PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

29.7. Janakkala - PöU  0-2 (1-10, 1-6)

 Pöytyän naisten Ykköspesisjoukkueen puolentoista viikon pelitauko päättyi torstaina, kun vuorossa oli vierasottelu etelälohkon toiseksi viimeisenä olevaa Janakkalan Janaa vastaan. Pöytyä sai peliin hyvän startin ja teki juoksuja tasaisesti läpi kamppailun ja ulkopeli pystyi pitämään kotijoukkueen onnistumiset vähissä. Pöytyän punavalkoiset nappasivat Janakkalasta lopulta selkeän voiton lukemin 0-2 (1-10, 1-6). Täydet kolme sarjapistettä puolestaan nostivat Pöytyän tasaisen etelälohkon piikkipaikalle, kun runkosarjaa on pelaamatta vielä viisi ottelua.

Kamppailun avausvuorossa vieraat pystyivät tekemään kaksi juoksua, joista molemmat syntyivät vapaataipaleella Janakkalan lukkarin tuskaillessa väärien syöttöjen kanssa. Juoksut kotipesään toivat Terhi Värri ja Kaisa Pauna. Tasoittavalla kotijoukkue pystyi loihtimaan painetta ulkokentälle, mutta Pöytyä kykeni selvittämään sen kunnialla ja Janakkala jäi ilman täysosumia. Toisessa vuorossa punavalkoiset pyörittivät peliä sujuvasti kärjellään ja tekivät kolme juoksua lisää. Numerot muuttuivat 0-3:een, kun Petra Kaitonen kiskaisi lyöntinsä kakkosrajasta läpi ja Pauna spurttasi kotiin. Sama lyöjä onnistui kotiutuksessa toistamiseen, kun lyönti meni aivan takarajalle ja Minttu Reunanen hyödynsi sen juoksun arvoisesti. Vilja Aholan lyömä hermopallo polttolinjaan täydensi vuoron juoksusaldon, kun Lina Olenius riensi kotiin. Tasoittavalla Janakkala avasi juoksutilinsä, kun kolmospuolen lyönti tuotti tulosta. Kolmannessa vuorossa Pöytyä onnistui jälleen kahdesti juoksunteossa. Ensimmäinen juoksu syntyi Aholan siskosten yhteistyöllä, kun Venla sivalsi pallon kakkosjatkeelle ja Vilja pinkaisi kotipesään. Seuraava juoksu nähtiin, kun Oleniuksen lyönti upposi puolestaan kolmosjatkeelle ja Värri riensi sen turvin kotiin. Tasoittavalla ulkokenttä pysäytti Janakkalan yritykset ripeästi. Päätösvuoropari aloitettiin Pöytyän osalta komeasti kunnarilla tyhjään kenttään, kun Värri riuhtaisi pallon kakkospuolelta läpi pusikkoon asti. Kunnarin jälkeen vieraat täyttelivät pesät ajolähtöön, josta Reunanen pääsi kurittamaan kotijoukkueen kolmospuolta ja tuloksena oli kaksi juoksua, jotka kotipesään toivat Värri ja Siiri Riitamaa. Lisää juoksuja ei yrityksistä huolimatta enää nähty. Tasoittavalla Pöytyä piti pelinsä kasassa, eikä antanut Janakkalalle mahdollisuuksia.


Jaksotauon jälkeen Pöytyä siirtyi nopeasti 0-2-johtoon, kun ensin Reunasen lyönti keskelle kenttää riitti saattelemaan Värrin kotiin ja hetkeä myöhemmin Vilja Aholan lyönti meni kakkoskopparin eteen ja Sanni Kyläpekka kiiruhti kotiin. Kahdessa seuraavassa vuorossa Pöytyä pelasi todella tehokasta ulkopeliä, joka ei jättänyt kotijoukkueelle mahdollisuuksia. Omissa sisävuoroissaan punavalkoiset takoivat neljä juoksua lisää. Ensin Reunanen onnistui jälleen kotiuttamaan ajolähtötilanteesta Värrin. Painostuksen jatkuessa Oleniuksen kolmospuolen lyönti yllätti ulkokentän ja kotipesään sen turvin ehtivät Pauna ja Kyläpekka. Pöytyän juoksu 0-6:een näki päivänvalon Kaitosen kakkospuolen lyönnillä ja kotiin kirmasi Reunanen. Päätösvuorossa Janakkala sai juoksutilinsä auki myös toisella jaksolla kolmospesän tuntumaan suunnatulla lyönnillä. Onnistuminen jäi kuitenkin kotijoukkueen ainoaksi, kun Pöytyä selvitti Janakkalan loppurynnistyksen. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Terhi Värri ja Lina Olenius.


Pöytyän naisten ottelut jatkuvat kotipelien tuplalla, kun tiistaina 3.8. kello 18.00 Janakkala vierailee vuorostaan Kumilassa. Heti perään keskiviikkona 4.8. kello 18.00. Kumilan Kymppi-Katto Areenalla nähdään kärkikamppailu, kun etelälohkossa kolmantena oleva Jalasjärven Jalas saapuu Pöytyälle.


-          Jere Hellsten

Kuvat: Juuso Koro @juusokuvaa ja lisää hienoja ottelukuvia: juusokoro.fi 

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi