PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

9.6. Räpsä - PöU 0-2 (1-9, 0-9)

Pöytyän naisten Ykköspesisjoukkueen ottelut jatkuivat keskiviikkona, kun se matkusti Hämeenkyrön Räpsän vieraaksi. Peli oli heti alkuhetkistä lähtien pöytyäläisten vahvaa hallintaa, eivätkä vierailijat jättäneet kotijoukkueelle juurikaan mahdollisuuksia, vaan hakivat tylysti täydet kolme sarjapistettä lukemin 0-2 (1-9, 0-9).

Pöytyän punavalkoiset painoivat kaasun pohjaan heti ensimmäisessä sisävuorossa, jossa syntyi kolme juoksua. Ensimmäinen täysosuma nähtiin, kun Minttu Reunasen lyönti meni sopivasti väliin ja sen turvin Terhi Värri ehti kotipesään. Painostus jatkui ja numerot muuttuivat 0-2:een, kun Petra Kaitonen sivalsi pallon polttolinjaan ja Kaisa Pauna riensi kotiin. Vuoron lopulla Aurora Frantsila puolestaan puhkaisi lyönnillään kolmospuolen ja Sanni Kyläpekka toi juoksun kotipesään. Tasoittavalla vuorolla Hämeenkyrö rakenteli jakson ainoat kolmostilanteensa ja pystyikin kaventamaan 1-3:een kotiutuslyönnin mentyä kolmoskopparin eteen. Avausvuoron tilanteiden jälkeen Pöytyän ulkokenttä pystyi hyydyttämään ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen sisäpelin lähes täydellisesti. Toisessa vuorossa Pöytyä onnistui kertaalleen juoksunteossa, kun Paunan lyönti karkasi takakentältä läpi ja Värri kipitti kotiin. Kolmannessa sisävuorossa jälleen rävähti, kun Pöytyän punavalkoiset takoivat tulostaululle neljä juoksua lisää. Reunasen painava lyönti pääsi yllättämään Hämeenkyrön kopparit ja sen avustuksella Värri ja Kyläpekkka ehtivät kotiin. Tulitus jatkui, kun Värri onnistui kotiuttamaan Frantsilan ja vain hetkeä myöhemmin edellisen juoksun lyöjä sai jälleen kirmata kotiin Reunasen toimitettua pelivälineen polttolinjaan. Ensimmäisen jakson päätöslukemat 1-9:ään sinetöitiin neljännessä vuorossa, kun Venla Aholan kolmospuolen lyönti saatteli Värrin viidennen kerran kotipesään.

Jaksotauko ei joukkueiden välisiä voimasuhteita juurikaan muuttanut. Hämeenkyröllä oli edelleen vaikeuksia tilanteiden rakentelussa, kun taas Pöytyän punavalkoiset järjestelivät tilanteita ja naputtelivat juoksuja taululle. Ensimmäisessä vuorossa Pöytyä onnistui kahdesti, ensin Reunanen kotiutti Kyläpekan hidastetulla lyönnillä ja seuraavaksi Siiri Riitamaa toi juoksun vapaataipaleella. Toisessa vuoroparissa vierasjoukkue paukutti jälleen neljä täysosumaa. Juoksukimaran aloitti Sylvi Pellonperän lyönti kopparin eteen, jonka siivittämänä Kyläpekka porhalsi kotiin. Venla Ahola sijoitti lyöntinsä myös kopparien eteen kotiuttaen Pellonperän. Kaksi seuraavaa juoksua syntyivät läpilyönneillä, kun ensin Vilja Ahola tykitti lyöntinsä kakkospuolen takakulmaan ja perään Veera Toikka löysi tilaa kakkosrajasta, juoksut kotiin toivat Reunanen ja Kaitonen. Pöytyäläisten raju pyöritys jatkui kolmannessa vuorossa. Kaitonen onnistui kotiutuksessa kahdesti, ensin välilyönti saatteli Värrin kotipesään ja takakentän läpäissyt lyönti avitti Pellonperän kotipesään. Lukemat vaihtuivat 0-9:ään, kun Frantsilan ykkösrajanäppi riitti tuomaan Vilja Aholan kotiin. Päätösvuoroparissa Pöytyän ulkokenttä onnistui vielä pitämään kotijoukkueen ilman juoksua toisella jaksolla. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Hämeenkyrön kasvatit Aurora Frantsila ja Vilja Ahola.

Pöytyän naisten seuraava ottelu pelataan lauantaina 12.6. kello 16.00, kun Kumilan Kymppi-Katto Areenalle vieraaksi saapuu Kankaanpään Mailajuniorit.

-          Jere Hellsten

 

 

Kuvat:  Juuso Koro @juusokuvaa

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi