PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

29.6. Hamina - PöU 0-1 (8-8, 4-6)

 Pöytyän naisten ykköspesisjoukkue palasi lyhyen juhannustauon jälkeen pelikentille, kun se reissasi tiistaina Haminan Palloilijoiden vieraaksi. Joukkueiden kauden toinen kohtaaminen Haminan aurinkoisessa illassa oli todella tapahtumarikas, kun kentällä sattui ja tapahtui. Pöytyän punavalkoisten lyöntipeli oli iloista ja onnistumisia nähtiin molemmilla jaksoilla, mutta pelissä riitti tälläkin kertaa omia haasteitaan. Avausjakson viimeisessä vuoroparissa Pöytyän seitsemän juoksun johtoasema muuttui hetkessä tasatilanteeksi. Joukkue kuitenkin ”nousi kanveesista ” toisella jaksolla ja voitto, sekä kaksi sarjapistettä lähtivät Kymenlaaksosta Pöytyälle lukemin 1-0 (8-8, 4-6).

 

 Ensimmäisen jakson alussa kumpikin joukkue onnistui kertaalleen juoksunteossa, Pöytyän juoksu syntyi Aurora Frantsilan kolmospuolen puhkaisseella lyönnillä, jolla kotiin ehti Essi Ilmanen. Toisessa vuoroparissa vierailijat siirtyivät 1-4- johtoon yhden lyönnin siivittämänä, kun Siiri Riitamaa pamautti lyöntinsä kolmoskopparin yli ja pallo vieri kauas kentän ulkopuolelle, tuloksena oli Riitamaan uran ensimmäinen kunnari Ykköspesiksessä ja kaksi tavallista juoksua, tuojinaan Kaisa Pauna ja Frantsila. Pöytyän punavalkoisten ulkokenttä kykeni pitämään Haminan sisäpelin melko vahvasti pihdeissään aina viimeiseen vuoroon asti. Omassa sisäpelissään vierasjoukkue lisäsi kierroksia entisestään, kun kolmannessa vuorossa Frantsilan lyönti polttolinjaan oli haastava ja sen turvin Pauna pinkaisi kotipesään. Päätösvuoroparissa Pöytyä pystyi luomaan pitkän pyörityksen, jonka aikana nähtiin kolme juoksua. Homman starttasi Minttu Reunanen, jonka etupelaajan ylittänyt lyönti saatteli Terhi Värrin kotipesään. Petra Kaitosen polttolinjaan lyömä hermopallo toimi ja Pauna toi 1-7- juoksun kotiin. Seuraavaksi Veera Toikka onnistui kotiuttamaan Riitamaan kolmosrajaa pitkin menneellä lyönnillään. Tasoittavalle Pöytyä lähti siis tukevassa johtoasemassa, Hamina pystyi heti vuoron alkuun kuitenkin rakentamaan kärkietenijöillään ajotilanteen, josta tilannetta ratkomaan tullut lyöjä kiitti ja täräytti pallon kakkospuolelta läpi aina kenttää reunustaville valleille saakka. Tuloksena kunnari ja kolme tavallista juoksua. Tilanne aiheutti myös epäselvyyksiä, kun laittomalta vaikuttaneen läpilyönnin tulkittiin hipaisseen ulkopelaajan räpylää. Hamina sai tästä onnistumisesta hengen päälle ja rakenteli uuden ajolähdön, josta syntyi kaksi juoksua lisää takakentän läpilyönnillä, osin myös Pöytyän kopparien avustuksella ja lukemat kaventuivat 7-8:aan. Kotijoukkueen kiri täydentyi välilyöntiin, josta syntyi tasoitus. Pöytyä pystyi johdon sulamisesta huolimatta pysäyttämään haminalaisten rynnistyksen tasapeliksi.

 

 Jaksotauon jälkeen punavalkoiset lähtivät peliin pirteästi ja tekivät kolme nopeaa paloa. Omalla lyöntivuorollaan Pöytyä sai jälleen juonesta kiinni ja rakensi kärjestä tilanteen, josta Reunanen toimitti pallon kopparin eteen ja Pauna kipitti kotiin. Vierailijat pitivät ulkokentällä painetta ja lopulta Ilmasen lyönti kakkoskopparin yli kauas kaukaisuuteen räjäytti potin, kun tilastoihin kirjattiin ajokunnari eli kunnari ja kolme tavallista juoksua, tuojina Reunanen, Frantsila ja Kaitonen ja tilanne oli hetkessä 0-5.Toisessa vuoroparissa Hamina pystyi tekemään kaksi kaventavaa juoksua lyönneillä keskelle kenttää. Tasoittavalla Pöytyä iski jälleen, kun Ilmanen tälläsi illan toisen kunnarinsa, tällä kertaa tyhjään kenttään kovan maalyönnin sujahdettua takaa läpi. Vieraiden onnistumiset jäivät kuitenkin tähän. Kolmannessa vuorossa Hamina nousi kahden juoksun päähän. Tasoittavalla punavalkoiset pystyivät rakentamaan kotiutuspaikan, mutta tulosta ei tullut. Päätösvuoroparissa Pöytyä ei jättänyt kotijoukkueelle mahdollisuuksia, vaan teki voiton ratkaisseet palot ripeästi. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Essi Ilmanen ja Aurora Frantsila.

 

Pesisnaisten kausi jatkuu sunnuntaina 4.7. Jalasjärvellä. Seuraava kotiottelu pelataan Kumilan Kymppi-Katto Areenalla sunnuntaina 18.7.

 

-          Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi