PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

3.8. PöU - Janakkala  2-0 (11-1, 3-2)

Naisten Ykköspesis jatkui Pöytyän osalta Kumilassa tiistai-iltana, kun punavalkoiset saivat vieraakseen viime viikon tappiolle revanssia hakeneen Janakkalan Janan. Pöytyä iski heti alkumetreillä vieraille tylysti luun kurkkuun ja rallatteli sen siivittämänä avausjakson selvään voittoon. Toisella jaksolla kotijoukkueen peli oli nihkeää ja Janakkala taisteli voitosta tosissaan loppuun asti, mutta Pöytyä pystyi vääntämään jaksovoiton itselleen ja kuittasi kolmen pisteen voiton numeroin 2-0 (11-1, 3-2).

Pöytyä aloitti ottelun sisävuorolla ja pystyi rakentamaan heti kärjestä ajolähtötilanteen, josta käynnistyi huima käytännössä avausjakson ratkaissut pyöritys ja peräkkäisiä onnistumisia nähtiin liukuhihnalta. Kotiyleisö pääsi vuoron aikana juhlimaan juoksua peräti seitsemän kertaa. Ensimmäinen täysosuma syntyi, kun Minttu Reunasen lyönti pomppi sopivasti polttolinjassa ja Terhi Värri porhalsi kotiin. Heti perään Reunanen toimitti pallon kopparin eteen ja Kaisa Pauna ehti kolmoselta kotiin. Seuraavasta ajolähdöstä Petra Kaitonen pamautti läpilyönnin kakkospuolelta ja kotiin kipittivät Sanni Kyläpekka ja Reunanen. Tulostaululla lukemat vaihtuivat 5-0:aan Essi Ilmasen onnistuttua kotiuttamaan Lina Oleniuksen. Vilja Ahola iski pallon kolmospuolelle väliin ja Kaitonen riensi kotiin. Hetkeä myöhemmin Pinja Rouhiainen sijoitti lyöntinsä samaan paikkaan ja Venla Ahola kipaisi kotipesään. Tasoittavalla Janakkala ei yrityksistä huolimatta avannut juoksutiliään. Toinen vuoropari mentiin kummankin joukkueen osalta ilman juoksuja. Kolmannessa vuorossa Pöytyä onnistui kertaalleen juoksunteossa, kun Janakkala jäi edelleen nollille. Pöytyän punavalkoiset tekivät viimeisessä sisävuorossaan vielä kolme lisäjuoksua. Ensin Kyläpekka iski maalyöntinsä aina kakkoskopparille saakka ja Värri kirmasi kotiin. Pöytyä sai kympin täyteen, kun Oleniuksen lyönti polttolinjaan oli Paunalle riittävä. Avausjakson Pöytyän juoksusaldo täydentyi Vilja Aholan lyönnillä takakentälle ja sen turvin Kaitonen viiletti kakkospesältä yhtä kyytiä kotipesään saakka. Tasoittavalla myös vierasjoukkue sai kuparisensa rikki välilyönnillä, mutta se oli laiha lohtu punavalkoisten viedessä voiton selvällä marginaalilla.

Toiselle jaksolle meininki kentällä muuttui. Ensimmäisessä vuorossa Janakkala sai luotua kotiutuspaikkoja ja siirtyikin 0-1-johtoon kolmospesälle suunnatulla lyönnillä. Tasoittavalla Pöytyä vastasi samalla mitalla, kun heti kärkeen Reunanen kotiutti Värrin, mutta täysosuman jälkeen kotijoukkueen sisäpeli yskähteli pahasti. Toisessa vuorossa Pöytyän ulkopeli pystyi pitämään vieraat tehokkaasti nollilla ja omalla sisävuorolla joukkue siirtyi 2-1-johtoon Kaitosen kotiutuslyönnin mentyä aina kakkoskopparille saakka ja Kyläpekka syöksähti kotipesään. Sisäpelin pyöriminen oli kuitenkin tukkoista ja kaukana siitä, mitä ottelun alussa nähtiin. Kolmannessa vuoroparissa Janakkala sai painostuksen päälle ja nousi tasoihin 2-2:een, kun lyönti tuotti ongelmia polttolinjassa. Tasoittavalla punavalkoinen kotijoukkue punnersi takaisin johtoon Reunasen tällättyä pallon kolmospuolelle väliin ja Värri toi juoksun kotiin. Tukkoisuus tilanteenrakentelussa jatkui edelleen, eikä lisäjuoksuja nähty. Päätösvuoroparissa Pöytyän ulkokenttä ei antanut Janakkalalle mahdollisuuksia, vaan kiri katkaistiin alkumetreille, eivätkä vierailijat saaneet etenijää edes kolmospesälle saakka ja kotivoitto oli selvä asia. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Terhi Värri ja Veera Toikka.

Pöytyän naisten pelit jatkuvat heti keskiviikkona 4.8. kello 18.00. Kumilan Kymppi-Katto Areenalla nähdään kärkikamppailu, kun etelälohkossa kolmantena oleva Jalasjärven Jalas saapuu Pöytyälle.


-          Jere Hellsten

Kuvat: Timo Kesti

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi