PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

27.4. PöU - Pesäkarhut 0-2 (1-4, 1-2)

 

Ensimmäisen Superpesiskautensa alkua odotteleva Pöytyän naisjoukkue starttasi ulkokauden harjoituspelinsä keskiviikkona Kumilassa. Vastustaja oli kovin mahdollinen, kun koleassa kevätkelissä vastapuolelle marssi hallitseva suomenmestarijoukkue Porin Pesäkarhut. Kauden alkuvaiheet ja haastavat olosuhteet saattoivat tehdä sen, että molempien joukkueiden peli haki vielä uomiaan. Pöytyä pystyi ajoittain tökkineestä sisäpelistä huolimatta haastamaan lähes parhaalla kokoonpanolla operoinutta porilaisjoukkuetta loppuun saakka. Vieraiden kokemus ja rutiini kuitenkin veivät pidemmän korren ja Pesäkarhut kuittasivat voiton jaksoin 0-2 (1-4, 1-2).

 

Ottelun avausvuoroparissa vierailijoilla oli vaikeuksia saada lyöntipeliään pyörimään ja Pöytyän ulkopeli kiitti tästä, eikä joukkue päästänyt etenijöitä edes kakkospesälle. Tasoittavalla myös Pöytyän punavalkoisilla oli haasteita tilanteen rakentelussa, mutta lopulta kotijoukkue sai nikkaroitua kotiutuspaikan. Tämän mahdollisuuden hyödynsi Maria Sveholm, jonka kiskaisu yllätti porilaisten takakentän ja Essi Ilmanen riensi Pöytyän 1-0-johtoon. Toisessa vuorossa Pesäkarhut pääsi kertaalleen yrittämään kotiutusta, mutta punavalkoisten ulkokenttä torppasi juoksuaikeet. Tasoittavalla kotijoukkueen oma lyöntipeli jäi pahasti piippuun, eikä tilanteita syntynyt. Hallitseva suomenmestari antoi kolmannessa vuoroparissa osoituksen voimastaan, kun se sai pelinsä pyörimään ja takoi kolme juoksua tulostaululle. Pöytyän sisäpeli oli edelleen kohmeessa ja kiriyritykset tyrehtyivät laittomiin lyönteihin. Päätösvuorossa porilaiset tekivät yhden juoksun lyönnillä koppareiden eteen.

 

Toisen jakson alkuhetkillä Pöytyä sai pelistä paremmin otetta ja kotiutuspaikkojakin avautui, mutta niistä ei vielä juoksuja syntynyt. Pesäkarhut pystyi loihtimaan tilanteen päälle kärkietenijöillään ja siirtyi 0-1-johtoon. Toisessa vuoroparissa Pöytyän punavalkoisten piristyneet otteet toivat mukanaan jälleen pari kotiutusmahdollisuutta, mutta täysosumat jäivät vielä odottamaan itseään. Ulkopelissä Pöytyä pystyi kylmästi nollaamaan vieraiden painostuksen. Kotijoukkueen yritys palkittiin seuraavassa lyöntivuorossa, kun kakkoskärki rakenteli ajolähtötilanteen päälle ja Sveholm tinttasi pallon kakkospuolelle väliin Siiri Leppäsen kirmatessa 1-1- tasoituksen kotipesään. Enempää onnistumisia vuoro ei kotiyleisön harmiksi enää tarjoillut. Porilaiset ottivat johtoaseman takaisin omalla tasoittavallaan, kun kotiutuslyönti pomppi polttolinjassa. Pöytyä haki päätösvuorossaan vielä vimmatusti onnistumisia ja saikin luotua ajolähdön, mutta kotiutusyritys päättyi täpärään paloon ja jaksovoitto meni niukasti Poriin.

 

  • Jere Hellsten

 

Kuvat: Sami Ala-Kleme

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi