PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

1.9. PöU-Kajaani 2-0 (3-2, 12-3)

Naisten Ykköspesiksen jännittävä välieräsarja sai sinettinsä Kumilan keskiviikko-illassa, kun Pöytyä ja Kajaani kohtasivat kolmannen ja ratkaisevan kerran. Panoksena ottelun voittajalle oli paikka Superpesiskarsinnoissa. Ratkaisukamppailun alkuhetkillä kotijoukkue Pöytyän otteissa oli havaittavissa hieman hermostuneisuutta, pelin edetessä punavalkoiset pääsivät kuitenkin paremmin mukaan ja pystyivät kääntämään tiukan jakson parin juoksun takamatkalta voitokseen. Toisella jaksolla Pöytyä sai heti alussa lyöntipelinsä kulkemaan ja lähti kainuulaisilta karkuun. Meno koveni ottelun loppua kohden ja Pöytyän punavalkoiset varmistivat otteluvoiton lopulta murskaavasti jaksoin 2-0 (3-2, 12-3). Tämä tarkoittaa sitä, että Pöytyä etenee Superpesiskarsintoihin ja niissä vastaan asettuu tuttu paikallisvastustaja Mynämäen Vesattaret. Paikkaan pääsarjassa vaaditaan kolme otteluvoittoa.

Ottelun avausvuoropari mentiin vielä ilman juoksuja, vaikka kumpikin joukkue pystyi luomaan kotiutuspaikkoja. Toisessa vuorossa Pöytyän nihkeys sisäpelissä jatkui, taululle tuli harmillisesti kaksi nopeaa paloa, jotka vaikeuttivat peliä. Kotijoukkue sai kuitenkin aikaan ajolähdön, joka kuitenkin tyrehtyi koppilyöntiin. Tasoittavalla Kajaani hyödynsi oman ajolähtönsä ja siirtyi 0-1-johtoon kotiutuslyönnin pompittua hieman polttolinjassa. Jatkoa seurasi nopeasti vieraiden onnistuttua toistamiseen välilyönnillä. Kolmannessa vuorossa pöytyäläisten tuska alkoi helpottaa, kun ensin Vilja Ahola tälläsi pallon kopparin eteen ja Kaisa Pauna juoksi kavennuksen kotipesään. Tasoitus 2-2:een syntyi hienolla tavalla, kun Petra Kaitonen siirteli viimeisenä lyöjänä Veera Toikan pesävälin kerrallaan eteenpäin ykköseltä aina lopulta kotipesään saakka. Ratkaisulyönti suunnattiin keskelle kenttää. Tasoittavalla kotijoukkueen ulkopeli oli tarkkaa, eikä kajaanilaisille paikkoja herunut. Päätösvuoroparin alku näytti Pöytyän kannalta heikolta, kun taululle iskettiin kaksi nopeaa paloa. Kymppi-Katto Areenan 355 hengen kotiyleisö sai kuitenkin lopulta aihetta riemuun, kun Essi Ilmasen painava kumuralyönti pomppasi kolmoskopparin yli ja jatkoi matkaansa takametsikköön. Ilmanen kiersi lyönnillä kunnarin tyhjään kenttään ja siirsi Pöytyän 3-2-johtoon. Lisäjuoksuja ei painostuksesta huolimatta nähty. Tasoittavalla punavalkoiset puolustivat johtoasemaansa tosissaan ja tilkitsivät ulkokentän riittävästi, eikä Kajaani saanut vuorossa etenijää edes kolmospesälle.

Jaksotauon jälkeen Pöytyän ulkokenttä jatkoi samalla jämäkällä linjalla ja vierailijat jäivät nollille. Sisäpelissä kotijoukkueen moottori jyrähti heti käyntiin ja vuorossa nähtiin neljä täysosumaa. Kärkietenijät rakensivat ajolähdön, josta Aurora Frantsila kiitti pyssyttämällä lyönnin kolmospuolelle ja kotipesään pyyhälsi Terhi Värri. Frantsila onnistui heti perään toistamiseen kolmospuolen läpilyönnillä kotiuttamaan Paunan.  Myllytys jatkui hurjana, kun Kaitonen sivalsi pallon etukentälle ja Sanni Kyläpekka toi 3-0-juoksun kotiin polttoheiton mentyä yli kotipesästä. Ilmanen puolestaan saatteli kakkosjatkelyönnillään Frantsilan kotiin. Toisessa vuoroparissa kumpikin joukkue onnistui kertaalleen juoksunteossa. Kajaanilaisten juoksu syntyi näppilyönnillä ja Pöytyältä onnistui parivaljakko Frantsila- Värri kolmospuolen lyönnillä. Kolmannessa vuoroparissa kainuulaisvieraat nousivat kahden juoksun päähän 5-3:een. Tasoittavalla Pöytyä sai hurmosvaihteen päälle ja karautti lopullisesti vierailta karkuun, joukkue tempaisi peräti seitsemän juoksua. Juoksujuhlat käynnisti Kaitosen kova lyönti kakkosrajaan, jolla kotiin kirmasi Ilmanen. Tämän jälkeen kärkietenijät loihtivat uudelleen tilanteen päälle ja Frantsila taiteili näppilyönnin ykkösrajaan ja Kyläpekka viiletti kotiin. Polttoheitto meni puolestaan ohi kotipesästä ja Pauna käytti sen ovelasti hyödykseen. Rummutus jatkui, kun Lina Olenius pommitti pelivälineen kakkosjatkeelle ja Minttu Reunanen toi numerot 9-3:een. Hetkeä myöhemmin Pinja Rouhiainen junttasi pallon takaa läpi ja kotiin ehtivät Frantsila sekä Olenius. Vuoron loppusilauksen antoi Toikka kotiuttamalla Vilja Aholan. Päätösvuoroparissa Pöytyä oli tyly, teki nopeasti ratkaisevat kolme paloa ja pääsi juhlimaan välieräsarjan voittoa runsaslukuisen kotiyleisön edessä. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Essi Ilmanen ja Kaisa Pauna.
Parhaana palkittu Ilmanen oli ottelun jälkeen luonnollisesti tyytyväinen.

-          Voitto maistuu hyvältä. Pelin alussa hieman jännitimme ja se näkyi myös pelissä. Tauolla pidimme kopissa pienen tsemppipuheen ja keräsimme itsemme. Tulimme toiselle jaksolle kovempana joukkueena ja omalla tasolla, niin siinä näkyi lopputulos, totesi Ilmanen.

Pöytyän pelinjohtaja Juhani ”Kake” Rannikko jakoi kiitosta ulkopelille ja toisen jakson onnistumisille.

-          Ensimmäisellä jaksolla jännitettiin ja sisäpelissä tuli käsittämättömiä virheitä. Lopussa pystyttiin pinnistämään ohi pitkälti hyvän ulkopelin ansiosta, joka oli koko pelin tasapainoista. Vastustaja joutui tekemään kaikki juoksunsa, me emme niitä lahjoittaneet. Tauolla kopissa päätettiin, että jännitykset on nyt jännitetty. Saimme tilanteita ja peli alkoi vapautua, lyönnit joilla juoksuja tehtiin olivat hyviä ja sen jälkeen oli helppo pelata. Kaikki kunnia vastustajalle, heidän kanssaan ei ollut minkäänlaista kärhämää. Kajaani pelasi hienosti ja nuoren joukkueen aika tulee vielä, Rannikko sanaili.

Superpesiskarsinnat Pöytyän ja Mynämäen välillä käynnistyvät sunnuntaina 5.9. kello 15.00 Mynämäellä, Kumilan Kymppi-Katto Areenalla pelataan lauantaina 11.9. kello 15.00.

-          Jere Hellsten

Kuvat: Paula Pellonperä

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi