PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

3.6. PöU - Hamina 2-0 (4-3, 3-1)

Pöytyän naisten ykköspesisjoukkueen sarjakausi polkaistiin käyntiin torstai-illalla, kun aurinkoiselle Kumilan Kymppi-Katto Areenalle saatiin vieraaksi Haminan Palloilijat. Ottelusta oli lupa odottaa tasaista vääntöä, sillä kumpaakin joukkuetta on ennakkoon kaavailtu etelälohkon kärkipäähän. Kamppailusta tulikin ennakoidun tiukka, Pöytyä onnistui pitämään pelin kuitenkin hallussaan ja nappasi avauspelistä täydet kolme pistettä 2-0 – voitolla  (4-3, 3-1).

Kotijoukkue aloitti ottelun terävällä ulkopelillä, kun se nollasi haminalaisten juoksuyritykset kahdessa ensimmäisessä vuorossa tylysti. Omalla sisävuorollaan Pöytyän punavalkoiset saivat pelinsä pyörimään ja onnistuivat kummassakin vuorossa kertaalleen juoksunteossa, ensin Sylvi Pellonperän lyönti meni polttolinjasta läpi aina kopparille saakka ja Terhi Värri toi juoksun kotipesään. Lukemat muuttuivat puolestaan 2-0:aan, kun Lina Oleniuksen polttolinjaan lyömä hermopallo toimi ja Värri sai jälleen sännätä kotipesään. Kolmannessa vuoroparissa vierailijat nousivat tasoihin 2-2:een, kun kotiutuslyönnit tipahtivat kopparien eteen. Pöytyä pystyi kuitenkin omalla tasoittavallaan rakentamaan tilanteita ja vastasi haminalaisille samalla mitalla. Heidi Riikosen lyönti meni juuri sopivasti kakkoskopparin eteen ja Pellonperä kipitti 3-2-juoksun kotiin. Hetkeä myöhemmin Siiri Riitamaan lyönti upposi komeasti väliin ja Olenius kiiruhti kotijoukkueelle jakson neljännen juoksun. Päätösvuoroparissa Hamina kipusi vielä juoksun päähän kakkospuolen puhkoneen lyönnin turvin, muuten Pöytyän ulkopeli pystyi jättämään vieraiden lyöntipelin melko aseettomaksi.

Toisella jaksolla ensimmäistä täysosumaa saatiin odottaa toiseen vuoropariin, jossa Aurora Frantsilan polttolinjaan suunnattu lyönti riitti kotiuttamaan etenijän ja Pöytyä siirtyi 1-0- johtoon. Jatkoa seurasi vielä samassa vuorossa, kun Vilja Aholan painava lyönti pomppasi kakkoskopparin ulottumattomiin ja Minttu Reunanen kirmasi kotiin. Toisella jaksolla Pöytyän sisäpelaamista leimasivat myös erikoiset virheet, joista syntyi useita paloja. Joukkueen ulkopeli puolestaan oli lukkari Veera Toikan johtamana varsin pitävää. Vierasjoukkueen jakson ainoa juoksu syntyi kolmannessa vuorossa, kun lyönti tuotti vaikeuksia polttolinjassa. Päätösnumerot 3-1:een syntyivät viimeisessä vuoroparissa, kun Reunanen tälläsi pallon kolmoskopparin eteen ja Värri porhalsi kotiin. Hamina sai omalla tasoittavallaan rakennettua vielä tilanteen, mutta punavalkoisten ulkopeli selvitti sen mallikkaasti. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Lina Olenius ja Vilja Ahola.

-          Jere Hellsten

 

 

Kuvat: Paula Pellonperä

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi