PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

12.6. PöU - Roihu 2-1 (4-5, 4-1, 3-3s, 3-2k)

Naisten Superpesiksessä Pöytyän yhdeksän ottelua kestänyt avausvoiton metsästys tuli sunnuntaina päätökseen, kun joukkue kaatoi kotikentällään Kumilassa sarjassa seitsemäntenä majailevan Helsingin Roihuttaret kotiutuslyöntikisan jälkeen 2-1 (4-5, 4-1, 3-3, 3-2). Pöytyä nappasi voitosta kaksi sarjapistettä, mutta on edelleen sarjataulukon viimeisenä tasapisteissä Kempeleen kanssa. Ottelun kulku oli vuoristorataa, jossa mutkia ja käänteitä piisasi kolmen ja puolen tunnin edestä. Avausjaksolla Pöytyä kompastui pitkälti toiseen vuoropariin, jossa Roihu repäisi karkumatkan, eikä kotijoukkue yrityksistä huolimatta pystynyt kuromaan sitä kiinni. Jaksotauon jälkeen Pöytyä otti kamppailusta selkeän otteen, eikä antanut pääkaupunkilaisille mahdollisuuksia. Hyvä fiilis kantoi myös supervuorossa, jossa punavalkoiset ottivat nappistartin kolmella täysosumalla, mutta Roihu ei vielä taipunut. Kotiutuslyönneissä Pöytyän kantti piti ja johto riitti loppuun asti, vaikka Roihu pääsi jälleen lähelle. Kotijoukkueen parhaana palkittu Minttu Reunanen kiitteli vuolaasti 348 hengen kotiyleisöä.

-          Oli hauskaa pelata ja kivaa, kun yleisö kannusti meitä. Voittaminen tuntuu loistavalta ja upealta, totesi Reunanen leveä hymy kasvoillaan.

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä oli helpottunut voiton jälkeen.

-          Ekan jakson toinen ulkovuoro oli meiltä heikointa tällä kaudella, mutta hieno nousu sen jälkeen. Ei päästy siinä tasoihin, mutta ilme saatiin pidettyä toisella jaksolla ja pelattiin hyvää ulkopeliä. Supervuorossa tikkari vietiin edestä hienolla lyönnillä. Henkisesti kuitenkin tärkeä voitto ja apina pois hartioilta, Mäkelä summasi.

Ensimmäisellä jaksolla Pöytyä meni heti alkumetreillä 1-0- johtoon, kun Petra Kaitosen välilyönnillä Sanni Kyläpekka spurttasi kotiin. Toinen vuoropari oli kotijoukkueelle synkkä Roihun myllyttäessä pitkään omaa sisävuoroaan. Helsinkiläisillä tuntui onnistuvan kaikki, kun taas Pöytyän punavalkoisilla lyönnit kimpoilivat ja pomppivat pahasti räpylöissä. Vuoron päätteeksi taululla olivat vieraiden johtolukemat 1-4.Pöytyä onnistui kolmannessa vuorossa kipuamaan jo juoksun päähän 3-4:ään Kaisa Viitalan johtaman kakkoskärjen iskettyä kaksi täysosumaa, juoksut kotiin toivat Pöytyän kakkospalkittu Viitala ja Anna Hemmilä. Päätösvuoroparissa Roihu teki yhden juoksun lisää. Kotijoukkue kiri omalla sisävuorollaan taas iskuetäisyydelle Veera Tyynelän lyönnin siivitettyä Kyläpekan kotipesään turvaan. Pöytyä haki vielä vimmatusti tasoitusta, mutta sitä ei kuitenkaan nähty


Toisella jaksolla Pöytyä oli ulkopelissään tarkkana ja teki armotta paloja Roihun etenijöistä. Puolustuksen kulmakiviä olivat lukkari Tyynelä ja tulisia polttoheittoja kerta toisensa jälkeen viskonut Aurora Frantsila, joka huomioitiin urotöistään Lumoava- palkinnolla sekä valinnalla Ruutu- tähtipelaajaksi. Kotijoukkue siirtyi toisessa vuoroparissa 2-0-johtoon Minttu Reunanen kotiutti ensin Terhi Värrin välilyönnillä ja hetkeä myöhemmin Kaitonen saatteli Reunasen kotiin. Onnistuneen vuoron jälkeen Pöytyänkin sisäpelissä oli vaikeuksia, mutta neljännessä vuorossa Maria Sveholmin kaksi kotiutusta putkeen , tuojina häärivät Viitala ja Hemmilä avasivat jälleen tekemistä. Tasoittavalla Roihu avasi juoksutilinsä, mutta se ei kuitenkaan riittänyt.


 Supervuoron Pöytyä aloitti sisävuorolla, jossa joukkue sai heti kärjestä hurmoksen päälle, tämä hienojen lyöntien riemukulku tuotti kolme juoksua. Tykityksen starttasi Frantsila, joka junttasi pallon keskisaumasta koppareille asti ja Värri tikkasi juoksun kotiin. Seuraavaksi Kaitosen sivallus upposi kolmoskopparin eteen ja Kyläpekka riensi kotiin. Sveholm löysi puolestaan tilaa kakkosjatkeelta ja Reunanen toi lukemat 3-0:aan. Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt,  Roihu kampesi tasoihin 3-3:een osin myös Pöytyän ulkopelivirheiden avittamana.  ensimmäinen juoksu syntyi harhaheitolla ja helsinkiläisten kiri huipentui Riina Kallion kolmospuolen komeaan läpilyöntiin, jolla syntyi tasoittavat juoksut. Helsinkiläiset olivat lähellä jopa ratkaista ottelun, mutta Kyläpekan nopea pallon haku metsänreunasta esti aikeet.


Kotiutuslyöntikisassa Pöytyä iski Supervuoron tapaan kolme juoksua viidellä parilla, tällä kertaa pitkälti näpäytyksiä hyödyntäen. Onnistujina parit Reunanen - Kyläpekka, Tyynelä - Kaisa Pauna ja Sveholm - Rouhiainen. Helsinkiläiset eivät tähän aivan pystyneet vastaamaan.

Pöytyän naisten kausi jatkuu ensi viikonloppuna vieraspeleillä Lapuan Virkiää ja Kempeleen Kiriä vastaan Seuraava kotiottelu on vuorossa keskiviikkona 22.6 kello 18, kun vastaan asettuu jälleen Manse PP.

 

- Jere Hellsten

Kuva: Timo Kesti. Superpesiksen avausvoitto on tosiasia

Kuva: Timo Kesti. Hienosti jälleen pelannut Minttu Reunanen palkittiin Pöytyän parhaana

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi