PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

29.8. Kajaani-PöU 2-1k (5-2, 0-6, 2-2s, 2-1k)

Pöytyän ja Kajaanin tiukka välieräsarja jatkui heti sunnuntaina Kainuussa. Avauskohtaamisen voittanut Pöytyä lähti kamppailuun metsästämään sarjan ratkaisevaa voittoa ja paikkaa Superpesiskarsinnoissa. Joukkueiden toinen mittelö oli hurjaa vääntöä ja ratkaisu haettiin lopulta pitkän kaavan kautta kotiutuslyöntikilpailusta. Kajaani korjasi tehokkaammilla kotiutuksilla ensimmäisen jakson nimiinsä Pöytyän sisäpelin takkuillessa. Toisella jaksolla Pöytyä sai lyöntipelinsä kulkemaan voittoisasti ja pystyi pitämään ulkopelissä kotijoukkueen nollilla. Supervuorossa onnistumisia nähtiin runsaasti ja tasaisesti molemmin puolin. Kotiutuslyöntikisassa tasainen taisto kääntyi lopulta Kajaanin hyväksi jaksoin 2-1 (5-2, 0-6, 2-2,2-1). Tämä tarkoittaa sitä , että Kajaani tasoitti otteluvoitot 1-1:een ja ottelusarjan voitto ratkeaa keskiviikkona Kumilan Kymppi- Katto Areenalla isojen panosten pelissä.

Ensimmäisen jakson avausvuoroparissa Pöytyä jatkoi lauantain ottelusta tuttua tiukkaa linjaa, eikä Kajaanille tilaisuuksia auennut. Sisäpelissä punavalkoisilla oli omat paikkansa, mutta juoksuja ei nähty. Seuraavassa vuoroparissa kumpikin joukkue onnistui kahdesti juoksunteossa. Kajaanin ensimmäinen juoksu syntyi kunnarilla, kun lyönti yllätti kakkoskopparin. Hetkeä myöhemmin syntyi toinen juoksu etupelaajan ylittäneellä lyönnillä. Tasoittavalla Pöytyä oli haastavassa tilanteessa kahden nopean palon jälkeen, mutta vieraat avasivat juoksutilinsä Petra Kaitosen kotiutettua Terhi Värrin pussinpohjalyönnillä. Viimeisenä lyöjänä Vilja Ahola saatteli välilyönnillä Minttu Reunasen kotipesään ja lukemat tasoittuivat 2-2:een.Kolmannessa vuorossa Kajaani siirtyi jälleen johtoon, kun kotiutuslyönti ei tarrannut räpylöihin polttolinjassa. Pöytyällä oli omassa lyöntivuorossaan pari kotiutuspaikkaa, mutta vieraat eivät päässeet juhlimaan.  Päätösvuoroparin kotijoukkue aloitti jälleen kunnarilla tyhjään kenttään, kun lyönti karkasi kakkosjatkeelta maisemiin. Kajaani sai tämän jälkeen luotua pienen painostuksen, muutaman yrityksen Pöytyä vielä kykeni selvittämään, mutta Kajaani iski lopulta 5-2-juoksun välilyönnin turvin. Pöytyän hyökkäys omalla tasoittavallaan jäi vaisuksi.

Toiselle jaksolle kentälle saapui suututettu pöytyäläisjoukkue, joka rakensi välittömästi kärjestä palottoman ajolähdön. Juoksuhanat rävähtivät auki Aurora Frantsilan taiteiltua näpäytyksellään Värrin kotiin. Seuraavaksi punavalkoiset saivat juhlia kahta juoksua, kun Kaitosen lyönti upposi väliin ja aiheutti hankaluuksia Kajaanin koppariosastolle. Tasoittavalla vieraat pelasivat terävää ulkopeliä ja kainuulaiset jäivät ilman onnistumisia. Pöytyän sisäpelin raju rynnistys jatkui myös toisessa vuorossa, kun joukkue siirtyi jo 0-6-johtoon. Juoksutehtailu starttasi Reunasen kakkospuolen lyönnillä, jolla kotiin tikkasi Värri. Tulitus jatkui Essi Ilmasen iskettyä pallon kakkoskopparin eteen ja sen siivittämänä Kyläpekka kiiruhti kotiin. Seuraavaksi kotiutustilanne rakentui kakkoskärjestä ja se huipentui Heidi Riikosen välilyöntiin, jona avustuksella Pinja Rouhiainen kirmasi kotiin. Toisen jakson loppupuolisko mentiin ilman juoksuja, etenkin Pöytyän ulkopeli suoritti vakuuttavasti ja kotijoukkue jäi paikoin aseettomaksi tiukan puolustuksen edessä.

Supervuoron Pöytyä aloitti sisävuorolla, jonka alku ei paljoa luvannut, kun taululle ilmestyi nopeasti kaksi paloa. Punavalkoinen ryhmä osoitti kuitenkin sitkeytensä ja väänsi väkisin kotiutuspaikat, jotka käytettiin hyväksi Kyläpekan karattua kotiin Frantsilan korkean lyönnin upottua kenttään. Pöytyä nappasi Superissa kahden juoksun etumatkan, kun Ilmanen tälläsi lyöntinsä kakkospuolelle ja kotipesään sai pinkoa Reunanen. Kajaani pystyi omalla tasoittavallaan rakentamaan ajolähtötilanteen tiukkojen pesäkilpojen jälkeen. Ajolähdöstä syntyi myös 1-2- kavennus kotiutuksen läpäistyä polttolinjan. Painostus jatkui ja pian numerot muuttuivat 2-2:een kakkospuolen lyönnillä. Kajaani haki vielä ottelun voittojuoksua, mutta Pöytyän ulkokenttä selvitti tilanteen kuitenkin ilman lisäjuoksuja.

Ottelun voittaja ratkaistiin lopulta jännittävässä kotiutuslyöntikisassa, jonka Pöytyä aloitti jälleen sisävuorolla. Punavalkoiselle vierasjoukkueelle merkittiin viidestä kotiutusparista vain yksi juoksu, kun Reunasen kopparin eteen mennyt sivallus toi Paunan kotiin. Loput Pöytyän kotiutusyritykset jäivät hieman piippuun ulkopelin selvitettyä ne. Kajaani ratkaisi ottelun voiton heti kahdella ensimmäisellä parivaljakolla, kun tehokkaat välilyönnit siivittivät etenijät kotipesään. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Sanni Kyläpekka ja Terhi Värri.

Välieräsarja ratkaistaan keskiviikkona 1.9. kello 17.00 Kumilan Kymppi- Katto Areenalla. Ottelun panos on selvä, voittaja etenee Superpesiskarsintoihin ja häviäjän kausi päättyy siihen. Upeasti läpi kauden pelannut Pöytyä tarvitsee keskiviikon taistelussa tukea myös kannustavalta kotiyleisöltä.

 

-          Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi