PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

13.7. PöU - Mailattaret 2-0 (3-2, 3-0)

Pöytyän Superpesisnaiset kohtasivat keskiviikkona kotikentällään Kumilassa toisen pääsarjaan täksi kaudeksi nousseen joukkueen, kun Vaasan Mailattaret piipahtivat Pöytyällä. Ottelu oli parivaljakon toinen keskinäinen vajaan viikon sisällä. Vaasasta Pöytyän punavalkoiset hakivat kahden pisteen voiton, kotiareenallaan Pöytyä oli vielä vahvempi ja saalisti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa ennätysyleisön (533 katsojaa) hurratessa jaksoin 2-0 (3-2, 3-0). Voiton myötä Pöytyä nousi sarjataulukossa sijalle kymmenen, tasapisteisiin karsijaksi valahtaneiden Roihuttarien kanssa. Pudotuspeleihin on matkaa kolme pistettä. Pöytyän parhaana palkittu Veera Tyynelä korosti ulkopelin merkitystä voitossa.

-          Pelattiin ulkokentällä tänään hyvin ja tehtiin paikoista palot, jatkettiin siitä mihin Vaasassa jäätiin. Sisäpelissä tehtiin tarvittava, siinä oli hyviä lyöntejä, mutta vastustaja myös hiukan auttoi parissa tilanteessa. Yleisöäkin oli mukavasti, niin oli tosi kiva pelata. He ovat eläneet hyvin mukana tällä kaudella peleissä, Tyynelä totesi.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun räväkästi ja kotiutustilanteita nähtiin useampia. Mailattaret siirtyi 0-1-johtoon, kun lyönti upposi kolmoskopparin eteen. Pöytyän vastaus tuli kuitenkin pikavauhtia kärjen järjestettyä ajolähdön Aurora Frantsilalle, jonka kolmospuolen kiskaisu pomppi suotuisasti räpylöissä ja Terhi Värri riensi kotipesään. Tulitus jatkui, kun Maria Sveholm taiteili pahasta väärästä lyönnin, joka lepatti etukentällä tyhjään paikkaan Sanni Kyläpekan pinkoessa Pöytyän johtoon. Avausjakson edetessä kotijoukkueen ulkopeli ei antanut vaasalaisille juurikaan mahdollisuuksia hyvin peliä pyörittäneen lukkari Tyynelän johdolla. Pöytyän seuraava onnistuminen nähtiin kolmannessa vuorossa. Edellisessä kohtaamisessa loistanut kakkoskärki takoi kotiutuspaikan kahden palon tilanteessa ja Sveholm täräytti pallon tarkasti kakkospuolelle väliin, sen turvin Siiri Leppänen spurttasi lukemat 3-1:een. Päätösvuoroparissa Mailattaret hyökkäsivät tosissaan ja onnistuivat nousemaan yhden juoksun päähän, Pöytyän kantti kuitenkin piti ja ulkopeli onnistui selvittämään seuraavat yritykset jaksovoiton arvoisesti.

 Heti toisen jakson kärkeen kauden suurilukuisin kotiyleisö sai revittää äänijänteitään, kun Kyläpekka pommitti lyönnin kakkospuolen pusikkoon ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Seuraavaa täysosumaa ei tarvinnut kauaa odottaa, Essi Ilmasen välilyönnin kotiuttaessa kunnarintekijän. Pöytyän punavalkoisten räpyläkädet olivat vahvassa vireessä, Mailattarien yritykset päätyivät kerta toisensa jälkeen tiiviiseen pöytyäläismuuriin ja paloja syntyi taululle rivakasti. Kotijoukkueen sisäpeli kehitteli kotiutuspaikkoja, mutta onnistumiset jäivät piippuun. Päätösvuoroparissa Pöytyä iski kuitenkin numerot 3-0: aan kun Petra Kaitosen lyönti sujahti kakkoskopparin eteen ja Leppänen kirmasi kotiin. Vaasalla oli vielä tasoittavalla oma paikkansa, mutta kotijoukkue torjui sen tylysti jättäen Mailattaret nollille. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Veera Tyynelä ja Sanni Kyläpekka.

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä jatkoi Tyynelän kanssa samoilla linjoilla.

-          Voittoon pitää olla tosi tyytyväinen. Ensimmäinen kolmen pisteen voitto, se on yksi askel meille, että molemmat jaksot pystytään voittamaan. Pientä jännitystä oli, en tiedä johtuiko se tv- kameroista vai ottelun tärkeydestä. Ulkopelaaminen oli hyvää, Tyynelä pelasi älyttömän hienosti. Erityisesti joukkueen peli 1- tilanteessa miellytti silmää. Sisäpeli ei ollut mitään juhlaa, mutta kuusi juoksua riitti tänään, tuumaili Mäkelä

Pöytyällä on nyt edessään pieni pelitauko. Taistelu sarjapisteistä jatkuu 22-23.7. vieraspeleillä Jyväskylässä ja Joensuussa. Kumilassa pelataan seuraavaksi keskiviikkona 27.7. kello 18.00 Hyvinkään Tahkoa vastaan

 

- Jere Hellsten

Kuva. Timo Kesti. Sanni Kyläepekka oli mainiolla pelipällä

Kuva: Timo Kesti. Aikalisällä mietitiin kuvioita

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi