PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

18.7. PöU - Kirittäret 2-0 (9-1, 3-2)

Pöytyän naisten Ykköspesisjoukkueen urakka jatkui sunnuntaina, kun Kumilan Kymppi-Katto Areenalle saapui vierailulle Jyväskylän Kirittäret 2. Samat joukkueet kohtasivat toisensa vain viikkoa aiemmin Jyväskylässä, tuolloin lohkokolmonen Pöytyä väänsi voiton pitkän kaavan kautta. Nyt Kumilassa Etelälohkossa viidentenä oleva Kirittäret kaatui kotijoukkueen käsittelyssä puhtaasti jaksoin 2-0 (9-1, 3-2). Avausjakso oli punavalkoisten väkevää hallintaa alusta loppuun. Tauon jälkeen peli tasoittui ja ratkaisua jouduttiin odottelemaan aivan loppuhetkille saakka. Kolmen pisteen voitto nosti Pöytyän etelälohkon kakkoseksi.

Pöytyä pystyi heti avausvuoroparissa luomaan kärkietenijöillään kovan painostuksen, joka tuotti myös ensimmäisen juoksun Aurora Frantsilan kotiutettua Sanni Kyläpekan kovalla kolmospuolen lyönnillä. Tasoittavalla kotijoukkueen ulkopeli pystyi pitämään Kirittärien lyönnit hyvin aisoissa ja vieraat jäivät ilman onnistumisia. Toisessa vuoroparissa punavalkoiset avasivat juoksuhanat tosissaan, kun joukkue tehtaili viisi juoksua. Heti kärkeen Terhi Värri pätkäisi lyöntinsä komeasti kakkoskopparin ylitse maisemiin ja sai kiertää kunnarin tyhjään kenttään. Tämän jälkeen järjesteltiin pesät täyteen ajolähtöä varten, josta Minttu Reunanen kuritti kahdesti vieraiden polttolinjaa haastavilla lyönneillään ja kotiin kirmasivat Värri ja Kyläpekka. Tulitus jatkui hurjana Lina Oleniuksen saateltua Kaisa Paunan kotipesään kolmospuolen tälläyksellä. Vuoron juoksusaldon täydensi Petra Kaitosen lyönti, joka upposi sopivasti keskelle kenttää ja Olenius toi 6-0-juoksun kotiin. Tasoittavalla ulkopeli oli tehokasta, eikä Jyväskylä saanut etenijää kertaakaan edes kolmospesälle. Pöytyän tilanteenrakentelu ja vaihtolyönnit onnistuivat hyvin läpi ensimmäisen jakson. Kolmannessa vuorossa kotijoukkue nakutti taululle yhden juoksun lisää, kun Reunanen tinttasi pallon kolmospuolelle ja Värri spurttasi kotiin. Tasoittavalla vierailijat pääsivät myös juoksun makuun, kun kotiutuslyönti kakkospuolelle pomppi ja muutti suuntaa räpylöistä riittävästi. Päätösvuoroparissa Pöytyä iski vielä kahdesti, ensin Värri sai kävellä kotipesään vapaataipaleen avittamana. Hetkeä myöhemmin Kaitosen pussinpohjalyönti riitti tuomaan Reunasen kotiin. Kotijoukkueen ulkokenttä jätti Kirittäret sisävuorossaan vaille mahdollisuuksia tekemällä kolme nopeaa paloa.

Toisen jakson avausvuoroparissa peli jatkui siitä mihin se ennen taukoa oli jäänyt, jyväskyläläisillä oli vaikeuksia rakentaa tilanteita ja Pöytyä teki palot tylysti. Tasoittavalla Pöytyä siirtyi 1-0-johtoon, kun Frantsila niittasi pomppivan lyönnin kolmospuolelle ja Kyläpekka porhalsi kotipesään. Toisessa vuorossa Jyväskylä siirtyi pelissä ensimmäistä kertaa johtoon, kun ensin kotiutuslyönti meni väliin ja painostuksen jatkuessa syntyi johtojuoksu, kun polttoheitto karkasi ohi kotipesästä. Tasoittavalla Pöytyän punavalkoisten lyöntipeli oli tukkoista, eikä tilanteita syntynyt. Kolmannessa vuorossa Pöytyä pystyi jälleen tylsyttämään oivasti vieraiden yritykset. Omalla sisävuorollaan kotijoukkue pystyi nihkeän alun jälkeen vääntäytymään tasoihin 2-2:een, kun Olenius tykitti pallon takakentälle ja Kyläpekka kiisi kotiin. Viimeisessä vuoroparissa Kirittäret pääsi kertaalleen yrittämään etenijää kolmospesältä kotiin, mutta se päättyi paloon. Pöytyä saapui omaan sisävuoroonsa jo otteluvoiton varmistaneena, mutta janosi yhtä juoksua, joka varmistaisi toisen jakson voiton ja täydet kolme sarjapistettä. Heti vuoron alussa Pöytyän pelinjohto otti riskin jättämällä viisi pelaajaa välistä ja löi samalla kaikki panokset kärkietenijöiden varaan. Tällä kertaa se kannatti, joukkue nikkaroi ajolähtötilanteen päälle ja Olenius kiitti tinttaamalla pallon maalyöntinä kolmospuolelle ja Värri tikkasi voiton kotiin. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Terhi Värri ja Minttu Reunanen.

Pöytyän naisilla on nyt edessään pieni ottelutauko vastustajajoukkueiden korona-altistumisten vuoksi. Seuraava ottelu on tarkoitus pelata torstaina 29.7. Janakkalassa. Seuraava kotiottelu Kumilan Kymppi-Katto Areenalla on nykyisillä tiedoilla ohjelmassa keskiviikkona 4.8. kello 18.00., tuolloin vastassa on Jalasjärven Jalas.

-          Jere Hellsten

Kuvat: Timo Kesti

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi