PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

17.8. PöU - Roihu 1-2 (1-6, 5-1, 0-3s)

Kumilan Kymppi-Katto Areenalla käynnistyi keskiviikkona naisten Superpesiksen putoamiskarsinnan ottelusarja Pöytyän ja helsinkiläisen Roihun välillä. Ottelusarjan panos on julma, sillä häviäjä putoaa ensi kaudeksi Ykköspesikseen. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen alkumetreillä Roihu oli terävä ja ilkeä vieras, joka otti avausjakson selkeästi hallintaansa kotijoukkueen tuskaillessa jälleen oman sisäpelinsä kanssa. Tauon jälkeen peli kääntyi täysin ylösalaisin ja oli Pöytyän vuoro määrätä tahti. Punavalkoisen ryhmän lyönnit toimivat mallikkaasti ja tilanteita sekä juoksuja nähtiin. Ulkopeli pysäytti helsinkiläisten yritykset armotta. Ottelun voittaja ratkesi supervuorossa, jonka Roihu aloitti sisävuorolla ja mätti siinä peräti kolme täysosumaa. Pöytyän vastaus oli puolestaan vaisu, eikä kavennuksia päästy yrittämään. Näin Roihu nappasi ensimmäisen voiton ja ryöväsi samalla kotiedun jaksoin 1-2 (1-6, 5-1, 0-3). Ottelusarjan voittoon vaaditaan kolme voittoa.

Heti pelin avausvuorossa helsinkiläiset hyökkäsivät rajusti ja saivat luotua pitkän painostuksen Pöytyän ulkokentälle, jonka aikana Roihu siirtyi 0-3- johtoon hyvillä lyönneillä muun muassa koppareiden eteen. Kotijoukkueen kokoonpanossa nähtiin pieniä muutoksia kesän aiempiin otteluihin verrattuna ja  pöytyäläisillä oli isoja vaikeuksia saada sisäpeliään toimimaan. Toisessa vuoroparissa ei juoksuja nähty, mutta kolmannessa kumpikin joukkue onnistui saattelemaan etenijän kotipesään, Roihu peräti kahdesti. Pöytyän juoksutili aukesi, kun Petra Kaitosen kolmospuolen välilyönnillä kotiin viiletti Kaisa Viitala, kotijoukkue haki vimmatusti lisäjuoksuja, mutta onnistumiset jäivät odotuttamaan itseään. Päätösvuoroparissa Roihu lisäsi johtoaan vielä 1-6:een, kun etenijä porhalsi kotiin suoraan kakkospesältä.


Toiselle jaksolle kentälle asteli sisuuntunut Pöytyä, joka oli saanut tauolla uutta virtaa peliinsä. Heti ensimmäisessä sisävuorossa punavalkoiset rummuttivat pitkän myllytyksen kärkietenijöiden johdolla, joka tuotti kaksi juoksua. Ensin Aurora Frantsila pamautti lyöntinsä keskelle kenttää ja Viitala riensi juoksun kotiin. Hetkeä myöhemmin Essi Ilmasen lyönti sujahti kakkoskopparin eteen ja Pinja Rouhiainen rullasi lukemat 2-0:aan. Pöytyän vahvuus näkyi läpi jakson myös ulkopelissä, vaikka Roihu kykeni loihtimaan paikkoja, pysyi nolla silti pitkään juoksusarakkeessa. Toisessa vuorossa kotijoukkue iski yhden juoksun, kun kakkoskärki rakensi paikan haastavassa tilanteessa ja Ilmanen kiskaisi pallon väliin kotiuttaen Siiri Leppäsen. Seuraava täysosuma nähtiin päätösvuorossa, jossa Pöytyän lyöntipeli oli railakasta ja vuoro kesti pitkään. Tulostakin syntyi, Frantsilan kakkospuolen niitti siivitti Terhi Värrin kotiin. Tulitus jatkui, kun Leppänen sijoitti pallon kakkosjatkeelle ja mainiosti ykköskärjessä pelannut Viitala ryntäsi kotiin. Tasoittavalla Roihu rikkoi kuparisensa tekemällä yhden juoksun, mutta se ei kuitenkaan riittänyt käynnistämään kiriä.

Supervuorossa Roihu siirtyi nopeasti 0-1- johtoon, Pöytyä näytti jo selvittävän vieraiden hyökkäyksen, mutta kahden palon tilanteessa Emilia Mattila junttasi pallon kakkoskopparin tontilta läpi kahden juoksun arvoisesti. Tämä oli lopulta myös ottelun kannalta ratkaisevaa, sillä Pöytyä ei omalla sisävuorollaan saanut etenijää kertaakaan edes kakkospesälle asti. Pöytyän parhaina palkittiin Essi Ilmanen ja Siiri Leppänen.

Ottelusarja jatkuu viikonloppuna, ensin lauantaina 20.8. kello 14.00 Helsingissä ja kolmas osaottelu pelataan sunnuntaina 21.8. kello 17.00 Kumilassa. Helsingin otteluun tarjoaa Matka-Niinimäki  50 nopeimmalle fanille bussimatkan, johon on vielä paikkoja jäljellä. ilmoittautua voi O-P Paunalle 040 0513 648 WhatsAppilla tai tekstarillal

 

- Jere Hellsten

Kuva: Timo Kesti. Essi Ilmanen palkittiin kotijoukkueen parhaana 

Kuva. Timo Kesti. Juoksun tuova Siiri Leppänen palkittiin 2. palkinnolla

Kuva: Timo Kesti. Terhi Värri oli Kyrön Kulta-Kellon Lumoava pelaaja

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi