PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

4.7. Jalas - PöU 1-0 (8-8, 6-4)

 Pöytyän naisten Ykköspesisjoukkue matkasi sunnuntaina viikon toiseen vierasotteluunsa, tällä kertaa vastassa oli etelälohkon kärkinelikkoon kuuluva Jalasjärven Jalas. Etelä-Pohjanmaan hellesäässä kentällä nähtiin jälleen paljon juoksuja kummaltakin joukkueelta. Pöytyän sisäpeli toimi kamppailussa hyvin, mutta ulkopelissä sattui liikaa virheitä, jotka lopulta varmistivat ottelun voiton Jalasjärvelle tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 1-0 (8-8, 6-4). Tappion myötä Pöytyä tipahti sarjataulukossa toiselle sijalle, kun runkosarja on punavalkoisten osalta puolivälissä.

 Ottelun ensimmäiset juoksut nähtiin toisessa vuoroparissa ja niistä vastasi Pöytyä. Petra Kaitonen toimitti lyöntinsä polttolinjaan ja se oli riittävä Kaisa Paunalle, joka porhalsi avausjuoksun kotipesään. Vierailijoiden toisesta täysosumasta vastasi Heidi Riikonen, jonka takakentän sivallus yllätti kolmoskopparin ja pallo painui takaa läpi, lyöjän kiertäessä kunnarin tyhjään kenttään. Tasoittavalla myös Jalasjärvi pystyi tekemään kaksi juoksua saman pelaajan lyötyä ensin polttolinjaan ja sen jälkeen takakentälle. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä meni 2-5- johtoon, kun Aurora Frantsila tinttasi komean lyönnin kolmospesän tienoilta läpi ja pallo vieri kauas nurmikolle. Saaliina oli ottelun toinen pöytyäläiskunnari ja kaksi tavallista juoksua, jotka toivat Pauna ja Minttu Reunanen. Tasoittavalla kotijoukkue pystyi kirimään itsensä juoksun päähän, kun ensin pallo lyötiin kolmoskopparin eteen, eikä lukkari saanut kotipesässä polttoheittoa kiinni. Kavennus 4-5:een syntyi eriskummallisten vaiheiden jälkeen, sillä etenijä porhalsi kotiin suoraan kakkospesältä ulkokentän peruutellessa ja varmistellessa viimeisen lyöjän viimeistä lyöntiä. Päätösvuoroparissa Pöytyä pystyi jälleen kasvattamaan johtoaan. Ajotilanteessa Kaitonen taiteli näppilyönnin ykkösrajaan ja Pauna riensi kotipesään. Pyöritys jatkui ja oli Frantsilan vuoro onnistua kotiuttamaan Essi Ilmanen kolmospuolen lyönnillä. Seuraavassa hetkessä numerot tulostaululla muuttuivat 4-8:aan Reunasen karattua kotipesään harhaheitolla. Jalasjärvi nousi lopulta jälleen tasoihin. Vuoron ensimmäinen juoksu nähtiin, kun etenijä karkasi koppilyönnin tiputuksella kolmoselta kotiin. Kaksi seuraavaa kotiutusta pomppivat puolestaan ilkeästi ulkokentän räpylöissä. Tasoitus ja samalla jakson loppulukemat 8-8:aan syntyivät, kun heitto meni kolmospesältä harhaan ja etenijä hyödynsi tämän.

 Toisen jakson avausvuoroparissa ei juoksuja nähty, mutta seuraavassa molemmat joukkueet onnistuivat kolmesti juoksunteossa. Jalasjärvi sai aikaan myös yhden kunnarin tyhjään kenttään kakkosrajapuhkaisulla. Kahdessa muussa juoksussa kotiutuslyönnit myös hieman kimpoilivat pöytyäläisten räpylöistä. Tasoittavalla punavalkoisten peli lähti räväkästi käyntiin, kun Ilmanen kuritti kolmoskopparia, jonka yli pallo pomppasi ja Ilmanen kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Frantsila puolestaan kotiutti kunnarintekijän kolmospuolen välilyönnillä. Tasoitusjuoksu 3-3:een nähtiin, kun kakkoskärjen rakentamasta ajolähdöstä Terhi Värri painoi pallon polttolinjaan ja Siiri Riitamaa riensi riittävästi kotipesään. Kolmannessa vuorossa Pöytyä pystyi pitämään Jalasjärven nollilla ja tekemään itse yhden juoksun Kaitosen välilyönnin kotiutettua Paunan. Päätösvuoroparissa kotijoukkue hyökkäsi rajusti ja rakensi ajolähdön, josta se rankaisi armotta lyönnin mentyä kakkosrajasta läpi ja polttoheiton karattua pahasti kotipesästä ohi, tuloksena kaksi juoksua ja Jalasjärvi 5-4-johtoon. Kotijoukkue sai pidettyä paineen ulkokentällä ja iski vielä kertaalleen. Pöytyä lähti omalla sisävuorollaan vimmatusti hakemaan tasoitusjuoksuja, mutta yritykset jäivät piippuun ja tulosta ei tullut. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Aurora Frantsila ja Heidi Riikonen.

 Pöytyän naisten kausi jatkuu sunnuntaina 11.7. Jyväskylässä. Seuraava kotiottelu Kumilan Kymppi-Katto Areenalla pelataan sunnuntaina 18.7. kello 13.00, tuolloin vastassa on myös Jyväskylän Kirittäret 2.

 

-          Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi