue matkusti torstaina Espoon Pesiksen vieraaksi. Ottelusta kehkeytyi jännittävä kamppailu, jossa ratkaisu nähtiin vasta aivan loppumetreillä. Ilman tappioita sarjakärjessä olevan Pöytyän esitys oli ajoittain todella nihkeä, mutta siitä huolimatta joukkue kykeni kairaamaan Espoosta jo kauden neljännen perättäisen kolmen pisteen voittonsa jaksoin 0-2 (1-3, 4-5).

Punavalkoisten juoksutili aukesi ensimmäisessä vuorossa, kun Minttu Reunanen tinttasi pallon väliin ja Terhi Värri pinkaisi kotipesään. Tasoittavalla kotijoukkue pystyi tasoittamaan numerot 1-1:een, kun kotiutuslyönti upposi kakkospuolelle. Toisessa vuoroparissa Pöytyä siirtyi jälleen johtoon, kun joukkue rakensi ajolähtötilanteen ja Petra Kaitonen sivalsi pelivälineen kolmoskopparin eteen Siiri Riitamaan rientäessä kotiin. Vierailijat pystyivät pitämään ulkokentän paineessa vuoron lopulle saakka ja Venla Valkeapää löysi viimeisenä lyöjänä kentästä sopivasti tilaa, jonka avulla Venla Ahola toi 1-3-juoksun kotipesään. Tämän jälkeen sisäpelionnistumiset ja kotiutustilanteet olivat Espoon ahtaalla kentällä molemmilla joukkueilla tiukassa, eikä juoksuja enää avausjaksolla nähty. Pöytyä pystyi toimivalla ulkopelillään pitämään johtoasemastaan kiinni, vaikka sisäpeli yskähtelikin jakson loppupuoliskolla.

Toisen jakson alussa Espoo meni 1-0- johtoon, kun kolmoskopparin eteen suunnattu lyönti riitti saattelemaan etenijän täpärästi kotipesään. Tasoittavalla vuorollaan Pöytyä pystyi nousemaan ensin rinnalle ja menemään myös johtoon. Ensin ajolähtötilanteessa Kaitonen tykitti lyöntinsä kolmospuolen takakulmaan kopparin ulottumattomiin ja sen turvin Sanni Kyläpekka pyyhälsi kotiin. Painostus jatkui ja seuraava täysosuma syntyi Essi Ilmasen kakkospuolen välilyönnillä Reunasen kirmatessa juoksun tulostaululle. Toisessa vuoroparissa kotijoukkue tasoitti lukemat 2-2:een. Juoksu syntyi, kun Pöytyän ulkopelaajat törmäsivät keskenään tavoiteltuaan korkeaa lyöntiä kopiksi ja pallo putosi kenttään ja etenijä karkasi kolmospesältä kotiin. Tasoittavalla punavalkoiset ottivat ohjat jälleen käsiinsä, vuorossa nähtiin hyviä pöytyäläislyöntejä, jotka palkittiin kahdella juoksulla. Vuoron täysosumat syntyivät yhdellä lyönnillä, kun Reunanen paukutti pallon rajusti kolmospuolelta takaa läpi ja sen avustuksella Värri ja Kyläpekka ehtivät kotipesään. Lyöjä yritti itse kiertää kunnarin, mutta se jäi näissä olosuhteissa haaveeksi. Kolmannessa vuorossa Pöytyä onnistui nopeasti tehtailemaan samassa lyöntivuorossa kaikki kolme paloa ja pitämään espoolaiset takanaan. Omalla sisävuorollaan punavalkoiset pääsivät pari kertaa yrittämään juoksuntekoa, mutta tulosta ei tullut. Päätösvuoroparissa kotijoukkue hyökkäsi tosissaan ja pystyi rakentamaan ajotilanteen, josta syntyi myös kavennus 3-4 lyönnillä polttolinjaan. Vuoron edetessä näytti jo hetkittäin, että Pöytyä pystyy säilyttämään johtonsa, mutta Espoo nousi kuitenkin viimeisellä lyöjällään tasoihin, kun vaihtolyönti lipesi polttolinjasta  ja lopulta myös takakentältä läpi ja etenijä pääsi kakkospesältä aina kotiin saakka. Kotijoukkue haki tilanteessa myös johtojuoksua, mutta se pysähtyi kopparin tehtyä palon kotipesään. Tasoittavalla Pöytyä lähti hakemaan jakson voittojuoksua ja pystyikin loihtimaan kärjellään ajotilanteen, josta Kaitonen ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon kopparin eteen ja Värri spurttasi voittojuoksun kotiin. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Minttu Reunanen ja Sanni Kyläpekka.

Pöytyän naisteen seuraava ottelu pelataan lauantaina 19.6. kello 16.00 Kumilan Kymppi-Katto Areenalla. Tuolloin Pöytyää vastaan asettuu Hämeenkyrön Räpsä.

 

-          Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi