PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

28.8. PöU-Kajaani 2-0 (4-0, 10-6)

Naisten Ykköspesiksen välieräsarja Pöytyän ja Kajaanin välillä käynnistyi Kumilan Kymppi-Katto Areenalla lauantaina aurinkoisessa säässä. Ottelun avausjakso oli kotijoukkueen väkevää hallintaa, etenkin Pöytyän ulkopelaaminen oli rautaisessa kunnossa. Toisella jaksolla punavalkoiset jatkoivat siitä mihin ensimmäisellä jaksolla jäivät, pelin päätöshetkillä Kajaani kehitti vielä pienen kirin, mutta Pöytyä selvitti sen kunnialla ja nappasi ensimmäisen voiton ja kiinnityksen Superpesiskarsintoihin jaksolukemin 2-0 (4-0, 10-6).

 Pelin avausvuorossa Pöytyä tylsytti vieraiden sisäpelin varmasti, eikä Kajaani saanut etenijää kertaakaan kakkoselle asti. Omalla lyöntivuorollaan kotijoukkue rakensi kärjestä ajolähdön, josta Minttu Reunanen kotiutti saumalyönnillä Terhi Värrin. Tämän jälkeen Pöytyä pääsi vielä pari kertaa yrittämään kotiutusta, mutta tulosta ei tullut. Toisessa vuorossa punavalkoisten ulkopelin terävyys jatkui, eikä Kajaanille jäänyt mahdollisuuksia. Tasoittavalla Pöytyä iski kaksi juoksua lisää, ensin juoksunteossa onnistui parivaljakko Pinja Rouhiainen – Kaisa Pauna, kun Rouhiaisen lyönti upposi kakkospuolelle väliin. Lukemat muuttuivat 3-0:aan, kun Venla Ahola kiskaisi lyönnin kolmoskopparin nenän eteen ja kotipesään porhalsi puolestaan Vilja Ahola. Kolmannessa vuorossa jatkui tuttu sävel, kun Pöytyän ulkopeli piti vieraat todella tiukasti pihdeissään, eikä tilanteita syntynyt. Tasoittavalla 286 hengen kotiyleisö pääsi tuulettamaan yhtä pöytyäläisjuoksua lisää, kun hankalan alun jälkeen ajolähtötilanteessa Petra Kaitonen käänsi näppilyönnin ovelasti ykkösrajaan ja Sanni Kyläpekka spurttasi kotipesään. Päätösvuoroparissa Pöytyä viimeisteli onnistuneen ensimmäisen jakson, eikä Kajaani pystynyt rakentamaan peliään. Pöytyän onnistumisesta kertoo se, ettei Kajaani saanut ensimmäisellä jaksolla etenijää kertaakaan edes kolmospesälle.

 

Toisen jakson alussa punavalkoisilla oli pieniä käynnistymisvaikeuksia sisäpelissä, mutta joukkue punnersi kotiutustilanteen päälle ja tehtaili kaksi juoksua. Ensimmäinen täysosuma nähtiin, kun Kaitonen tälläsi pallon polttolinjaan ja Essi Ilmanen riensi kotiin. Onnistumiset saivat jatkoa Vilja Aholan täräytettyä pallon väliin Reunasen kiiruhtaessa kotiin. Tasoittavalla Pöytyän ulkokenttä piti edelleen pintansa ja vieraat jäivät ilman juoksuja. Pöytyän lukkari Veera Toikka nappasi taktisilla väärillään lukuisia kärpäsiä kainuulaisetenijöistä. Seuraavassa sisävuorossa Pöytyä nakutti tauluun yhden lisäjuoksun, kun Pauna säntäsi kotiin Kaitosen kolmospuolen lyönnistä. Tasoittavalla Kajaani avasi myös juoksutilinsä, kun kotiutuslyönti yllätti polttolinjan. Kavennus 3-2:een näki päivänvalon kakkospuolen välilyönnillä. Punavalkoinen kotijoukkue vastasi puolestaan räjähtävästi omalla lyöntivuorollaan, kun Värri tykitti ensimmäisenä lyöjänä pelivälineen kakkospuolelta takaa maisemiin ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään ja yleisö pääsi ihastelemaan uutta kunnarituuletusta. Värri toi hetkeä myöhemmin juoksun kotipesään Reunasen kakkossaumalyönnillä.6-2-juoksun lyönti oli Kaitosen käsialaa, polttolinjan haastamisella kotiin ehti Kyläpekka. Pöytyä onnistui vielä kertaalleen, kun Reunanen toi vapaataivaljuoksun kotiin. Kolmannessa vuoroparissa kotijoukkue nollasi jälleen Kajaanin sisäpelin yritykset. Tasoittavalla punavalkoiset täräyttivät kympin täyteen, ensin Kaitonen saatteli Paunan kotipesän turvaan. Vilja Ahola puolestaan viimeisteli Pöytyän juoksulukemat täräyttämällä pallon kolmospuolelta läpi ja kotiin sen turvin pyyhälsivät Reunanen ja Aurora Frantsila. Tasoittavalla Kajaani pääsi myllyttämään pitkää sisävuoroa ja joukkue iski neljä juoksua Pöytyän hieman hermoiltua. Punavalkoinen kotijoukkue kuitenkin piti pintansa, otti avausvoiton mukaansa bussiin ja suuntasi kohti Kainuuta, jossa joukkueet kohtaavat heti sunnuntaina. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Vilja Ahola ja Veera Toikka.

 

-          Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

Kuvat: Timo Kesti

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi