PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

12.9. Vesattaret - PöU 0-2 (1-2, 3-6)

Naisten Superpesiskarsinnat Pöytyän ja Mynämäen välillä jatkuivat heti sunnuntaina kolmannella osaottelulla Mynämäellä. Pöytyän voitettua parivaljakon kaksi ensimmäistä kohtaamista, oli sillä voittamalla mahdollisuus varmistaa nousu Superpesikseen kaudelle 2022. Pöytyän punavalkoinen ylpeys tarrasi tilaisuuteensa eikä jättänyt mitään sattuman varaan, kun se kaatoi Mynämäen Vesattaret puhtaasti jaksoluvuin 0-2 (1-2, 3-6).

Ottelun ensimmäinen jakso oli molemmilta joukkueilta sisäpelillisesti nihkeämpää, mutta Pöytyä onnistui tekemään tarvittavan määrän juoksuja sekä puolusti johtoaan sitkeästi ulkopelissä. Toisella jaksolla Pöytyä tarjoili mynämäkeläisille ottelusarjan ratkaisseen tyrmäysiskun heti alkumetreillä, eivätkä Vesattaret siitä enää toipuneet, vaan Pöytyä marssi lopulta selkeään voittoon. Tämä tarkoittaa sitä, että Pöytyä voitti karsintasarjan suoraan 3-0-voitoin ja nousee seurahistoriansa ensimmäistä kertaa lajin pääsarjaan, Superpesikseen. Nousun myötä palkinnon sai myös koko seuran tekemä pitkäjänteinen työ pöytyäläisen pesäpallon hyväksi.

Historiallisen ottelun ensihetket olivat ulkopelin juhlaa, kun ensimmäisessä vuoroparissa ei nähty kolmostilanteita, eikä kotijoukkue Mynämäki saanut etenijää edes kakkoselle. Toisessa lyöntivuorossa Pöytyän kärki värkkäsi ajolähtötilanteen Minttu Reunaselle, joka toimitti polttelevan hermopallon kakkospuolelle ja Terhi Värri kirmasi avausjuoksun kotipesään, Pöytyän hyvin alkanut sisävuoro tyssäsi kuitenkin nopeasti tulleisiin paloihin. Tasoittavalla Pöytyän punavalkoisten ulkopeli toimi häikäisevällä tasolla, eikä antanut Vesattarille armoa.  Kolmannessa sisävuorossaan vierailijat pääsivät pyörittämään peliä myös kakkoskärjellään, joka sai hyvin rakenneltua kotiutuspaikkoja. Kaksi ensimmäistä yritystä eivät vielä tuottaneet tulosta, mutta kolmannella kerralla napsahti kohdalleen Venla Aholan kotiutettua Petra Kaitosen sivalluksella kakkosjatkeelle ja lukemat muuttuivat 0-2:een.Tasoittavalla Mynämäki sai aikaan ottelun ensimmäisen kolmostilanteensa, josta se rankaisi heti kaventamalla 1-2:een välilyönnillä. Viimeisessä vuoroparissa Pöytyä pystyi nikkaroimaan kotiutuspaikan, joka jäi kuitenkin hyödyntämättä. Tasoittavalla Vesattaret hyökkäsivät tosissaan ja loivat pienen paineen, jonka Pöytyä kuitenkin selvitti mestarin elkein ilman takaiskuja.

Toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa Mynämäki siirtyi ensin 1-0- johtoon, kun etenijä karkasi kolmospesältä kotiin kopparin pudotettua pallon taktisesti kenttään. Omalla tasoittavallaan Pöytyä lisäsi kierroksia koneeseensa ja pudotti kotijoukkueen kyydistä takomalla vuoroon peräti viisi juoksua. Pöytyän show käynnistyi, kun polttoheitto meni ykköspesältä harhaan ja Värri livisti tasoituksen kotipesän turvaan. Jatkoa seurasi, kun Kaitonen täräytti lyönnin kakkosrajaan Sanni Kyläpekan kiiruhtaessa kotiin. Kova painostus tuotti lisää tulosta, kun Lina Olenius tälläsi pallon polttolinjaan ja Reunanen tikkasi juoksun kotiin. Mynämäelle matkustanut runsaslukuinen pöytyäläiskannattajien joukko sai lisää aihetta juhlaan Pinja Rouhiaisen sijoitettua tarkan lyönnin kolmosjatkeelle ja Aurora Frantsilan porhallettua numeroiksi 1-4. Pöytyän rumputulitus täydentyi Oleniuksen kävellessä vapaataivaljuoksun kotiin. Toisessa lyöntivuorossaan Vesattaret tekivät yhden kaventavan juoksun polttoheiton mentyä yli kotipesästä, muuten Pöytyän ulkopeli onnistui pitämään kotijoukkueen tiukasti otteessaan. Omalla tasoittavallaan punavalkoisilla oli vaikeuksia saada peliä pyörimään, eikä juoksuja nähty. Kolmannessa vuorossa Pöytyän ulkopeli jatkoi kannattajien tukemana tulikuumassa vireessä, eikä antanut kotijoukkueelle mitään mahdollisuuksia juoksujen tekoon. Tasoittavalla Pöytyä otti jälleen yhden harppauksen lisää matkalla kohti Superpesistä, kun Frantsila roikotti pelivälineen koppareiden nenän eteen ja Kyläpekka pinkaisi lukemat 2-6:een. Viimeisessä vuoroparissa Pöytyän ylpeys oli enää kolmen palon päässä suuren unelman täyttymisestä. Ensimmäinen risti kirjattiin taululle pikavauhtia kakkospesältä. Tämän jälkeen Mynämäki väänsi väkisin ajotilanteen päälle ja kavensi 3-6:een välilyönnillä, lisäksi polttoheitto meni yli kotipesästä. Lukkari Veera Toikan nopean toiminnan ansiosta tilanteesta tuli myös toinen palo kolmospesältä. Seuraavassa tilanteessa Reunanen viskasi pallon jämäkästi kakkoselle, tauluun lävähti ratkaiseva kolmas palo. Näin toivotut ja odotetut nousujuhlat pääsivät alkamaan rytmikkäiden Pöytyä- huutojen raikuessa ympäri kenttää. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Aurora Frantsila ja Terhi Värri. Pöytyän kapteeni Petra Kaitonen huokui iloa ja tyytyväisyyttä pelin jälkeen.

-          En usko, että tämä voisi enää paremmalta tuntua. Tämän eteen on tehty töitä ja nyt se palkinto on tässä. Nyt on aika juhlia

Kapteeni näkee myös selkeän syyn ottelusarjan lopputulokseen ja tunnelmoi hieman tulevaa.

-          Me olimme yksinkertaisesti parempi ja laadukkaampi joukkue. On mielettömän hienoa, että Pöytyällä pelataan ensi kesänä Superpesistä. Toivottavasti meidän visiittimme siellä on pitempi, Kaitonen totesi.

Pöytyän pelinjohtaja Juhani ”Kake ” Rannikko katsoi voiton hetkellä myös menneeseen ja valaisi myös tulevia kuvioita.

Hieno matka ollut tyttöjen kanssa 5-6 vuotta on tehty yhdessä hommia, nyt tuli lopulta sitten se mitä haettiin. Tulevalle kaudelle pelinjohto vaihtuu, tämä oli minun osaltani tässä. On helppo jättää hommat seuraavalle. Tämän kauden 2.pelinjohtaja Aleksi Mäkelä jatkaa näitä hommia ensi kaudella ja minä saan mennä helpottuneena sivuun, Rannikko tuumi.

 

-          Jere Hellsten

Kuvat: Paula Pellonperä

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi