PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

22.6. Pori - PöU 2-0 (2-1, 7-2)

Pöytyän naisten Ykköspesisjoukkue vieraili tiistaina ennen juhannustaukoa poikkeuksellisesti Pomarkussa, jossa kotijoukkueena oli Porin Pesäkarhujen Akatemia. Ottelu pelattiin jälleen tukalan kuumissa olosuhteissa, joka toi peliin myös oman lisämausteensa. Pöytyää ajoittain viime peleissä kiusanneet sisäpelin ja tilanteenrakentelun ongelmat nousivat jälleen esiin, tällä kertaa koko ottelun mitassa. Ensimmäinen jakso oli vähäjuoksuista vääntöä puolin ja toisin, jonka kotijoukkue onnistui kääntämään voitokseen. Toisella jaksolla Porin voiton kulmakivi oli neljä juoksua tuottanut läpilyönti. Näin Pesäkarhut aiheutti Pöytyän punavalkoisille kauden avaustappion jaksoin 2-0 (2-1, 7-2). Tappiosta huolimatta Pöytyä lähtee juhannustauolle lohkokärjessä.

Ottelun ensimmäisissä vuoropareissa kummankin joukkueen ulkopeli pystyi pitämään vastustajan lyöntipelin kurissa, eikä kotiutuspaikoilla juuri juhlittu. Ensimmäinen juoksu nähtiin vasta kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun Pesäkarhut siirtyivät johtoon kakkospuolen lyönnillä, josta polttoheitto meni vielä kotipesästä yli. Päätösvuoroparissa Pöytyä pystyi kampeamaan itsensä tasoihin 1-1:een, kun Aurora Frantsila ujutti kakkospuolen sivalluksensa väliin ja Kaisa Pauna toi juoksun kotipesään. Punavalkoiset pääsivät vielä yrittämään johtojuoksua ajolähdöstä, mutta yritys tyrehtyi lyönnin mentyä kopiksi. Porilaiset pystyivät tasoittavallaan rakentamaan myös ajolähdön kahdella palolla, josta kotiutuslyönti surrasi niukasti ulkokentän ulottumattomiin ja voittojuoksu tuotiin kotipesään.

Toinen jakso alkoi myös molempien joukkueiden osalta nihkeästi, eikä avausvuoroparissa nähty kotiutusyrityksiä. Toisessa vuorossa Pesäkarhut sai luotua painostusta Pöytyän ulkokentälle ja teki kaksi juoksua kakkospuolen lyönneillä. Omassa sisävuorossaan Pöytyän punavalkoiset pystyivät vaikeiden vaiheiden jälkeen kaventamaan 2-1:een, kun polttoheitto meni kolmospesältä ohi ja Venla Ahola hyödynsi sen ja riensi kotiin. Pesäkarhut karkasi tukevaan johtoon kolmannessa vuorossa, kun ajolähtötilanteessa lyönti livahti kolmospuolelta takakentältä läpi ja meni kauas kentän ulkopuolelle, sen turvin syntyi kunnari ja kolme tavallista juoksua. Myllytys jatkui vielä, kun kunnarintekijä saateltiin kotipesään ja lukemat muuttuivat 7-1:een. Pöytyän tasoittavalla sisävuorolla joukkueen peli tökki pahasti ja tuloksena oli vain kolme nopeaa paloa. Punavalkoisten peliä värittivät myös monet laittomista lyönneistä syntyneet palot. Päätösvuoroparissa kotijoukkue jäi ilman juoksua, kun taas Pöytyä sai hieman lohtua kavennusjuoksun muodossa Minttu Reunasen kiskaistua pallon väliin ja Terhi Värrin spurtattua jakson loppulukemiksi 7-2.Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Minttu Reunanen ja Venla Ahola.

Pöytyän naisten seuraava ottelu pelataan tiistaina 29.6 vieraskentällä Haminan Palloilijoita vastaan. Kumilan Kymppi-Katto Areenalla joukkue nähdään seuraavan kerran vasta sunnuntaina 18.7.

-          Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi