PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

14.5. PöU - Seinäjoen Maila-Jussit 0-2 (2-4, 0-2)

Pöytyän Urheilijoiden taival naisten Superpesiksessä polkaistiin käyntiin lauantaina, kun Kumilan Kymppi- Katto Areenalle vieraaksi saapui Seinäjoen Maila-Jussit. Vaihtelevissa olosuhteissa pelatussa pelissä ei paljoa juoksuilla juhlittu.

Kamppailun alkuhetkillä kotijoukkueen otteissa oli havaittavissa pientä hermostuneisuutta ja Jussittaret pystyivät tempaisemaan pienen etumatkan Pöytyän punavalkoisiin. Avausjakson vanhetessa Pöytyä sai paremmin sisäpeliään auki ja nousi voittotaisteluun mukaan, mutta kiri ei lopulta kuitenkaan riittänyt. Toisella jaksolla molemmat joukkueet jatkoivat tiukkaa linjaa ulkopeleissään ja juoksuhanat pysyivät visusti kiinni, lopulta yksi onnistunut kotiutuslyönti riitti ratkaisemaan jaksovoiton, kun vuorostaan Pöytyän yritykset sisäpelissä eivät tuottaneet tulosta. Näin täydet kolme pistettä menivät pohjalaisvieraille numeroin 0-2 (2-4, 0-2). Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelälle jäi pelistä positiivisista asioista huolimatta myös mietittävää.

-          Olimme tuloksellisesti kyllä hyvin mukana pelissä, (kolmostilanteet 10-9) mutta sellainen fiilis jäi, että oltiin pahasti takamatkalla.  Kun annettiin räpylästä muutama juoksu vastustajalle, niin peli menee nihkeällä kelillä vaikeaksi. Sisäpeli on muutenkin ollut takkuista. Tyytyväinen pitää olla siihen, että saatiin jaksojen lopuilla luotua vähän enemmän painetta ulkokentälle. Uskon, että tästä mennään hyvään suuntaan, Mäkelä paketoi avausottelun.

Historiallisen ottelun avausvuoropari miteltiin vielä ilman täysosumia, mutta toisessa vuorossa Seinäjoki onnistui nikkaroimaan kolme juoksua taululle. Lukemat muuttuivat 0-1:een Silja Syrjälän kakkospuolen puhkaisulla. Kaksi seuraavaa onnistumista syntyivät, kun lyönnit hieman pomppivat epäonnisesti pöytyäläisten räpylöissä. Pöytyä kykeni jakson alkupuolella luomaan pari kotiutuspaikkaa, mutta jäi ilman tulosta. Ulkopelissään Pöytyä oli tarkkana, eikä antanut vieraille mahdollisuuksia. Juoksuja saatiin odotella päätösvuoropariin saakka, ensin Jussittaret pystyivät tekemään yhden juoksun lisää, kun ulkokentän haastanut lyönti poltteli kotijoukkueen hanskoissa. Pöytyä sai tasoittavallaan painostuksen käyntiin ja 360 hengen kotiyleisö pääsikin tuulettamaan ensimmäistä pöytyäläisjuoksua pääsarjassa, kun Veera Tyynelä sijoitti lyönnin kolmoskopparin eteen ja Terhi Värri pinkoi juoksun kotipesään. Tyynelä toisti temppunsa vielä samassa lyöntivuorossa iskemällä pallon väliin ja kotiin 2-4 kavennuksen kiisi Aurora Frantsila. Kotijoukkue sai tästä lisää henkeä päälle, mutta enempää juoksuja ei kuitenkaan päästy todistamaan.

Jaksotauon jälkeen onnistumiset olivat molemmilla joukkueilla tiukassa ulkopelien pitäessä peliä otteessaan. Kotijoukkueen toimivan ulkopelin avainhahmoja olivat lukkari Tyynelän lisäksi Frantsila ja Minttu Reunanen. Pöytyän sisäpelin etsikkoaika oli toisessa vuoroparissa, jossa joukkue rakenteli muutaman kotiutustilanteen, mutta onnistuminen jäi piippuun. Kolmannessa vuoroparissa punavalkoisten ulkopeli murtui kertaalleen ja Seinäjoki siirtyi yhdellä lyönnillä 0-2-johtoon Tiia Valtasen kolmospuolen läpäisseellä kiskaisulla. Kotijoukkue yritti vielä kavennusta, mutta jo harjoituskaudella nähty tökkivä sisäpeli alkoi nostaa päätään ja tilanteita ei nähty. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Veera Tyynelä ja Minttu Reunanen. Kyrön Kulta-Kellon Lumoavan ulkopelaajan palkinnon pokkasi Aurora Frantsila.

Pöytyän parhaana palkittu Veera Tyynelä myönsi avauspelin erityisen luonteen.

-          Itselläni ja koko joukkueella oli varmasti jännitystä tänään, kun monelle pelaajalle tämä oli Superpesis-debyytti. Sisäpelissä oli takkuista, kuten harjoituspeleissäkin ja ulkopelissä pallot pomppivat alussa. Ensimmäisen jakson loppuun pelattiin ok- vuorot, Tyynelä totesi.

Pöytyän naisten seuraava Superpesiksen kotiottelu on vuorossa sunnuntaina 22.5. kello 17.00, kun Kumilaan vastustajaksi saapuu Rauman Fera

 

- Jere Hellsten

Kuva: Timo Kesti  Veera Tyynelä löi Pöytyän molemmat juoksut

Kuva: Timo Kesti. Hämeenkyrön räpsän kasvatti Siiri Leppänen on yksi Pöytyän uusista pelaajista

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi