PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

19.6. PöU - Räpsä 2-0 (14-2, 6-5)

Lauantaina Pöytyän naisten Ykköspesisjoukkue sai helteisellä Kumilan Kymppi-Katto Areenalla vastaansa jo kertaalleen tällä kaudella voittamansa Hämeenkyrön Räpsän. Ottelussa nähtiin taas kerran pallopeleistä tuttu fakta, etteivät jaksot ole veljiä keskenään. Ensimmäisellä jaksolla Pöytyän punavalkoiset hallitsivat peliä ja myllyttivät tulostaululle murskaavat voittolukemat, mutta toisella jaksolla kotijoukkue joutui huonon alun jälkeen nousemaan voittoon jopa neljän juoksun tappioasemasta. Lopulta ottelun voitto ja kaikki kolme sarjapistettä jäivät lohkokärjessä ilman tappioita porhaltavalle Pöytyälle luvuin 2-0 (14-2, 6-5).

Ensimmäisen jakson avausvuoroparissa kumpikin joukkue onnistui kertaalleen. Pöytyän juoksu syntyi, kun polttoheitto meni kakkospesältä harhaan ja Sanni Kyläpekka pääsi karkaamaan kotiin. Toisessa vuorossa punavalkoinen kotijoukkue siirtyi 3-1-johtoon, kun ensin Minttu Reunanen iski pallon kolmospuolelle ja sen turvin Terhi Värri ehti kotipesään ja toinen juoksu syntyi Venla Aholan suunnattua lyöntinsä kakkoskopparin eteen ja Reunanen sai kiitää kotiin. Tasoittavalla ulkopeli nollasi Hämeenkyrön yritykset. Tämän jälkeen Pöytyä laittoi sisäpelissään ison vaihteen silmään. Kolmannessa sisävuorossa kotiyleisö sai tuulettaa viittä pöytyäläisjuoksua, kun joukkueen lyöntipeli kulki ja peräkkäisiä onnistumisia syntyi solkenaan. Ensin Petra Kaitosen lyönti polttolinjaan kotiutti Siiri Riitamaan. Aurora Frantsilan kolmospuolen välilyönti avitti Värrin kotipesään. Pyörityksen jatkuessa Vilja Aholan kakkospuolen sivallus oli ulkokentälle haastava ja Kyläpekka spurttasi kotiin. Tämän jälkeen Frantsila toi lukemat 7-1:een vapaataipaleella ja vuoron viimeisen juoksun löi Reunanen sijoituksella koppareiden eteen ja Värri riensi toistamiseen kotipesään. Tasoittavalla Hämeenkyrö teki yhden kaventavan juoksun, mutta päätösvuoroparissa Pöytyän hurja juoksuralli yltyi, kun Reunanen puhkoi lyönnillään kakkosrajan Värrin kiiruhtaessa jälleen kotiin. Todellinen jättipotti kilahti tulostaululle, kun Kaitonen pommitti ajolähtötilanteessa pallon yli kolmoskopparin ja pallo jatkoi matkaansa kauas kentän ulkopuolelle, tuloksena oli kunnari ja kolme tavallista juoksua. Pian tämän jälkeen saatiin todistaa toista kunnaria, tällä kertaa tyhjään kenttään kun Värri paiskoi pallon kakkospuolelta läpi. Tästä eivät vierailijat enää avausjaksolla toipuneet ja tasoittavalla nähtiin nopeat kolme paloa.

Toisella jaksolla meininki kentällä muuttui kuin katkaisimesta käännettynä, Pöytyän sisäpelissä tilanteen rakentelu takkuili ja oli tahmeaa. Vieraat puolestaan löysivät omaan peliinsä lisää virtaa ja tekivät kahdessa ensimmäisessä vuorossa kummassakin yhden juoksun polttolinjan haastaneilla lyönneillä. Punavalkoiset pystyivät kaventamaan toisen tasoittavalla pelin 1-2:een, kun Kyläpekka toi juoksun kotiin harhaheiton jälkeen. Kolmannessa vuorossa Pöytyä napsi Hämeenkyrön etenijöistä jo kaksi nopeaa paloa, mutta pahasti kakkospesältä harhaan mennyt heitto tarjosi Hämeenkyrölle johtojuoksun 1-3:een, tämän jälkeen vieraat saivat pelin otteeseensa ja tekivät vielä kaksi juoksua lisää 1-5:een kotijoukkueen hieman hermoillessa. Pöytyä lähti omalle sisävuorolleen kovassa takaa-ajoasemassa, mutta joukkue kykeni ensin saamaan painostuksen päälle ja sen jälkeen nousemaan juoksu juoksulta lähemmäs ja menemään lopulta ohi. Kirin aloitti Frantsilan pomppiva lyönti etukenttään, jolla Värri tikkasi kotiin. Sen jälkeen Venla Ahola löi kakkosrajaa pitkin ja Essi Ilmanen kiihdytti kotipesään. Veera Toikan lyönti puolestaan upposi komeasti koppareiden eteen ja Frantsila toi 4-5-kavennuksen. Hurmos Kumilassa yltyi entisestään, kun Kyläpekka sai kävellä vapaataipaleella tasoituksen. Pöytyä otti johdon käsiinsä, kun Kaitosen lyönti pomppasi tällä kertaa yli kakkoskopparin ja Vilja Ahola toi 6-5-johtojuoksun kotipesään. Viimeisessä vuoroparissa onnistuneesta kiristä itseluottamusta saanut Pöytyä pystyi tehokkaasti estämään Hämeenkyrön juoksuaikeet ja pääsi juhlimaan voittoa värikkäiden vaiheiden jälkeen. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Terhi Värri ja Minttu Reunanen.

Pöytyän naisten seuraava ottelu on vuorossa tiistaina 22.6. Porissa. Seuraava joukkueen kotipeli pelataan Kumilassa vasta sunnuntaina 18.7.

 

-          Jere Hellsten

Kuvat: Paula Pellonperä

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi